Closed Thread
Results 1 to 9 of 9

Reload Thread: Loud Humming from subs

  1. #1
    armani2's Avatar
    armani2 is offline Junior Member



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    San Mateo
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Loud Humming from subs

    I have a JL 500/1 with 2 W3v2's, Whenever I first turn on the head unit I get a loud hum for maybe 30 seconds or so then it just disappears? I have a Monster 1 Far cap, I also have a JL-300/4 for my highs but I have no noise problems with that????????







  2. #2
    80_Cutlass_mn's Avatar
    80_Cutlass_mn is offline What needs to be here?



    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Anderson,Al
    Age
    28
    Posts
    1,809
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Loud Humming from subs

    Hmm ive had similar experiences with my speakers as well. Right after I start my car I will get alternator noise for a minute or so till my alternator charges the battery from the start and then it goes away when the battery is fully charged. This might be what your experiencing also, I just dont see why your highs dont do it also. But there really isnt anything you can do about it though, sorry, as far as I know.



    Arctic White 1995 Camaro 3.4L

    Hifonics BX2005D- 12" IA Death Penalty
    Premier prs-x220 - MB Quart DSD213 components
    Pioneer DEH-P7600MP - Scosche 4 Ga. wiring kit

    Aol Instant Messanger: CamaroMN1995

  3. #3
    p_rawk13's Avatar
    p_rawk13 is offline Junior Member



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Prince George, BC
    Age
    28
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Loud Humming from subs

    maybe your rca wire is to close to your power wire try putting htem on different sides of the car



    www.bcjbody.org

  4. #4
    forbidden's Avatar
    forbidden is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    CFB Comox, BC, Canada
    Age
    45
    Posts
    1,127
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Loud Humming from subs

    Does the sound happen when you start and run the vehicle or just with the ignition on, thus the alternator is not running?



    Yeah, whatever

  5. #5
    armani2's Avatar
    armani2 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2004
    Location
    San Mateo
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Loud Humming from subs

    I have my 4awg power wire running down the right side of the car and my RCA's on the left side, there is a point under the rear seat where i used a block splitter to power each amp that the rca's may cross over the power wire, I will have to check that, The sound happens when the car is started in the morning or has been sitting for awhile, not when in acc mode, always with the engine running, the volume can be at 0 or 30, Of course at 30 you can hear it, and at 0 thats all you can hear, I dont know if this is relevent but I noticed that my Cap is acting funny, I have a Monster 1F with the led, and I noticed that sometimes the desplay goes off, and sometimes it has a normal reading of 12.6 or above, I never had a cap with a Led so I dont know if this is normal?
    Thanks...




  6. #6
    Blockhead's Avatar
    Blockhead is offline Junior Member



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Kirksville, Mo
    Age
    28
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Loud Humming from subs

    Is your power wire hooked directly to your battery or to your solenoid?




  7. #7
    armani2's Avatar
    armani2 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2004
    Location
    San Mateo
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Loud Humming from subs

    It goes directly from the batt to a circuit breaker, then to the Cap and out to the amps......




  8. #8
    LSCCEO's Avatar
    LSCCEO is offline Member



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Roanoke Va
    Age
    32
    Posts
    42
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Loud Humming from subs

    Sounds like the battery may be weak. Those are pretty big amps, may want to consider a second battery. A weak battery can contribute to engine noise.




  9. #9
    armani2's Avatar
    armani2 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2004
    Location
    San Mateo
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Loud Humming from subs

    Its possible, I do have a deep cycle battery that checks out,
    Im thinking more along the lines of the cap, thanks..




Closed Thread

Similar Threads

  1. Everything you need to know about every sub
    By Gauntlet in forum Subwoofers
    Replies: 16
    Last Post: 08-08-2004, 01:27 PM
  2. How loud do Perfects get? Are they good subs?
    By JustPerfect in forum Subwoofers
    Replies: 17
    Last Post: 04-18-2004, 04:27 PM
  3. How loud is loud?
    By sumone in forum General Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 01-27-2004, 11:49 AM
  4. subs not loud.
    By sk24iam in forum General Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 11-10-2003, 08:25 PM
  5. loud subs!
    By hiloracerboy84 in forum Subwoofers
    Replies: 12
    Last Post: 10-03-2003, 05:29 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum