Closed Thread
Page 7 of 11 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 LastLast
Results 91 to 105 of 151

Reload Thread: Why is my voltage drop so awful?

  1. #91
    hatedonmostly's Avatar
    hatedonmostly is offline throwin' hunnits, hunnits

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Detroit, MI
    Age
    23
    Posts
    6,382
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    17 Post(s)

    Re: Why is my voltage drop so awful?

    Front battery? It's grounded at the factory ground points in the engine bay which is the front fender and the engine block.

    How do I measure resistance of a wire? Set dmm to ohm and put one prong on each side of the wire I'm assuming?








  2. #92
    jco1385's Avatar
    jco1385 is offline expert jcologist



    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Mobile, AL
    Posts
    18,196
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    285 Post(s)

    Re: Why is my voltage drop so awful?

    yep



    1994 Thunderbird
    JVC KD-AV7010
    Alpine 6x9 3-ways
    Pioneer 6x8 3-ways (rear)
    JVC CH-X1500 12-disc MP3 Changer
    Alpine Type X 12" 2 cubes @ 30hz
    MTX 404 runs the inside
    MTX 1501d runs the X
    Optima G75/25 RT up front
    2x Optima G31 YT in the trunk
    200a EA HO Alt (1/0 Big 3)
    ALL MY WIRE IS WELDING CABLE
    Quote Originally Posted by Johnny Drama View Post
    I always knew I was a feggot.
    Quote Originally Posted by Rashaddd View Post
    We're all feggots on the inside
    Quote Originally Posted by ToledoTom View Post
    I am sure the administration will be having a few words with you when they catch wind of your language.
    DO NOT SEND ME ANYTHING USING UPS. I WILL NOT DEAL WITH THEM EVER AGAIN
    OFFICIAL FEEDBACK THREAD

  3. #93
    hatedonmostly's Avatar
    hatedonmostly is offline throwin' hunnits, hunnits

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Detroit, MI
    Age
    23
    Posts
    6,382
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    17 Post(s)

    Re: Why is my voltage drop so awful?

    Also, when I measured at the distro it was at the battery (input) side. Checked that a while back, figured the the distro could be one of the first things causing the issue...





  4. #94
    hatedonmostly's Avatar
    hatedonmostly is offline throwin' hunnits, hunnits

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Detroit, MI
    Age
    23
    Posts
    6,382
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    17 Post(s)

    Re: Why is my voltage drop so awful?

    Put the one probe on the wire down by the battery, and the other on the amp since that's as far as I could get it to reach.

    So even passing through the distro, I only got resistance bouncing between 0.0 and 0.1...





  5. #95
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Mt. Vernon, IL
    Posts
    826
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Why is my voltage drop so awful?

    Quote Originally Posted by Still View Post
    Since you STILL aren't getting it, let me break it down for you:

    I asked:



    You replied:



    Yet, here you are on CA.com, complaining about CA.com.
    ... and I explained why... YOU are the one too dense to get it, just like you're too dense to fix your voltage problem.




  6. #96
    hatedonmostly's Avatar
    hatedonmostly is offline throwin' hunnits, hunnits

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Detroit, MI
    Age
    23
    Posts
    6,382
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    17 Post(s)

    Re: Why is my voltage drop so awful?

    Quote Originally Posted by eCrack View Post
    ... and I explained why... YOU are the one too dense to get it, just like you're too dense to fix your voltage problem.
    Then tell me, all knowing one, what I am doing wrong? I've tried grounding both the amps and battery to the body and the frame, and there is no resistance between the battery and the amp, which is where the problem is occurring.

    Let me guess, "you need to do the big three in 1/0" just like all the other sackriders are saying? Sure, that might help slightly, but not even near enough to make up for a 1v loss.





  7. #97
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Mt. Vernon, IL
    Posts
    826
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Why is my voltage drop so awful?

    Quote Originally Posted by Still View Post
    Then tell me, all knowing one, what I am doing wrong? I've tried grounding both the amps and battery to the body and the frame, and there is no resistance between the battery and the amp, which is where the problem is occurring.

    Let me guess, "you need to do the big three in 1/0" just like all the other sackriders are saying? Sure, that might help slightly, but not even near enough to make up for a 1v loss.
    I had multiple opportunities to suggest that yet did not... why? We are worried about the difference in potential between the rear batt and the amp that is right next to it. How would changing something totally unrelated help? It won't. You have high resistance between the amp and the back battery. You can say you don't all day long, but that voltage drop proves you wrong. You have a bad solder joint or crimp on a ring terminal or too long of a run. I haven't seen your install but it's right there. It can't be anything else. This is common sense of course....

    If I had to guess I'd say it is the soldered ring terminals. They provide superior connections most of the time, but when it slips a little as it's almost cool, you get a cold solder joint and it works but under a heavy draw provides lots of resistance.




  8. #98
    hatedonmostly's Avatar
    hatedonmostly is offline throwin' hunnits, hunnits

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Detroit, MI
    Age
    23
    Posts
    6,382
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    17 Post(s)

    Re: Why is my voltage drop so awful?

    Quote Originally Posted by eCrack View Post
    I had multiple opportunities to suggest that yet did not... why? We are worried about the difference in potential between the rear batt and the amp that is right next to it. How would changing something totally unrelated help? It won't. You have high resistance between the amp and the back battery. You can say you don't all day long, but that voltage drop proves you wrong. You have a bad solder joint or crimp on a ring terminal or too long of a run. I haven't seen your install but it's right there. It can't be anything else. This is common sense of course....

    If I had to guess I'd say it is the soldered ring terminals. They provide superior connections most of the time, but when it slips a little as it's almost cool, you get a cold solder joint and it works but under a heavy draw provides lots of resistance.
    I appreciate your help man. I was under the impression that the voltage should be lower at the amp since that is what is drawing the current. I will try this tomorrow and we will see what happens...





  9. #99
    jco1385's Avatar
    jco1385 is offline expert jcologist



    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Mobile, AL
    Posts
    18,196
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    285 Post(s)

    Re: Why is my voltage drop so awful?

    so did you re-do that terminal? if so, did it fix it?



    1994 Thunderbird
    JVC KD-AV7010
    Alpine 6x9 3-ways
    Pioneer 6x8 3-ways (rear)
    JVC CH-X1500 12-disc MP3 Changer
    Alpine Type X 12" 2 cubes @ 30hz
    MTX 404 runs the inside
    MTX 1501d runs the X
    Optima G75/25 RT up front
    2x Optima G31 YT in the trunk
    200a EA HO Alt (1/0 Big 3)
    ALL MY WIRE IS WELDING CABLE
    Quote Originally Posted by Johnny Drama View Post
    I always knew I was a feggot.
    Quote Originally Posted by Rashaddd View Post
    We're all feggots on the inside
    Quote Originally Posted by ToledoTom View Post
    I am sure the administration will be having a few words with you when they catch wind of your language.
    DO NOT SEND ME ANYTHING USING UPS. I WILL NOT DEAL WITH THEM EVER AGAIN
    OFFICIAL FEEDBACK THREAD

  10. #100
    hatedonmostly's Avatar
    hatedonmostly is offline throwin' hunnits, hunnits

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Detroit, MI
    Age
    23
    Posts
    6,382
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    17 Post(s)

    Re: Why is my voltage drop so awful?

    About to take it out to test...





  11. #101
    hatedonmostly's Avatar
    hatedonmostly is offline throwin' hunnits, hunnits

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Detroit, MI
    Age
    23
    Posts
    6,382
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    17 Post(s)

    Re: Why is my voltage drop so awful?

    Didn't help at all.

    When idling and nothing playing, the front battery was reading different than the rear battery and the amp, which were reading the same. When playing full tilt the amp was dropping to 11.5 (it's hotter today, than before) and the rear battery was dropping to 12.7. There's still a difference between the two, although there shouldn't be.





  12. #102
    jco1385's Avatar
    jco1385 is offline expert jcologist



    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Mobile, AL
    Posts
    18,196
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    285 Post(s)

    Re: Why is my voltage drop so awful?

    did you re-solder it or whatever? is the amp grounded to the battery or to the chassis? gotta ask... is everything tight? battery/chassis/amp connections?



    1994 Thunderbird
    JVC KD-AV7010
    Alpine 6x9 3-ways
    Pioneer 6x8 3-ways (rear)
    JVC CH-X1500 12-disc MP3 Changer
    Alpine Type X 12" 2 cubes @ 30hz
    MTX 404 runs the inside
    MTX 1501d runs the X
    Optima G75/25 RT up front
    2x Optima G31 YT in the trunk
    200a EA HO Alt (1/0 Big 3)
    ALL MY WIRE IS WELDING CABLE
    Quote Originally Posted by Johnny Drama View Post
    I always knew I was a feggot.
    Quote Originally Posted by Rashaddd View Post
    We're all feggots on the inside
    Quote Originally Posted by ToledoTom View Post
    I am sure the administration will be having a few words with you when they catch wind of your language.
    DO NOT SEND ME ANYTHING USING UPS. I WILL NOT DEAL WITH THEM EVER AGAIN
    OFFICIAL FEEDBACK THREAD

  13. #103
    hatedonmostly's Avatar
    hatedonmostly is offline throwin' hunnits, hunnits

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Detroit, MI
    Age
    23
    Posts
    6,382
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    17 Post(s)

    Re: Why is my voltage drop so awful?

    Quote Originally Posted by jco1385 View Post
    did you re-solder it or whatever? is the amp grounded to the battery or to the chassis? gotta ask... is everything tight? battery/chassis/amp connections?
    Yes, resoldered it; kept it hot and made sure not to move it while it was cooling.

    Amp is grounded to the chassis, from that chassis ground there is a jumper to the frame, from that frame ground there is a jumper to the battery. Kinda retarded, but I did the best with what wire I had... :/

    Everything is very tight.

    My alt is a aftermarket replacement for these trucks, that's supposed to be OEM spec. Should I swap my original back on?





  14. #104
    jco1385's Avatar
    jco1385 is offline expert jcologist



    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Mobile, AL
    Posts
    18,196
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    285 Post(s)

    Re: Why is my voltage drop so awful?

    all points of ground are sanded to bare metal? could it be a bad fuse?



    1994 Thunderbird
    JVC KD-AV7010
    Alpine 6x9 3-ways
    Pioneer 6x8 3-ways (rear)
    JVC CH-X1500 12-disc MP3 Changer
    Alpine Type X 12" 2 cubes @ 30hz
    MTX 404 runs the inside
    MTX 1501d runs the X
    Optima G75/25 RT up front
    2x Optima G31 YT in the trunk
    200a EA HO Alt (1/0 Big 3)
    ALL MY WIRE IS WELDING CABLE
    Quote Originally Posted by Johnny Drama View Post
    I always knew I was a feggot.
    Quote Originally Posted by Rashaddd View Post
    We're all feggots on the inside
    Quote Originally Posted by ToledoTom View Post
    I am sure the administration will be having a few words with you when they catch wind of your language.
    DO NOT SEND ME ANYTHING USING UPS. I WILL NOT DEAL WITH THEM EVER AGAIN
    OFFICIAL FEEDBACK THREAD

  15. #105
    hatedonmostly's Avatar
    hatedonmostly is offline throwin' hunnits, hunnits

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Detroit, MI
    Age
    23
    Posts
    6,382
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    17 Post(s)

    Re: Why is my voltage drop so awful?

    Yes sir. I doubt it...





Closed Thread
Page 7 of 11 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 LastLast

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum