Closed Thread
Results 1 to 2 of 2

Reload Thread: Question about my 2 ch amp

  1. #1
    liqdsm's Avatar
    liqdsm is offline Junior Member



    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Spokane, WA
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Question about my 2 ch amp

    aiight i have a Bazooka 300 watt amp Model #EL260. the specs say that the amp is 70 watt x 2 at 4 ohms and 95 watts x 2 at 2 ohms then bridged at 4 ohms it is i think around 190 i dont know but anyway i ran my subs parallel to the amp thinking that it was 2 ohm stable and it goes into protection mode. i dont understand why it is going into protection mode if it says 95 watts x 2 at 2 ohms. So how do i set my amp to those specs(^)? also i have 2 4 ohm svc subs someone give me some info im just learnin this stuff thanks.







  2. #2
    mtech2's Avatar
    mtech2 is offline Member



    Join Date
    Dec 2003
    Location
    chicago
    Posts
    98
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Question about my 2 ch amp

    First of all...How is your amp connected to your speakers? (mono or stereo) 2wires from your amp or 4 wires from your amp. The rating on your amp suggests that when running in MONO (two speaker wires from amp) that the total nominal impedance (ohms) should be no less than 4 ohms. If you are running in stereo (4 speaker wires) you can run a 2 ohm impedance on each channel. What it sounds like is that you are running in Mono mode with a 2 Ohm impedance.....this will put your amp into "protection mode" as it is drawing too much current. Hook the speakers up in stereo (each on a seperate channel) as this will be your only other viable option. (besides running 8ohm mono which will only give you like 48 watts per sub)




Closed Thread

Similar Threads

  1. question on an audiobahn amp
    By Hurst421 in forum Amplifiers
    Replies: 5
    Last Post: 12-08-2003, 10:28 PM
  2. question about MTX amp
    By dmatthewsband50 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 1
    Last Post: 11-21-2003, 07:03 AM
  3. quik mono amp question
    By stangpounder in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 5
    Last Post: 11-16-2003, 09:08 PM
  4. Amp wiring question
    By Dookie in forum Amplifiers
    Replies: 0
    Last Post: 11-13-2003, 11:36 PM
  5. stock amp question
    By goodstuff in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 3
    Last Post: 10-23-2003, 06:03 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum