Closed Thread
Results 1 to 9 of 9

Reload Thread: Electrical Issue (Blowing Distro Fuses, now Amp)

  1. #1
    NJTStang11's Avatar
    NJTStang11 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Chicago, IL
    Age
    28
    Posts
    1,804
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Electrical Issue (Blowing Distro Fuses, now Amp)

    Well the issue started about a week ago. Here is equipment.

    Soundstream Pic 1700 (1700@1ohm)
    15" Fi BL
    0 Gauge Wire (300a Fuse under hood)

    I originally had it wired to a distro block in hatch with small AGU fuses.
    I blew one fuse. Switched to other output/fuse and blew that one about 3hrs of driving later.

    After checking the fuses, they seemed to be too small for application.
    I wired the 0ga directly to the amp. Big mistake.
    About another 3-4 hours later of driving POOF amp goes up in smoke.

    I dont wanna replace it and blow another amp.
    What am I looking at here? Voltage drop?

    Electrical is all stock, but I've never really had problems before.
    Add another battery? Do Big 3?



    Subwoofers: 12" Soundsplinter RL-p
    Amp: Hertz EP1D
    Enclosure: 2 Cubes @ 32hz
    Refs: dropped_mazda, muffinman944, KCha, pioneerpimp, Looney_Tune, Ion SQL, IamMurph, stevexyz, dsmw, waccord99, snb778s




  2. #2
    94'BLKBRD's Avatar
    94'BLKBRD is offline Member



    Join Date
    Aug 2008
    Location
    So Cal
    Posts
    133
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Electrical Issue (Blowing Distro Fuses, now Amp)

    Do the Big 3 before you add another battery.




  3. #3
    NJTStang11's Avatar
    NJTStang11 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Chicago, IL
    Age
    28
    Posts
    1,804
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Electrical Issue (Blowing Distro Fuses, now Amp)

    Quote Originally Posted by 94'BLKBRD View Post
    Do the Big 3 before you add another battery.
    I dont wanna do Big 3 then blow another amp.



    Subwoofers: 12" Soundsplinter RL-p
    Amp: Hertz EP1D
    Enclosure: 2 Cubes @ 32hz
    Refs: dropped_mazda, muffinman944, KCha, pioneerpimp, Looney_Tune, Ion SQL, IamMurph, stevexyz, dsmw, waccord99, snb778s

  4. #4
    tylork92's Avatar
    tylork92 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Nov 2008
    Location
    North Carolina
    Posts
    2,334
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Electrical Issue (Blowing Distro Fuses, now Amp)

    sounds like you got some MAJOR voltage drop and/or clipping the HELLZ outta your amp and frying it. The Big 3 should fix your problems...for 1700 watts rms your right on the edge of going to need a 2nd batt or Big 3 will fix all your probs. just do the Big 3 and watch your voltage on your new amp and SLOWLY turn it up and see if its fixed.



    [/SIGPIC][/SIGPIC]
    93 Ford Ranger
    full fiberglass panels and a-pillars
    XS d6500/ Mechman 260A
    2 SA15s
    Sundown 1500dv1
    Toolmaker plexi, dual inputs, distro blocks.

  5. #5
    ThatChevyGuy's Avatar
    ThatChevyGuy is offline i heart Jager



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Arkansas
    Posts
    12,170
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)

    Re: Electrical Issue (Blowing Distro Fuses, now Amp)

    What was your gain set at?

    What ohm is your BL?



    REFS:
    Squeak9798, Kumbos310w6, BigBangTheory, Jmanpc, MillzThaYungin, WLDock, -Leister-, ThomasG, J31Rob (and a few more I have forgotten)
    Quote Originally Posted by Spider Monkey View Post
    eat my asshole you insignificant bastard child of a retarded dingleberry cunt wrinkle fuck toy
    Quote Originally Posted by subzero View Post
    her pussy better be that nicest pussy you ever ever ever had. she better suck, swallow, jack off, eat ass and snatch, make sammiwich, do yard work and fix the vehicals while nude. Because a bitch like that is definately gonna cause alot of stress in your life, even thou she keeps your wallet and your balls drained.
    Quote Originally Posted by 05fronty View Post
    bitch you better swallow and not make a mess

  6. #6
    NJTStang11's Avatar
    NJTStang11 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Chicago, IL
    Age
    28
    Posts
    1,804
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Electrical Issue (Blowing Distro Fuses, now Amp)

    It wasn't a gain issue. Both that and the bass boost were set properly. Not to mention they were set twice on different subs and same issue occured (popped one fuse on 2 10" r's and other and amp on BL).

    BL is 2ohm wired to 1ohm.



    Subwoofers: 12" Soundsplinter RL-p
    Amp: Hertz EP1D
    Enclosure: 2 Cubes @ 32hz
    Refs: dropped_mazda, muffinman944, KCha, pioneerpimp, Looney_Tune, Ion SQL, IamMurph, stevexyz, dsmw, waccord99, snb778s

  7. #7
    dbeez's Avatar
    dbeez is offline Supporting Vendor dbeez is a Supporting Member of the forum!

    dbeez is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    crestwood,ky
    Posts
    9,408
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    80 Post(s)

    Re: Electrical Issue (Blowing Distro Fuses, now Amp)

    wait bass boost should be turned all the way to the left aka off never use it..And 1700rms on stock electrical..battery is probably about dead and alt is more than likely huffing now also you need at least one good batt and big three done asap before another amp goes in..Also never do that again always use a fuse if you didnt have one big enough should have bought a bigger one to be safe..



    2002 suburban
    Security System Code alarm
    Electrical Dc power sp270 7 deka 9A31's and lots of 1/0
    Headunit pioneer 880prs
    Amps 2 Sax125.2 front stage crossfire xs8k@.5
    Wiring lots of 1/0 stinger, tsunami
    Mids & Tweeters 2 sets cdt m6+ mids 2 sets cdt tw25 tweets
    Subs 2-18" nightshade v2's d2
    System DetailsDaily driver.

  8. #8
    KINGDELL91's Avatar
    KINGDELL91 is offline KING OF KINGS



    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Detroit, MI
    Posts
    2,458
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Electrical Issue (Blowing Distro Fuses, now Amp)

    Quote Originally Posted by dbeez View Post
    wait bass boost should be turned all the way to the left aka off never use it..And 1700rms on stock electrical..battery is probably about dead and alt is more than likely huffing now also you need at least one good batt and big three done asap before another amp goes in..Also never do that again always use a fuse if you didnt have one big enough should have bought a bigger one to be safe..
    X2 Get a quality Batt up front yellow top will do fine, and get that Big 3 done and properly fuse everything. Might as well go with a 300 ANL for your BIG 3 and your power lines, and Make sure you have good clean Grounds!!!
    Last edited by KINGDELL91; 09-24-2009 at 07:16 PM.



    CA REFS: themommyvan DECADO2, PATH2SPL, NEVERENUFFBASS, xhilr8n, jdc753, Racerx250, Zxcvtypo, hc3_cuz, wong05tsx, JK_AUDIO, Supergumby5000, Ken448,mojobass, craigzter, GMOORE, MitchZ, dumple, djman37,Thewes,Team MAF, Dragnix, and others

    ROE REFS: Stoker_41, xhilr8n, blackdragonx118

    Feed back Thread as a buyer trader:http://www.caraudio.com/forum/showth...ght=KINGDELL91
    Feed back Thread Seller:http://www.caraudio.com/forum/showth...20#post3761820
    BUILD LOG http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=303112

    Quote Originally Posted by bones22 View Post
    this thread should get a lot of attention over the title.

    compared to the jackhammer that thing should be called a tack hammer

  9. #9
    Jeremy M's Avatar
    Jeremy M is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Moxee, Wa
    Posts
    1,976
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Electrical Issue (Blowing Distro Fuses, now Amp)

    what brand 1/0g are u using?



    06' Acura MDX
    Pioneer F90bt
    JL Audio XR 653csi
    Alpine PDX 150.2
    JL Audio 13TW5
    Alpine PDX 1000.1
    ------------------
    2010 Mazdaspeed3
    Alpine CDA-9887 (w/ imprint)
    2 sets of ID OEM 6.5
    2 sets of ID XS-28
    PG Xenon x200.4
    1 Atomic 5000.1
    2 RD Alpha D2 15's
    Tons of deadner and wire!

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum