Closed Thread
Results 1 to 4 of 4

Reload Thread: Amp shuting off on high bass. Whats wrong with my wiring?

  1. #1
    jlaudiow6's Avatar
    jlaudiow6 is offline Member



    Join Date
    Apr 2003
    Location
    san diego
    Age
    35
    Posts
    121
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Amp shuting off on high bass. Whats wrong with my wiring?

    Ok, I'll be as breif as i can.
    Amp and speak ohms and power.
    Orion 1200D 1200@1ohm stable. pushing 13w7 @.75 ohm.
    Electrical
    Using the big maxi fuse 60 Amp. 8 guage power wire from battery to amp. Does the remote wire matter? cause its like a thin one, like the ones on the back of the head units.

    Maybe its my electrical system or the speaker compatability. But i dont know and i'm selling my amp.
    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...category=18797

    or just type "orion 1200d" in the ebay browser.







  2. #2
    NitroDuck's Avatar
    NitroDuck is offline 20 inches, Nothin less



    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Mansfield, MA
    Age
    29
    Posts
    281
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Ok im not the biggest car audio guru around here, but from my basic knowledge if you are running 1200w then you should be running 0/1 AWG power and ground wires or at least 4awg.



    91 Dodge Stealth R/T

    System
    Pioneer DEH-P750MP 6v HU
    TS-A640R front 6 1/2
    TS-A940R rear 6 x 9
    2 Onyx LSM.V2 15s
    Optima Red Top
    JBL bp1200.1
    2 cu. ft. fiberglass box (4cube glassed boxed being made for 15's)

  3. #3
    EarDrummin.'s Avatar
    EarDrummin. is offline Is this my Brahma?



    Join Date
    May 2002
    Location
    Wanaque, NJ
    Age
    32
    Posts
    1,302
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    0/1 awg is quite large.. 8 guage is probably too small. I'm having a hard time getting why you would use 8 guage at .75 ohms. Doesn't it run superhot? I have 4 guage wired to my JBL 1200 watt amp, @ 2ohms. Runs smoothly.



    Audi A6
    Alpine 7897
    MBQuart discus
    JBL bp1200.1
    Brahma 15

    AOL: Rav3Cultre
    http://www.sounddomain.com/id/eardrummin

  4. #4
    jlaudiow6's Avatar
    jlaudiow6 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2003
    Location
    san diego
    Age
    35
    Posts
    121
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp shuting off on high bass. Whats wrong with my wiring?

    Quote Originally Posted by EarDrummin.
    0/1 awg is quite large.. 8 guage is probably too small. I'm having a hard time getting why you would use 8 guage at .75 ohms. Doesn't it run superhot? I have 4 guage wired to my JBL 1200 watt amp, @ 2ohms. Runs smoothly.
    The 8 guage is from a previous amp that i had before and didnt what to redo the power wire again. Guess i should if the amps turning off on high bass.




Closed Thread

Similar Threads

  1. Bass Songs
    By flyasspimp in forum General Discussion
    Replies: 50
    Last Post: 08-22-2005, 11:54 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum