Closed Thread
Results 1 to 4 of 4

Reload Thread: Odd remote wire issue.

  1. #1
    DiB's Avatar
    DiB
    DiB is offline Meber



    Join Date
    Mar 2003
    Location
    San Diego
    Age
    31
    Posts
    221
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Odd remote wire issue.

    Ok, so I close everything up after working on my car and getting everything functional. Then I turn the car on and the stereo wont turn on. I take everything apart and realized I accidently bolted on the remote wire severing it. I cut the wire and get it reconnected and the head unit or amps or any car stereo stuff wont turn on. I have an alpine iva-d900. It's really bugging me now. I've redid the wires so many times now it aint funny and all the fuses are just fine.







  2. #2
    namster44's Avatar
    namster44 is offline Great White North



    Join Date
    May 2002
    Location
    Canada
    Posts
    646
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    So you got a $2300 or so(depending on what you paid) paper weight? That blows man. Grab your digital multimeter and find where your problem is, no voltage, bad ground.....etc.



    This years line up.....

    *eD, Tsunami, CDT, Alpine, EFX wiring/block/fuses*

  3. #3
    maylar's Avatar
    maylar is offline Electrical Weenie



    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Connecticut
    Age
    62
    Posts
    3,445
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    383 Post(s)
    Unfortunately it sounds like you fried the remote output circuit on the HU. They don't like being shorted



    dave
    ----------
    1999 Buick Park Ave Ultra
    Head Unit: JVC KWHDR720
    EQ: Audiocontrol EQL
    Front Stage: Hybrid Audio Technologies Imagine 5.25 mids, Morel Maximo tweets
    Sub Stage: Boston G3 10", 0.5 cu ft sealed
    Amp: PPI Phantom 900.4
    Rear Fill: Boston SE953 6X9's

  4. #4
    DiB's Avatar
    DiB
    DiB is offline Meber

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2003
    Location
    San Diego
    Age
    31
    Posts
    221
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Well, it's under warranty so I don't have to worry about my money going to waste. Just ***** that I'll have to wait to get it replaced. Thanks for the info.




Closed Thread

Similar Threads

  1. remote wire
    By rollinhard22s in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 23
    Last Post: 10-31-2004, 07:42 PM
  2. Pontiac GA remote wire
    By farelyk301 in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-30-2003, 02:53 AM
  3. Turning off my Amp via switch on the remote
    By bobhope in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 9
    Last Post: 07-26-2003, 03:45 AM
  4. Remote Prob.
    By gyunker24 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 1
    Last Post: 07-15-2003, 04:59 PM
  5. remote wire
    By LuNaTiC in forum General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-15-2003, 01:03 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum