Closed Thread
Results 1 to 12 of 12

Reload Thread: voltage issue???

  1. #1
    i3abyjay25's Avatar
    i3abyjay25 is offline Get F'n Loud



    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Dallas, Georgia
    Age
    34
    Posts
    2,129
    Post Thanks / Like
    Images
    12
    Mentioned
    0 Post(s)

    voltage issue???

    ok.. i have a 10.5 voltage w/ my car crunk.... NOT GOOD
    but i have a 12.5 w/ my car turn off...
    Why do i have more volt w/ the car turned off???????
    i know theirs isnt as much stuff on w/ the car off.. but neither is the alt... is that my alt id bad, or going bad???







  2. #2
    er1kkull's Avatar
    er1kkull is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jun 2003
    Location
    ALabama
    Posts
    208
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    go get your alt. checked at auto zone or some place like that more then likely its bad.........



    The Little People Beware!

    Head unit: Eclipse 5433
    Speakers: CDT CL61a the faded color matches my truck
    Amps: Kicker 800.2 KX and Kicker 200.2 KX
    Subwoofers: 2 12" Eclipse ALuminum Cone DVC 4ohm
    Second Skin Damlifier 50 Sq Feet. - Already Order
    Accessories: 20'1/0 KnuKonceptz.com, 17' 4 gauge Walmart , 20' Stinger Helix RCA cables (red), 20' Stinger Hyper series RCA cables, 1.0 Farad Lighting audio cap (waiting to buy new altenator)

  3. #3
    Matador's Avatar
    Matador is offline -= StillBumping =-



    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Ca
    Posts
    2,093
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by i3abyjay25
    ok.. i have a 10.5 voltage w/ my car crunk.... NOT GOOD
    but i have a 12.5 w/ my car turn off...
    Why do i have more volt w/ the car turned off???????
    i know theirs isnt as much stuff on w/ the car off.. but neither is the alt... is that my alt id bad, or going bad???

    maybe u have too much of a load in ur electrical sys as the V goes down w the car on.
    If not, maybe ur batt/alt might be dying or something.

    just check how much ur alt puts out, and estimate how much current ur amps n anything electrical needs to run.




  4. #4
    maylar's Avatar
    maylar is offline Electrical Weenie



    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Connecticut
    Age
    62
    Posts
    3,439
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Quote Originally Posted by i3abyjay25
    ok.. i have a 10.5 voltage w/ my car crunk.... NOT GOOD
    but i have a 12.5 w/ my car turn off...
    Why do i have more volt w/ the car turned off???????
    i know theirs isnt as much stuff on w/ the car off.. but neither is the alt... is that my alt id bad, or going bad???
    WTF is crunk?



    dave
    ----------
    1999 Buick Park Ave Ultra
    Head Unit: JVC KWHDR720
    EQ: Audiocontrol EQL
    Front Stage: Hybrid Audio Technologies Imagine 5.25 mids, Morel Maximo tweets
    Sub Stage: Boston G3 10", 0.5 cu ft sealed
    Amp: PPI Phantom 900.4
    Rear Fill: Boston SE953 6X9's

  5. #5
    er1kkull's Avatar
    er1kkull is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jun 2003
    Location
    ALabama
    Posts
    208
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    it is ebonic for car running (cranked).............



    The Little People Beware!

    Head unit: Eclipse 5433
    Speakers: CDT CL61a the faded color matches my truck
    Amps: Kicker 800.2 KX and Kicker 200.2 KX
    Subwoofers: 2 12" Eclipse ALuminum Cone DVC 4ohm
    Second Skin Damlifier 50 Sq Feet. - Already Order
    Accessories: 20'1/0 KnuKonceptz.com, 17' 4 gauge Walmart , 20' Stinger Helix RCA cables (red), 20' Stinger Hyper series RCA cables, 1.0 Farad Lighting audio cap (waiting to buy new altenator)

  6. #6
    nate_just_a_guy's Avatar
    nate_just_a_guy is offline Junior Member



    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Bartow, FL
    Age
    35
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    check the alternator like was already said...then if need be have it beefed up at an alternator & starter shop your system will run like a champ with more amps...if you get the corny line




  7. #7
    i3abyjay25's Avatar
    i3abyjay25 is offline Get F'n Loud

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Dallas, Georgia
    Age
    34
    Posts
    2,129
    Post Thanks / Like
    Images
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    ok. no i have replaced my stock 60 amp alt w/ a 150 amp alt.. i havbe the factory battery up front and a optima yellow in the back..
    i went yesterday to have my alt checked.. it tested fine.. putout 160 amps... they also checked my factory battery.. and they said it was fine as well...
    today i checked my optima battery... and the ground wire was very hot...which isnt right... so, when i got home.. i re did the ground wire.. ok...w/ the ground off the optima.. my stock battery tested in at 11 w/ it off... the optima tested in at 12.4 w/ no ground wire... w/ engine turned off....ok, w/ the optima ground off, i tried to start my engine... it wouldnt start.... i hook up the new ground.. it does start... but still have low voltage....
    what is it???




  8. #8
    er1kkull's Avatar
    er1kkull is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jun 2003
    Location
    ALabama
    Posts
    208
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    battery isolator?



    The Little People Beware!

    Head unit: Eclipse 5433
    Speakers: CDT CL61a the faded color matches my truck
    Amps: Kicker 800.2 KX and Kicker 200.2 KX
    Subwoofers: 2 12" Eclipse ALuminum Cone DVC 4ohm
    Second Skin Damlifier 50 Sq Feet. - Already Order
    Accessories: 20'1/0 KnuKonceptz.com, 17' 4 gauge Walmart , 20' Stinger Helix RCA cables (red), 20' Stinger Hyper series RCA cables, 1.0 Farad Lighting audio cap (waiting to buy new altenator)

  9. #9
    i3abyjay25's Avatar
    i3abyjay25 is offline Get F'n Loud

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Dallas, Georgia
    Age
    34
    Posts
    2,129
    Post Thanks / Like
    Images
    12
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: voltage issue???

    Quote Originally Posted by er1kkull
    battery isolator?
    no, no battery isolater...




  10. #10
    MikeofTulsa's Avatar
    MikeofTulsa is offline The one and Only!



    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Tulsa, OK
    Posts
    20,885
    Post Thanks / Like
    Images
    8
    Mentioned
    37 Post(s)

    Re: voltage issue???

    i suggest u upgrade your power wires....could be the culprit.....the 3 main wires should be upgraded


    alt to batt
    alt ground
    batt ground

    do that and see if that helps




  11. #11
    i3abyjay25's Avatar
    i3abyjay25 is offline Get F'n Loud

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Dallas, Georgia
    Age
    34
    Posts
    2,129
    Post Thanks / Like
    Images
    12
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Re: voltage issue???

    Quote Originally Posted by Goddyd4me
    i suggest u upgrade your power wires....could be the culprit.....the 3 main wires should be upgraded


    alt to batt
    alt ground
    batt ground

    do that and see if that helps
    ive already upgraded the alt to battery.. 8 g to 4 g...
    the alt ground.. is hooked in a plug... which consists of 2 other wires.. so, how do u i upgrade it???
    battery ground.. will upgrade today...




  12. #12
    60_cent's Avatar
    60_cent is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Mar 2003
    Location
    atlanta, GA
    Posts
    1,392
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: voltage issue???

    Quote Originally Posted by maylar
    WTF is crunk?
    It is an ATL (Atlanta) thang, you wouldn't understand...




Closed Thread

Similar Threads

  1. how to increase voltage
    By marleyskater420 in forum Amplifiers
    Replies: 17
    Last Post: 08-05-2003, 02:29 AM
  2. preamp voltage
    By DaBaller504 in forum General Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 08-03-2003, 07:00 PM
  3. a weird problem with my car radio
    By bigmiao in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 11
    Last Post: 07-17-2003, 10:16 AM
  4. Decrease in Voltage Capacitor
    By Clarion_Guy in forum General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 07-16-2003, 11:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum