Closed Thread
Results 1 to 9 of 9

Reload Thread: Help - Wired up subs and amp

  1. #1
    Beastastic's Avatar
    Beastastic is offline Member



    Join Date
    Dec 2008
    Location
    FL
    Posts
    37
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Help - Wired up subs and amp

    Hey, ive been browsing on here for awhile and just decided to join, cause i am in need of help.

    I have wired up my sub and amp I THOUGHT correctly.

    Well, when I trun on the car, the headunit comes on, and plays from my iPod normally, but my subs are not working. I looked at the amp (Hifonics 1600W), and the blue led lights are on, but I dont the the "power" light is (unless I just couldnt tell).

    Im not sure what the problem is. I beleive it might be with my sub wiring. The box I am using has these wierd terminals. On the inside, I crimped the wire. And on the outside, you can push it down, to open up an opening. Do I just cramp the wires in there? It is pretty hard to fit in.

    I am trying to upload a video, but youtube is slow, and its to big for photobucket

    thanks







  2. #2
    scarolinablazin's Avatar
    scarolinablazin is offline You Can't Fix STUPID



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    SC
    Age
    37
    Posts
    1,206
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help - Wired up subs and amp

    yes, you just open it up and stick the wire in.



    99oldsintrigue supports thieves and scammers = a scammer
    SEE THIS THREAD
    http://www.caraudio.com/forum/showth...35#post5660235
    99oldsintrigue supports thieves and scammers = a scammer
    Quote Originally Posted by 99oldsintrigue View Post
    LOOKOUT

    DONT BUY FROM Me

    I R SCAMMERZ

  3. #3
    Beastastic's Avatar
    Beastastic is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2008
    Location
    FL
    Posts
    37
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help - Wired up subs and amp

    Okay, another question:

    How do I know which hole to plug the RCA cable into? On my amp, there are 2 sets of 2 holes. One says "L" other is "R". And when it goes to the HU, which holes from there?




  4. #4
    bigaudiofanatic's Avatar
    bigaudiofanatic is offline Dynamic Mobile Audio



    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Bridgeton NJ
    Age
    25
    Posts
    1,844
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)

    Re: Help - Wired up subs and amp

    R is always red also known as right




  5. #5
    PatFitz9's Avatar
    PatFitz9 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Chicago
    Age
    30
    Posts
    3,818
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help - Wired up subs and amp

    there is no direction with a sub. as long as you plug one into L and the other into R you should be fine. If the power light isn't coming on, you have a problem with your power wires or remote wires. Most newbs wire the remote into the wrong wire from the HU. There are usually 2 blue wires on the HU. Double check the power before messing with the RCAs.




    refs...
    twoohfour, PRIVATEpastry, hellomota, DBfan187, etznova, iamamp3pimp, btnhfan, XylerB, Digital B, Showrides, Thunder9500, Termlab, fawd06, PepsiFiend69, bholtmeier, Megalomaniac, bjfish11, j3bus2k3, probmxstyle, brigante, massiveaudiocw, JoeHemi57, BigRed98Ram, inapontiac, CFaber, VarsityBumper, 3.5Max6spd, Geezerpoop, phatcat600, Pimpdaddyq, XaznKewLguyX, ABSOLUTEAUDIO, lslugz, mgbcs, TeZ, mazdakid, Reson8, LaserRed38

  6. #6
    Beastastic's Avatar
    Beastastic is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2008
    Location
    FL
    Posts
    37
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help - Wired up subs and amp

    oops...go to next post




  7. #7
    Beastastic's Avatar
    Beastastic is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2008
    Location
    FL
    Posts
    37
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help - Wired up subs and amp

    Alright well I crimped the wire they gave me to the blue/white wire from the manual (said blue/white was turn on). There also was a solid blue wire next to it but I didnt mess with it. Heres a video I took - View My Video




  8. #8
    oldschool4me's Avatar
    oldschool4me is offline Premium Member oldschool4me is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    ep, ohio
    Posts
    4,806
    Post Thanks / Like
    Images
    5
    Mentioned
    25 Post(s)

    Re: Help - Wired up subs and amp

    just disconnect the remote wire at the amp and jump the remote input of the amp to the b+ input of the amp and see if that works. if it does then you have a remote issue.



    REF's: Revrider1, Kevinn, darkhunter139, 2002XLT,
    lax916, bad @ss chevy, dropped_mazda, integra88, CRXBMPN, 88irocZ, the franchise, SlainNothing, pootie, khmer rouge, NewAgeKing, thegreatestpenn, oneill584, headless, scoob8000, Blados,ProjectPechkin, Krackerjack, CrownVicon24's, Louisiana_CRX, go_go_thrash, IonSQL, PBateman, ericoutdoorguy, Flomaster, B-roc, RetroAudioinc, ampjunkielikeme, bur1196, integra2468, illbmeubu, j3bus2k3, wgsj_fortvalley, l7runner, Fast1one, +many more
    Ref thread:
    http://caraudio.com/forum/buyer-seller-feedback/286493-oldschool4me-feedback-thread.html
    R.I.P Taylor Lampart (NewAgeKing) 5/13/1988 - 1/24/2010

  9. #9
    Beastastic's Avatar
    Beastastic is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2008
    Location
    FL
    Posts
    37
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help - Wired up subs and amp

    did you watch the vid? dont really understand what you are saying




Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum