Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Reload Thread: weirdest problem ever! can you solve?

  1. #1
    jake760's Avatar
    jake760 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Feb 2007
    Location
    OR
    Age
    23
    Posts
    523
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    weirdest problem ever! can you solve?

    Hi, I have 2 amps, 1 for each sub, and when both grounds are hooked up, neither amp works. If you unhook either amp's ground cable, the other amp powers up. this is very frustrating and I don't know what the problem is. Why would having both amps grounded cause them not to work??







  2. #2
    alxmlr789's Avatar
    alxmlr789 is offline 6>5



    Join Date
    Dec 2006
    Location
    FL
    Age
    24
    Posts
    4,869
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: weirdest problem ever! can you solve?

    i would get a distrobution block, and just have one ground.



    Bought: Tweet02 (x2), bjfish11, pboulos(x3), baseballer1100, ibanender, Duece212, gitusum, jmanjr, Dalucifer, KPR10is, Megalomaniac, oxsign, jmanpc, hoss, 2002xlt, mobeious
    Sold: Mike dressure, Dejawiz, Lax916, Calikid, 88irocZ, lammy, Oxsign, Jblanford, JohnnyBASS, Rocky 59, Megalomaniac, tRdoc, 350_regal, oxsign, sundownz, dont smoke crack, Good*bad*Ugly*, ryanroma, 96TL, VQ35max, Deuce212, darkist240sx, Jhughes, SPY, Gongos, 04silverz, SirJoseph8989, Theothermike (x2), sgdenny, mgbcs, uncfanforlife07, NMBR1SPT, Nukeitall (x2), glasjaw, NeedDirections
    Traded: Rtilaree, mike dressure, megalomaniac, wheeler

    Feedback thread = http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=224101

  3. #3
    jake760's Avatar
    jake760 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    OR
    Age
    23
    Posts
    523
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: weirdest problem ever! can you solve?

    Both amps are gounded to the same spot, its bare metal with a good connection.




  4. #4
    mrwigglezdj's Avatar
    mrwigglezdj is offline bass boxing champ XD



    Join Date
    Dec 2005
    Location
    milton fla
    Age
    33
    Posts
    791
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: weirdest problem ever! can you solve?

    now can you connect each amp seperatly and get each to turn on or is it the same amp that turns on and the other fails to turn on?



    Proudly americas loudest work van
    2006 iasca bassboxing champion reffs: Lckmyblls,Bbrownderville, woc47,Ali1,Techsys,Cahm Rohn,MK_,toyrunner,boomstang,slpeg,jayisking,king ranch,memphisman00,nubot,bds0688, dwright27,super duper and many more

  5. #5
    jake760's Avatar
    jake760 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    OR
    Age
    23
    Posts
    523
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: weirdest problem ever! can you solve?

    each amp works great by itself, hook both grounds up and neither works.




  6. #6
    mrwigglezdj's Avatar
    mrwigglezdj is offline bass boxing champ XD



    Join Date
    Dec 2005
    Location
    milton fla
    Age
    33
    Posts
    791
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: weirdest problem ever! can you solve?

    im clueless



    Proudly americas loudest work van
    2006 iasca bassboxing champion reffs: Lckmyblls,Bbrownderville, woc47,Ali1,Techsys,Cahm Rohn,MK_,toyrunner,boomstang,slpeg,jayisking,king ranch,memphisman00,nubot,bds0688, dwright27,super duper and many more

  7. #7
    Rich B's Avatar
    Rich B is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Oct 2006
    Location
    *under the rainbow*
    Posts
    6,284
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    19 Post(s)

    Re: weirdest problem ever! can you solve?

    Quote Originally Posted by jake760 View Post
    Both amps are gounded to the same spot, its bare metal with a good connection.


    Have you tried grounding them to two seperate spots?



    <img src=http://img.photobucket.com/albums/v81/pintobean/feliz_ano_novo.jpg border=0 alt= />

  8. #8
    Worlddre's Avatar
    Worlddre is offline Big Darkie



    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Charlotte, NC
    Age
    30
    Posts
    17,901
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: weirdest problem ever! can you solve?

    your ground prob ***** even if you think it does not


    what kind of car and exactly where is the ground?






    "humility in the face of overwhelming genius will obviously amount to hypocrisy"

  9. #9
    bk12321's Avatar
    bk12321 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Greensboro, NC
    Posts
    3,432
    Post Thanks / Like
    Images
    15
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: weirdest problem ever! can you solve?

    Have you tried grounding them on separate spots?

    edit: Rich beat me to it



    References


    '02 Nissan Maxima
    Eclipse CD5000
    Directed D2400@1
    2xSWR-1242D


    Drpdmazda (aka Jason) = SCAMMER



  10. #10
    Rich B's Avatar
    Rich B is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Oct 2006
    Location
    *under the rainbow*
    Posts
    6,284
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    19 Post(s)

    Re: weirdest problem ever! can you solve?

    Quote Originally Posted by bk12321 View Post
    Have you tried grounding them on separate spots?

    edit: Rich beat me to it


    Not really.

    Im a mindreader, and you should be ashamed of yourself!



    <img src=http://img.photobucket.com/albums/v81/pintobean/feliz_ano_novo.jpg border=0 alt= />

  11. #11
    mrwigglezdj's Avatar
    mrwigglezdj is offline bass boxing champ XD



    Join Date
    Dec 2005
    Location
    milton fla
    Age
    33
    Posts
    791
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: weirdest problem ever! can you solve?

    it might be a issue with the remote turn on wire?



    Proudly americas loudest work van
    2006 iasca bassboxing champion reffs: Lckmyblls,Bbrownderville, woc47,Ali1,Techsys,Cahm Rohn,MK_,toyrunner,boomstang,slpeg,jayisking,king ranch,memphisman00,nubot,bds0688, dwright27,super duper and many more

  12. #12
    duece212's Avatar
    duece212 is offline Buddy Christ!



    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Colorado
    Posts
    10,692
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: weirdest problem ever! can you solve?

    Quote Originally Posted by mrwigglezdj View Post
    it might be a issue with the remote turn on wire?
    Was going to guess that too...maybe not enough power to crank on both amps...wouldn't think just two would be an issue though. To check that just run a hot wire to both remote turn ons on the amps instead of using the one from your deck...see what happens

    I'm going to guess the ground isn't actually that great....if you have a DMM check resistance from your ground point to another piece of bare metal somewhere's on the car and see if its a good ground.




  13. #13
    jake760's Avatar
    jake760 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    OR
    Age
    23
    Posts
    523
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: weirdest problem ever! can you solve?

    I think I might have figured something out:
    I have 2 runs of 4 gauge wiring, 1 to each amp.
    the battery has posts on top and gm style on the side, one power wire comes from the top terminal, one power wire comes from the gm terminal. I'm wondering if maybe you can't use both, just one or the other?




  14. #14
    duece212's Avatar
    duece212 is offline Buddy Christ!



    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Colorado
    Posts
    10,692
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: weirdest problem ever! can you solve?

    Quote Originally Posted by jake760 View Post
    I think I might have figured something out:
    I have 2 runs of 4 gauge wiring, 1 to each amp.
    the battery has posts on top and gm style on the side, one power wire comes from the top terminal, one power wire comes from the gm terminal. I'm wondering if maybe you can't use both, just one or the other?
    shouldn't matter




  15. #15
    Anniku989's Avatar
    Anniku989 is offline Thats what she said



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Ohio
    Posts
    1,656
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: weirdest problem ever! can you solve?

    Sounds like one amp is positive ground or something really messed up, although that prolly wouldn't cause it.

    Recheck ALL your connections,front to back



    TEAM CACO
    *Pio 780mp
    *ID CTX65CS
    *Sundown 50.4
    *Hybrid 18" (Treo CSX basket/motor)
    *Sundown 3000d
    *7.5cubes, four 6" aeros
    *2/0 Gauge, Big3
    *Kinetik 1800 x2
    *Mechman alt
    *151.1 tl legal

    Ref's: jailhouseracer8 ; ILoveBass ; bumpincrv ; gordos420 ; 01 S 10 ; riogigalo ; PsychoTheRapist ; blackbonnie ; na_rsx ; 1ndatrunk ; tv559

Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum