Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Reload Thread: Installed Headunit into car, now Dash lights + Tail Lights not working

  1. #1
    TheLinkster's Avatar
    TheLinkster is offline Junior Member



    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Installed Headunit into car, now Dash lights + Tail Lights not working

    Hi

    My car is a 4 door sedan Nissan Pulsar 1996.

    My friend installed the JVC G325 headunit into the car for me, because I wouldn't have a clue how to do it.

    Well it is installed and the sounds seem to be working great, except for some reason the lights that illuminate the dash don't work anymore. Plus, the tail lights of the car also have suddenly stopped working, although the brake lights still work.

    I have no idea what to do and I found this website while searching google to solve my problem, and it looks like you guys certainly know what you're doing.

    Any information will be greatly appreciated.

    PS: Initially my friend thought he may have "blown a fuse" so he checked the fuses and he said all of the fuses seemed to be fine. So now we have no idea what could have happened. Although i do remember him getting an electric shock while he was installing the headunit, maybe this has something to do with it? But he said he got a shock when he did his own stereo, but his dash and tail lights were fine!!







  2. #2
    pwuthedon's Avatar
    pwuthedon is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    buff,ny
    Posts
    1,192
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Installed Headunit into car, now Dash lights + Tail Lights not working

    thats why i unhook the battery everytime i mess with my head unit or amps, my guess is that you blew a fuse, i know my car has 3 different fuse boxes, so you just gotta locate them and start pulling fuses



    references-ugmoe2000, iceteebone, Big Schill9, teamspl bank,SUB_URBAN, Vetkilr
    ebay-pwuthedon


    2 more lanzar 4000d's (for sale)
    2 Digital Designs Z1's
    Ohio Generator Alt
    2 DD 9512's


    Im not loud at all


    Quote Originally Posted by NoviceGuru View Post
    a 15'' sub has roughly twice as much cone area as a 12'' sub

  3. #3
    TheLinkster's Avatar
    TheLinkster is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Installed Headunit into car, now Dash lights + Tail Lights not working

    Hmm. Where are the common places where fuse boxes are?

    The fusebox in my car is under the drivers side of the dash. If there are more fuses, where are the common places?




  4. #4
    KaeZoo's Avatar
    KaeZoo is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2004
    Location
    Grand Rapids, MI
    Posts
    1,103
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Installed Headunit into car, now Dash lights + Tail Lights not working

    There is probably a fuse/relay box mounted under the hood.




  5. #5
    baseballer1100's Avatar
    baseballer1100 is offline My life be like....



    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kentucky
    Age
    25
    Posts
    7,263
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Installed Headunit into car, now Dash lights + Tail Lights not working

    This happened to me it normally means you blew a fuse.



    References:
    Caraudio.com
    Luckyt,Hotown,Thunder9500,Vladd,Mikeyb,kngoftheprk nglot, cd6551(x3),bolognabake,dalucifer,phrozen5100, frito,bring97, avs20,Resonant18,djman37,Showrides,Fi car audio(X2),jeeper07(x2),pimpedout97x,matrxx dude(x3),flakko(x2),mega1268,powernaudio,iamamp3pi mp.bamaboy,Daishi(x3).angrytrucker78,impalafan95.n etherland, down,blue200sx(x2),QtrHorseThecybe,jiggy2dmax,stc1 709,musclehead,NDMstang65v2,alxmlr789
    Carstereos.org
    Wackii,BrownNoiseBob
    Explorer4x4.com
    Fordexplorer157
    Mp3car.com
    StLB5,Coolskys05
    I know there is more ill try to find them.

  6. #6
    TheLinkster's Avatar
    TheLinkster is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Installed Headunit into car, now Dash lights + Tail Lights not working

    hmm. thanks everyone. I will take a look under the bonnet and ill check the fuses again under the dash. Im not entirely sure what a blown fuse actually looks like because my friend was the one that checked the fuses before, but I guess it will be the one that looks different to the rest.




  7. #7
    TheLinkster's Avatar
    TheLinkster is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Installed Headunit into car, now Dash lights + Tail Lights not working

    Ok i found a blown fuse under the bonnet, and it was "10 Amp". I bought a pack of new 10 Amp fuses since the one that was blown said "10 AMP".

    I replaced the fuse, but the fuse blew again, as soon as I tried to test the lights!!??

    WTF?!




  8. #8
    MemphisLove.'s Avatar
    MemphisLove. is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Nov 2005
    Location
    PCB, Fl.
    Age
    25
    Posts
    583
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Installed Headunit into car, now Dash lights + Tail Lights not working

    SAME thing happened to my 4 door sedan. well i ended up takin apart the main fuse box the fuse relay system inside the car and never found the problem. put it back together and it all worked fine. also does only one side of your lights work cause that was it in my case



    Quote Originally Posted by iceteebone View Post
    dude you are the looser who can't blast a nut. we aren't cock docs, so all we can tell you is to jack off. beat peter till he barfs up the white stuff or go lorraina bobbit on your blue balls and cut them off
    Nissan 350Z
    Digital Designs 9510E with F soft parts
    I NEED A AMP for the DD, either 2000+rms at 2 or half ohm. PM ME!!
    for sale:
    Memphis M3
    Memphis PB-400
    Rockford Fosgate P162S
    Memphis PR100.2

  9. #9
    OldOneEye's Avatar
    OldOneEye is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    681
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Installed Headunit into car, now Dash lights + Tail Lights not working

    By any chance did you hook up the radio to the dash lights (the dimmer circuit, which can show 12 volts if you have the thing turned up) instead of the switched power? If you smoked the dimmer (which isn't designed to take a ton of power), that will take the tail lights with it.

    They usually wire the dash and tail lights that way so you won't drive around with no taillights and get it fixed as soon as you figure it out.

    Juan




  10. #10
    TheLinkster's Avatar
    TheLinkster is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Installed Headunit into car, now Dash lights + Tail Lights not working

    hi everyone. i had another friend look at it, and for some reason the factory wires seem to be quite weird, so he tested different things and has come to the conclusion that the best idea now is to just run new wires to the head unit. I think he said 3 wires needed to be run to "complete a circuit".


    I think he said "Power" "Earth" and "Ground" but im not sure. Maybe he only said two wires, i cant really remember. Now ill have a look around and see how to run some new wires, i have already bought all the wire i need.




  11. #11
    OldOneEye's Avatar
    OldOneEye is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    681
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Installed Headunit into car, now Dash lights + Tail Lights not working

    Dude, I would quit while you are only a little behind (your dash lights don't work and you haven't fixed that).

    You seem to have tapped into the wrong wires on the radio harness. Figure out which wrong wire it is, and then fix it and move on. If you keep hitting the wrong wire you are going to make things much harder to troubleshoot and fix.

    Juan


    Quote Originally Posted by TheLinkster View Post
    hi everyone. i had another friend look at it, and for some reason the factory wires seem to be quite weird, so he tested different things and has come to the conclusion that the best idea now is to just run new wires to the head unit. I think he said 3 wires needed to be run to "complete a circuit".


    I think he said "Power" "Earth" and "Ground" but im not sure. Maybe he only said two wires, i cant really remember. Now ill have a look around and see how to run some new wires, i have already bought all the wire i need.




  12. #12
    jmanpc's Avatar
    jmanpc is offline CA.com Nostalgist.



    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Jacksonville, Fl
    Age
    27
    Posts
    17,265
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Installed Headunit into car, now Dash lights + Tail Lights not working

    nvm




    2007 Red Ford Focus ZX4 SE
    - Clarion DXZ955MC -
    - MB Quart RSD216 - 2 MB Quart RWE-354 in 4 cubic feet sealed -
    - MB Quart DSC4125 - Audiopipe AP1500.1D - Optima Blue Top -

    Team High Sexage

  13. #13
    dleccord's Avatar
    dleccord is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Sacramento
    Posts
    5,940
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Installed Headunit into car, now Dash lights + Tail Lights not working

    maybe one of your constants are touching ground still.



    REFS
    blackgeltabs, theCybe(2x), xplcitcustmz, mabel4life, bumpn_gt , PENER, BLD 25, j3bus2k3(3x) , PRIVATEpastry, guy022077(3x), alpine3612, 03tibgt, rocky 59, mattmcss, yotabeater,pepsican, iceteebone(2x), sfsloop @ mac. com, vincemarq, maldecido33, dalucifer, BassAddictJ, thakidgame, Scoobydoo, marcusb419er, nVRuckus, frkkevin, killahbean, CBFryman2, Zeuslicious(2x), bizzy07, expo5.0, dragonrage, 1loudsuv, nismos14, James Bang, mtlhead, Rsx_03, thaster, teamsubgopoof, CRAZYCORNUTS18, ggk, Colt9699(2x), thangalang, BloodStalker999, dwaynem, chaunb3400, volstitan908, blackbonnie, Fast1one, nineball, rbiele126, JayRich, Al_Capowned, runwitbass

  14. #14
    heyman421's Avatar
    heyman421 is offline Veteran Camel Master



    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Akron, OH
    Posts
    4,170
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Installed Headunit into car, now Dash lights + Tail Lights not working

    most likely the wrong harness

    they're not only make and model sensitive, but year as well

    especially between obdI and obdII years




  15. #15
    coolahan's Avatar
    coolahan is offline 141.6 dB @ 36hz



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Oklahoma
    Posts
    1,268
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Installed Headunit into car, now Dash lights + Tail Lights not working

    Guys its obviously his fuse.. he threw a new one in and it blew.. rewire the headunit or go take it to a shop to have it installed.



    - Kyle

    No system for the moment

    REFs
    sundownz, teamquakecelica, stuckinok, fosgaholic218, xtremesplokc, Smoknum, MillzThaYungin, iagrdshaka, Derek Irby, AlpineAndy, reed dollaz

Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum