Closed Thread
Results 1 to 5 of 5

Reload Thread: I have no sound coming out of my speakers

  1. #1
    Polaris's Avatar
    Polaris is offline Junior Member



    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Daytona Beach, FL
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    I have no sound coming out of my speakers

    Ok, I am very new to this, never done this before. I bought the Dual XD7500 55 x 4 channels 220w, and 4x6 pioneer 100w speakers to replace the stock speakers in the front of my 1979 Buick Le Sabre. I've hooked everything up the stereo turns on, when I hook the wires to the speakers no sound comes out. Sound did come out of the stock stereo and wires, but not out of the stereo I bought, I used the right wires and no sound. Is this because I have no amp yet or am I missing a step?







  2. #2
    bingham's Avatar
    bingham is offline Member



    Join Date
    Feb 2006
    Location
    WI
    Posts
    31
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: I have no sound coming out of my speakers

    It would not be beause u have no amp as long as u have it all hook up right. did u try takeing all of it apart and hooking the wires back up carefuly? and it could be that some thing is loose ether at the stereo or at the speakers. if i was u i would check all my wires and fules and try takeing it all apart and doing it over.




  3. #3
    johnecon2001's Avatar
    johnecon2001 is offline SSA/ROE Super-Møderator



    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Phoenix, AZ
    Age
    31
    Posts
    5,137
    Post Thanks / Like
    Images
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: I have no sound coming out of my speakers

    Could be that you have a factory amp in the car. For simplicity and to remove all other problems, just run new wire from the HU to the speakers.




    Don't PM me, I'm not here. Find me on SSA or ROE
    No, I won't re-upload the Big3 pictures. Don't ask.

  4. #4
    JimJ's Avatar
    JimJ is offline Tangled Up in Blue



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Hillsborough, NC
    Posts
    31,683
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    74 Post(s)

    Re: I have no sound coming out of my speakers

    Quote Originally Posted by johnecon2001
    Could be that you have a factory amp in the car. For simplicity and to remove all other problems, just run new wire from the HU to the speakers.
    The same thing has happened to me, and that's exactly what it was.

    Might as well run an external amp to the speakers and properly power them, and bypass the internal amp




  5. #5
    KaeZoo's Avatar
    KaeZoo is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2004
    Location
    Grand Rapids, MI
    Posts
    1,103
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: I have no sound coming out of my speakers

    A factory amplifier isn't likely on a 1979 LeSabre. My guess is that there's a problem with one or both of the dash speakers. Sometimes on the older GMs the terminals on the new speakers will short out against metal in the dash, which causes the head unit output to shut down. Try removing the speakers and tape up or insulate the terminals; make sure the tinsel leads can't come into contact with metal inside the dash.




Closed Thread

Similar Threads

  1. speakers dont sound as clear anymore
    By skmfkr in forum General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 01-27-2006, 01:46 PM
  2. ARTICLE: How to Add Rear Fill to your System
    By Randy Savage in forum Speakers
    Replies: 11
    Last Post: 10-07-2005, 02:55 PM
  3. speakers sound like crap
    By pico in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 4
    Last Post: 06-26-2004, 06:07 PM
  4. No sound from speakers
    By Zach85 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 12
    Last Post: 01-21-2003, 05:43 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum