Closed Thread
Results 1 to 11 of 11

Reload Thread: Kenwood Radio won't turn on!!

  1. #1
    jlh911's Avatar
    jlh911 is offline Junior Member



    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Kenwood Radio won't turn on!!



    So here's the deal. I already had this Kenwood (KDC-MP228) Installed in my car and I finally came around to installing the Sirius Satellite reciever in it.

    After about two hours I got it all in and went to plug the cable that goes from the sat reciever to the back of the radio.

    As I was pulling the radio and the wiring out, I noticed/heard one of the temporary splices that I had electrical tape around come in contact with the radio chassis and it sparked.

    So I thought it'd be okay and when to turn it on....nothing! ugh! I checked the fuse on the radio and it's okay.

    I did find the radio fuse on my car's fuse box had blown and replaced it but it still will not come on. The little red flashing security light that the radio has visible when the radio faceplate is off is not coming on.

    Could I have "fried" the radio somehow? how can I test it?

    I am getting power to the wire coming from the car and at the end of the connector that goes to the radio itelf but it just won't come on.

    Any suggestions? thanks!







  2. #2
    revrider1's Avatar
    revrider1 is offline Hmmm...



    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Down South~3rd Coast~TX
    Age
    35
    Posts
    29,521
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Kenwood Radio won't turn on!!

    Did you check the ACC fuse.




  3. #3
    jlh911's Avatar
    jlh911 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Kenwood Radio won't turn on!!

    Hmmm, good question. No, but I will. My clock on my car is working though. Hmm!




  4. #4
    revrider1's Avatar
    revrider1 is offline Hmmm...



    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Down South~3rd Coast~TX
    Age
    35
    Posts
    29,521
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Kenwood Radio won't turn on!!

    Well if the clock is working it might not be your ACC fuse .




  5. #5
    jlh911's Avatar
    jlh911 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Kenwood Radio won't turn on!!

    Yeah, that's what I thought.....ay ay ay!


    Anyone else?

    Could the radio have fried and NOT blown the radio fuse? that doesn't sound right!




  6. #6
    revrider1's Avatar
    revrider1 is offline Hmmm...



    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Down South~3rd Coast~TX
    Age
    35
    Posts
    29,521
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Kenwood Radio won't turn on!!

    Did you check your accesory wire to your deck? Make sure it has power.




  7. #7
    jlh911's Avatar
    jlh911 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Kenwood Radio won't turn on!!

    Okay, I'll do that, but in the meantime...anyone else have suggestions?


    Thanks1




  8. #8
    KaeZoo's Avatar
    KaeZoo is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2004
    Location
    Grand Rapids, MI
    Posts
    1,103
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Kenwood Radio won't turn on!!

    If the security light doesn't come on, there's a problem with the constant power input, not the accessory input. There's another fuse in the vehicle that may not be labelled as a radio fuse. Check all your fuses, including the fuse box under the hood, if it has one. What kind of car is it?




  9. #9
    jlh911's Avatar
    jlh911 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Kenwood Radio won't turn on!!

    It's 93 Honda Civic


    I'll check all the fuses.


    Thanks!




  10. #10
    revrider1's Avatar
    revrider1 is offline Hmmm...



    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Down South~3rd Coast~TX
    Age
    35
    Posts
    29,521
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Kenwood Radio won't turn on!!

    Could possibly be a fuse under the hood, I did a install once where the radio didn't come on, it ended up being a fuse blown under the hood in the fuse box.




  11. #11
    jlh911's Avatar
    jlh911 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Kenwood Radio won't turn on!!

    YES!!!


    Thanks guys! It was a fuse under the hood. It was the BACKUP fuse.

    Should have know because when I was trouleshooting, I noticed that the cars clock had been stuck at 1:00!!

    That was it. I'm up and running and now I can hear Sirius Satellite Radio!




Closed Thread

Similar Threads

  1. Clarion headunit drama - reboots when using turn signal
    By amptor in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 12-18-2005, 04:36 PM
  2. Bad radio reception
    By ECKO1980 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 5
    Last Post: 11-27-2005, 10:44 PM
  3. bad radio reception
    By ECKO1980 in forum Head Units
    Replies: 0
    Last Post: 11-27-2005, 04:27 PM
  4. Kenwood Excelon VS. Kenwood regular
    By adamawayfrommpa in forum Subwoofers
    Replies: 2
    Last Post: 01-29-2002, 05:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum