Closed Thread
Results 1 to 10 of 10

Reload Thread: Amp won't turn on.

  1. #1
    vsynergy's Avatar
    vsynergy is offline Member



    Join Date
    Aug 2005
    Location
    SO CAL
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Amp won't turn on.

    Waddup guys. I ran into a problem while installing a system in my buddy's car. I ran the power wire through, remote wire through, and grounded the wire onto the chassis, hooked up the amp but the amp won't turn on. I tried 3 different amplifiers, checked all fuses, checked the main power wire fuse. I also tried connecting a wire from the 12v to the remote but it still won't turn on. The amp worked on another buddy's car. Any ideas?







  2. #2
    JoseMCeee's Avatar
    JoseMCeee is offline $tack



    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Bay Area, CA
    Posts
    2,250
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Amp won't turn on.

    i would check the voltage of the power line with a dmm and check to make sure there is a constant 12 going through it. Then make sure the rem is plugged correctly into the deck.




  3. #3
    bonesninja's Avatar
    bonesninja is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Lima, Ohio
    Age
    42
    Posts
    14,803
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    5 Post(s)

    Re: Amp won't turn on.

    turn the key....
































    check your wiring again



    Quote Originally Posted by chase007 View Post
    if u need a box...I'l taked 3 years of shop class so i know what im doing.

    after i explained to him there's more to a proper box than boards and glue and he should practice before trying to sell boxes to others

    Quote Originally Posted by chase007 View Post
    yes personaly if it was some one elce that just starting making boxes but i'v taken shop for 3 years now...Making a lil box is nothing i don't need to pratice on a box to get it right i learned alot of stuff from 1 box and i can fix that in my next box
    after i told him that customers would care about the looks of the box

    Quote Originally Posted by chase007 View Post
    if u want some thing that looks pretty why don't u find a black guy with a big d*ck.

  4. #4
    Silver's Avatar
    Silver is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    May 2004
    Location
    Brighton, MI
    Age
    27
    Posts
    2,703
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)

    Re: Amp won't turn on.

    Replace your inline fuse, check your REM. Check your ground and your power wire.


    Running just 1 amp?



    http://www.caraudio.com/forums/signaturepics/sigpic14041_2.gif
    07 Jeep GC - Viper reps / afe stage 2 / chipped / h&r lowering springs

    Stock stereo

  5. #5
    VOA_NIGHTMARE's Avatar
    VOA_NIGHTMARE is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jul 2004
    Location
    upstate ny
    Age
    33
    Posts
    4,462
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Amp won't turn on.

    Yes change your fuse, I just told a kid with the same problem he tried everything said the fuse was good etc and ready to take it to a shop, told him to change the fuse anyways because sometimes there shot and dont look like it. And that solved his problem. Make sure your grounds are good and not on paint as well.




  6. #6
    Silver's Avatar
    Silver is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    May 2004
    Location
    Brighton, MI
    Age
    27
    Posts
    2,703
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)

    Re: Amp won't turn on.

    Yep, treat inline fuses like a headlight bulb. Happened to me a few times.

    Also check your connection w/ your battery. Is the Ring crimped on the power wire good? Mine fell off awhile back and it took me 3 days to figure that out. Check EVERYTHING. lol.



    http://www.caraudio.com/forums/signaturepics/sigpic14041_2.gif
    07 Jeep GC - Viper reps / afe stage 2 / chipped / h&r lowering springs

    Stock stereo

  7. #7
    vsynergy's Avatar
    vsynergy is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2005
    Location
    SO CAL
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Amp won't turn on.

    All the wiring's been checked, all the terminals are making good contact with the wires. I'm gonna' check the inline fuse tomorrow. Ahh man everythnig was going smoothly until that.




  8. #8
    ntense702's Avatar
    ntense702 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Las Vegas
    Age
    28
    Posts
    1,593
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Amp won't turn on.

    it is probably either the main power fuse or the remote wire, also, make sure the ground wire is bolted onto a bare metal surface



    AVH-P4900, Overdrive, Epic 160, PPI 1000/2, Pro 60s, a3000db, SSA Icon 12, Fisher Custom.


  9. #9
    vsynergy's Avatar
    vsynergy is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2005
    Location
    SO CAL
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Amp won't turn on.

    Alright, I got that **** workin'. I found out it was the fuse, the fuse looked fine but I guess it was faulty. Thanks for the help yall.




  10. #10
    VOA_NIGHTMARE's Avatar
    VOA_NIGHTMARE is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jul 2004
    Location
    upstate ny
    Age
    33
    Posts
    4,462
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Amp won't turn on.

    good deal!



    Ref List........seth350 REq mabel4life foreman ThumpInDaTrunk DOHCrazy bigwheel15 Naxis2k1 Gaffney982 Exploder 97 kustyn727 Termlab its_bacon12 Ecko072Unltd Nikuk nikosbuddy dbman150 cardinalsfan jeremyzach

    jester7500 BUMPING150S JackFrost Mark Garcia PDizzle2oo5 valeech Raven KngOfThePkngLot thunder9500 apw122 Niggz89 springy101 Viper118 _DjScrew_ PepsiFiend69 diatribe XtrmAudioCncpts raven2201 slick rick bjfish11 wj94
    diatribe

Closed Thread

Similar Threads

  1. How do I turn on the Factory Amp in a Ford ZX2 w/ premium sound???????
    By catthomas in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 7
    Last Post: 07-20-2010, 04:14 PM
  2. Newb Help.. amp wont turn on!!!!!
    By shy6114 in forum Amplifiers
    Replies: 4
    Last Post: 01-19-2004, 12:20 PM
  3. URGENT need help! amp wont turn on?
    By xplicit in forum General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 05-01-2003, 09:08 PM
  4. Amp Remote Turn On & Line level Convertersl
    By Gord95 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 9
    Last Post: 02-02-2003, 06:03 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum