Closed Thread
Results 1 to 8 of 8

Reload Thread: voltage problem

  1. #1
    rico892002's Avatar
    rico892002 is offline Member



    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Merrillville, IN
    Posts
    44
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    voltage problem

    i guys i have a 97 honda civic with 2 kicker cvrs and 2 mtx 4250d amps on each subs but my problem is when i play my system my battery dies or all most die i have a xasitic 300 battcap and i just bought a new intersate battery for the front but some reason when i let the car sit for like 2 day then when i want to start it, it acts like it don't want to start. Also i have a alarm but i know the alarm is not killing the battery i did everything to get this **** to work. I don't think i need a alt. because my lights aren't dimming or nothing help me please.







  2. #2
    creater's Avatar
    creater is offline plantain man



    Join Date
    Mar 2005
    Location
    guyana
    Age
    24
    Posts
    2,048
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)

    Re: voltage problem

    bad battery?



    Bought from: IS_250, nismos14, chaunb3400, tweet02, dadon, IonSQL, lslugz, dye4metal, RetroAudioinc

  3. #3
    rico892002's Avatar
    rico892002 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Merrillville, IN
    Posts
    44
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: voltage problem

    i though that was the problem but that the reason i got a new battery because my old one did the same thing and plus i have a battcap in my trunk that sis like 40% battery and 60% capacitor i know i the battcap is working because my lights are not dimming but everytime i start my car it acts like the car do not want to start and the car acts like the battery is dead




  4. #4
    Rattlebrain's Avatar
    Rattlebrain is offline alcoholic



    Join Date
    May 2003
    Location
    Amarillo, TX.
    Age
    44
    Posts
    3,904
    Post Thanks / Like
    Images
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)

    Re: voltage problem

    get your starter checked



    B.O.H.I.C.A.


    Quote Originally Posted by WhoSayWho? View Post
    I do not believe in drinking in moderation. Seems like a waste of potential.

  5. #5
    rico892002's Avatar
    rico892002 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Merrillville, IN
    Posts
    44
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: voltage problem

    thats know problem because after i start the car and let it run the cut it off then try to start it back up it starts up fine some thing is wrong with my charging system or something. The **** battery is brand new and i have the battcap in the back. the only promblem is if i let the car sit for like 2-3 day it acts like it don't won't to start it and the car acts like the battery is low




  6. #6
    mikescanlon's Avatar
    mikescanlon is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Aug 2005
    Location
    west palm beach, florida
    Age
    28
    Posts
    1,706
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: voltage problem

    maybe the battcap is draining the battery? try disconnecting the battcap and let it sit, adn see if you have the same problem



    -

  7. #7
    Lakota's Avatar
    Lakota is offline Doesn't Know $hit



    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Louisville, KY
    Age
    26
    Posts
    6,222
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: voltage problem

    Quote Originally Posted by rico892002
    i know i the battcap is working because my lights are not dimming
    Sorry man, but caps do not stop dimming.




    Ben Hemp
    1992 GMC Sonoma Ext Cab NEW BUILD
    2008 MECA S1 KY State Champion, 151.0 dB
    2008 MECA S1 WorldChampion, 151.8 dB
    2010 MECA scores: 150.9 dB S2, 151.6 dB S3
    Refs: smd4life, Subst4nce, wccoug21, dacheatham, thegreatestpenn, jshak07

  8. #8
    rico892002's Avatar
    rico892002 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Merrillville, IN
    Posts
    44
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: voltage problem

    well its not like a regular capacitor and my lights do not dim but, why is my car acting like this do a need a new alt. or what




Closed Thread

Similar Threads

  1. Odd voltage drop
    By DaPutster in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 12
    Last Post: 09-09-2005, 06:05 PM
  2. Big Problem?
    By KK07 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 09-08-2005, 03:15 PM
  3. Static Problem
    By alphakenny1 in forum Speakers
    Replies: 2
    Last Post: 09-05-2005, 06:56 AM
  4. Problem with H/U turning itself on and off randomly
    By Forty-Ouncer in forum General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-26-2004, 02:55 AM
  5. problem w/JL amp in 2002 BMW M3
    By clifft in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 3
    Last Post: 12-26-2003, 12:39 AM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum