User Tag List

Closed Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 15 of 31

Reload Thread: Voltage problem...i think, need advice.

  1. #1
    digital mint's Avatar
    digital mint is offline Open up



    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Vancouver BC, Canada
    Posts
    1,164
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Voltage problem...i think, need advice.

    Keep in mind that i haven't install my system yet. Before when everything was stock in my car( alt. battery, no big 3) my voltage at idle was about 12.75 volts. Now after getting new alt.(before was 90 amp, now 180 amp/ 115 idle) new battery(yellow top) and did 2 of the big 3 (missing block to chassis, will do tomorrow) now my voltage is hovering around 12.75 volts again!!! Humm. what gives here? i did the first 2 steps of big 3 by the book doubled checked. what do you think? i'm disapointed about this. (still with no system in)







  2. #2
    fatryan's Avatar
    fatryan is offline Banned



    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Southampton, Pa
    Age
    30
    Posts
    5,298
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Voltage problem...i think, need advice.

    i have the same problem. except once i accelerate, it goes up to 14v. i thing my HO alt just doesnt put out enough amps at idle. other than that, maybe the V regulator?




  3. #3
    digital mint's Avatar
    digital mint is offline Open up

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Vancouver BC, Canada
    Posts
    1,164
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Voltage problem...i think, need advice.

    Quote Originally Posted by fatryan
    i have the same problem. except once i accelerate, it goes up to 14v. i thing my HO alt just doesnt put out enough amps at idle. other than that, maybe the V regulator?
    i guess there's nothin i can do about "v" regulator right? BTW my car is '92 honda accord sedan.




  4. #4
    fatryan's Avatar
    fatryan is offline Banned



    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Southampton, Pa
    Age
    30
    Posts
    5,298
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Voltage problem...i think, need advice.

    ooooh, well the problem is that you drive rice. sell it and get a real car, then youll be in business. j/k man, no theres not much you can do about the V regulator unless you know what your doing. lol

    Dont hold me to this though, the V reg may not be the issue.




  5. #5
    digital mint's Avatar
    digital mint is offline Open up

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Vancouver BC, Canada
    Posts
    1,164
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Voltage problem...i think, need advice.

    Quote Originally Posted by fatryan
    ooooh, well the problem is that you drive rice. sell it and get a real car, then youll be in business. j/k man, no theres not much you can do about the V regulator unless you know what your doing. lol

    Dont hold me to this though, the V reg may not be the issue.
    Fair enough, anybody else have an opinion about this? this is bugging me a lot, i guess i'm barely charging my battery when my car is on!




  6. #6
    tommyk90's Avatar
    tommyk90 is offline THE WHOLE THING!!!



    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Chicago Heights, IL
    Age
    30
    Posts
    16,638
    Post Thanks / Like
    Images
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Voltage problem...i think, need advice.

    Quote Originally Posted by fatryan
    i have the same problem. except once i accelerate, it goes up to 14v. i thing my HO alt just doesnt put out enough amps at idle. other than that, maybe the V regulator?
    Actually, since you have a high output alternator (as do i ), the alternator actually doesn't turn on until a certain RPM. Mine is around 800 RPM.

    That's most likely the culprit. To test it out, with the car in park slightly push down on the gas more and more until your voltage goes up. When it does, that is when you alternator effectively "turns on".




    Team Kicker (R.I.P.)
    Team Sundown
    Team Maxxsonics
    Team XS Power
    Team DD
    Team Audio Technix
    Team B2 Audio
    Team Mechman
    Team Tantric Sounds

    2008 Bassrace 130-139.9 Regional and National Champion
    2006, 2007, 2009, 2010 and 2012 MECA Champion (S1, SR1, DB1, S2, S3, S4)

    One DD 9510 powered by two Sundown SAZ-2500's
    Kicker KS tweeters, MB Quart 5.25's active on an MB Quart DSC480
    Kicker wiring throughout.



  7. #7
    digital mint's Avatar
    digital mint is offline Open up

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Vancouver BC, Canada
    Posts
    1,164
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Voltage problem...i think, need advice.

    Thanks Tommy, will check it out tomorrow, now it's dark will post again to let you guys know(crossing fingers)




  8. #8
    digital mint's Avatar
    digital mint is offline Open up

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Vancouver BC, Canada
    Posts
    1,164
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Voltage problem...i think, need advice.

    well went to try it again and Tommy was right. as soon as the RPM got around 800, it went up to 14.10 so i guess it's all good, Thanks, now can go to bed happy




  9. #9
    tommyk90's Avatar
    tommyk90 is offline THE WHOLE THING!!!



    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Chicago Heights, IL
    Age
    30
    Posts
    16,638
    Post Thanks / Like
    Images
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Voltage problem...i think, need advice.

    Quote Originally Posted by digital mint
    well went to try it again and Tommy was right. as soon as the RPM got around 800, it went up to 14.10 so i guess it's all good, Thanks, now can go to bed happy


    you're welcome




    Team Kicker (R.I.P.)
    Team Sundown
    Team Maxxsonics
    Team XS Power
    Team DD
    Team Audio Technix
    Team B2 Audio
    Team Mechman
    Team Tantric Sounds

    2008 Bassrace 130-139.9 Regional and National Champion
    2006, 2007, 2009, 2010 and 2012 MECA Champion (S1, SR1, DB1, S2, S3, S4)

    One DD 9510 powered by two Sundown SAZ-2500's
    Kicker KS tweeters, MB Quart 5.25's active on an MB Quart DSC480
    Kicker wiring throughout.



  10. #10
    fatryan's Avatar
    fatryan is offline Banned



    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Southampton, Pa
    Age
    30
    Posts
    5,298
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Voltage problem...i think, need advice.

    an alt doesnt actually "turn on". it just doesnt put out the needed amperage at low rpm




  11. #11
    tommyk90's Avatar
    tommyk90 is offline THE WHOLE THING!!!



    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Chicago Heights, IL
    Age
    30
    Posts
    16,638
    Post Thanks / Like
    Images
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Voltage problem...i think, need advice.

    Quote Originally Posted by fatryan
    an alt doesnt actually "turn on". it just doesnt put out the needed amperage at low rpm
    Wrong.

    It phyiscally does NOT turn on, and your car runs off the battery.

    I talked to the person who BUILT my alternator.




    Team Kicker (R.I.P.)
    Team Sundown
    Team Maxxsonics
    Team XS Power
    Team DD
    Team Audio Technix
    Team B2 Audio
    Team Mechman
    Team Tantric Sounds

    2008 Bassrace 130-139.9 Regional and National Champion
    2006, 2007, 2009, 2010 and 2012 MECA Champion (S1, SR1, DB1, S2, S3, S4)

    One DD 9510 powered by two Sundown SAZ-2500's
    Kicker KS tweeters, MB Quart 5.25's active on an MB Quart DSC480
    Kicker wiring throughout.



  12. #12
    RandyJ's Avatar
    RandyJ is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Nov 2004
    Location
    USA
    Posts
    4,523
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Voltage problem...i think, need advice.

    Quote Originally Posted by tommyk90
    Wrong.

    It phyiscally does NOT turn on, and your car runs off the battery.

    I talked to the person who BUILT my alternator.

    Thats what he said




  13. #13
    forbidden's Avatar
    forbidden is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    CFB Comox, BC, Canada
    Age
    45
    Posts
    1,127
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Voltage problem...i think, need advice.

    So if your car runs off of a battery, why do you need an alternator...... The alternator runs the entire electrical system, reserve capacity is kept in..... the battery.



    Yeah, whatever

  14. #14
    chinny's Avatar
    chinny is offline Banned



    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miami Dade
    Age
    25
    Posts
    5,313
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Voltage problem...i think, need advice.

    Quote Originally Posted by forbidden
    So if your car runs off of a battery, why do you need an alternator...... The alternator runs the entire electrical system, reserve capacity is kept in..... the battery.
    nvm




  15. #15
    billy18bm's Avatar
    billy18bm is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Indianapolis
    Posts
    182
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Voltage problem...i think, need advice.

    well it dosent run your system thats y you direct wire it too your battery...




Closed Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum