Closed Thread
Results 1 to 6 of 6

Reload Thread: H/U volume 0, Minimal gain on amp, STILL VERY LOUD!

  1. #1
    e30cabrio's Avatar
    e30cabrio is offline Junior Member



    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    H/U volume 0, Minimal gain on amp, STILL VERY LOUD!

    So yeah, here's my setup:
    - Clarion DXZ735MP Headunit
    - Alpine MRP-F240 40wx4 Amp
    - Polk DB5250 Coxials all around (4 of them)

    And here's my problem:
    I have just hooked up the headunit RCAs to the amp, and everything works perfectly fine, except for the fact that it is EXTREMELY LOUD even at volume 0 and no gain. I cannot tune anything on the H/U, not even balance or fade, nor bass or treble. I can't tune anything.

    Why is it so loud? Please help me, I have no idea why it is doing this and I hate driving around with the music so loud.

    Thanks!
    Jon







  2. #2
    noob with an RS's Avatar
    noob with an RS is offline i poop on you



    Join Date
    Jan 2005
    Location
    earth
    Posts
    3,743
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: H/U volume 0, Minimal gain on amp, STILL VERY LOUD!

    my guess would be defective head unit i cant think of anything else.




  3. #3
    e30cabrio's Avatar
    e30cabrio is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: H/U volume 0, Minimal gain on amp, STILL VERY LOUD!

    It plays actual music.




  4. #4
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    TriState Area
    Age
    28
    Posts
    3,888
    Post Thanks / Like
    Images
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: H/U volume 0, Minimal gain on amp, STILL VERY LOUD!

    Quote Originally Posted by Jmac
    I'd guess faulty head unit, then ...
    x2




    myspace

    1993 Volvo 960 Luxury Sedan

    Refs: Sake Pho Sho, Silentheaven389, macmood, iamslain, lemans23, desertheat (3), monte_carlo97 (7).

  5. #5
    e30cabrio's Avatar
    e30cabrio is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: H/U volume 0, Minimal gain on amp, STILL VERY LOUD!

    Darn...alright, thanks guys!




  6. #6
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    TriState Area
    Age
    28
    Posts
    3,888
    Post Thanks / Like
    Images
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: H/U volume 0, Minimal gain on amp, STILL VERY LOUD!

    just return it, get a replacement and you'll be happy.




    myspace

    1993 Volvo 960 Luxury Sedan

    Refs: Sake Pho Sho, Silentheaven389, macmood, iamslain, lemans23, desertheat (3), monte_carlo97 (7).

Closed Thread

Similar Threads

  1. hooking up an amp to my coaxs.......
    By Looney_Tune in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 7
    Last Post: 05-29-2005, 10:12 PM
  2. hooking up an amp to stock h/u
    By naws in forum Amplifiers
    Replies: 1
    Last Post: 10-12-2002, 07:52 PM
  3. Help choosing Amp for Sub
    By IamCanadian in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 1
    Last Post: 09-05-2002, 04:02 PM
  4. gain on amp
    By <mike> in forum Amplifiers
    Replies: 3
    Last Post: 12-22-2001, 08:55 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum