Closed Thread
Results 1 to 8 of 8

Reload Thread: Not hitting low...

  1. #1
    kw_rock's Avatar
    kw_rock is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Feb 2005
    Location
    21323232
    Posts
    163
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Not hitting low...

    Ok, when I have my amp hooked up to my 2 12" Audiobahn AW1208T's and when I have it hooked up to my friends 2 12" Memphis M3's... They do not hit low at ALL! I know it is something with my amp, but I hooked my new Memphis 16-MC1000D to them and they hit low, and actually held the note... I don't know what it is, could my low pass and subsonic be set wrong?







  2. #2
    squeak9798's Avatar
    squeak9798 is offline Banned



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    USA
    Posts
    26,300
    Post Thanks / Like
    Images
    16
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Not hitting low...

    Check your subsonic filter. You may have it turned up way too high.




  3. #3
    kw_rock's Avatar
    kw_rock is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2005
    Location
    21323232
    Posts
    163
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Not hitting low...

    My subsonic goes from 15hz to 45 hz... where should I have it set? And my lowpass goes from like... 35 to 250 and i have no idea where that should be either




  4. #4
    squeak9798's Avatar
    squeak9798 is offline Banned



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    USA
    Posts
    26,300
    Post Thanks / Like
    Images
    16
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Not hitting low...

    If you have a sealed box, turn the subsonic either off (if possible) or all the way down to 15hz. For the lowpass, it will typically be set somewhere between 50hz and 85hz. Basically, just turn the knob till it sounds best.




  5. #5
    kw_rock's Avatar
    kw_rock is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2005
    Location
    21323232
    Posts
    163
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Not hitting low...

    My box is ported (vented) tuned to 35hz... So should I turn the subsonic all the way down anyway? My lowpass looks like it's around like.. 120 so I should probably turn that down too..




  6. #6
    squeak9798's Avatar
    squeak9798 is offline Banned



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    USA
    Posts
    26,300
    Post Thanks / Like
    Images
    16
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Not hitting low...

    Set the subsonic to around 25hz if possible.




  7. #7
    kw_rock's Avatar
    kw_rock is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2005
    Location
    21323232
    Posts
    163
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Not hitting low...

    I bought it already designed... See, before, I didn't know what everything was set at, and it was hitting LOW LOW, and with this other amp and my subs still it hits low low, but with my amp it doesn't... Because it hit low and low and someone changed my gains and lowpass and everything, so I didn't know where to reset them to..




  8. #8
    T9X's Avatar
    T9X
    T9X is offline Best thang smokin'!



    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Washington, MI
    Age
    27
    Posts
    3,182
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Not hitting low...

    Just keep playing around with your amp settings. You'll eventually get it.





    *Kari Sweets is teh h0t*


    REFS -Lingerfelt, Jdm94Coupe, bonesninja, teamquakecelica, diminishedpower, VarsityBumper, Kali77, joeboxer5876, XplorerL7

    Quote Originally Posted by Toasted1 View Post
    HAHA dude you have to realize this is CA.com all of our chicks look like **** stars Thankfully your chick has a decent body so you can kind of put aside the fact that it looks like she was mauled in the face by a pack of pitbulls.

Closed Thread

Similar Threads

  1. maxxbass 103 midbass/bass processor full review LONG
    By stangme01 in forum Subwoofers
    Replies: 7
    Last Post: 03-07-2005, 12:36 AM
  2. prob hitting?
    By netherland24 in forum Subwoofers
    Replies: 0
    Last Post: 02-28-2005, 01:52 AM
  3. Low power
    By 193dBman in forum Subwoofers
    Replies: 15
    Last Post: 02-24-2005, 07:20 AM
  4. SENS and FREQ LOW and HiGh$$$$$
    By Free_Style in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 05-28-2002, 11:08 AM
  5. Low pass crossover?????
    By muffmanaj in forum Subwoofers
    Replies: 1
    Last Post: 04-22-2002, 02:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum