+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8

Reload Thread: Stock Sub Making Popping Sound After New Radio Install

  1. #1
    OGBRUTAL's Avatar
    OGBRUTAL is offline Junior Member



    Join Date
    Feb 2014
    Location
    La Habra, California
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Icon8 Stock Sub Making Popping Sound After New Radio Install

    I own a 2004 Cadillac Seville SLS, I went to a stereo shop and had my stock radio replaced with a Kenwood DPX300U so I can connect my ipod to my radio. After fully installed and driving back home, I noticed my sub woofer started to make a popping/clicking sound when volume turned up.
    What could be wrong?

    My original stock radio never made this popping/clicking noise,
    and actually was able to go louder volume & louder bass then it does now. What happened?

    Did they blow my speaker? Did they install something wrong? Wiring?

    Thanks







  2. #2
    globalminds_ent's Avatar
    globalminds_ent is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    oxford ms
    Posts
    1,172
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    396 Post(s)

    Re: Stock Sub Making Popping Sound After New Radio Install

    Sounds like they have wires touching.




  3. #3
    Qbenjamin's Avatar
    Qbenjamin is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jan 2007
    Location
    London, UK
    Posts
    3,502
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)

    Re: Stock Sub Making Popping Sound After New Radio Install

    Too many variables to consider, take it back to the shop that did the install and have them fix/troubleshoot the issue.




    Sold to Ref's: IonSQL; envengineer; BAD_MAYHEM; oxsign; dvrmstrng; corto; wong05tsx; mrdurden; dirtyg; Cheesemind; gladiator_jai; bumpincrv; nycking23; slikvik; Mr.Ronin_2U
    Traded with Ref's:: Spike_e; jnoel; Sundownz

    Stock H/U; AudioControl Lc6i; Alpine PDX-V9; Focal Components & Coaxials; DD 2510; Ported Enclosure; Second Skin Damplifier Pro

    What sounds good to you, may sound like crap to me...

  4. Likes Side Show liked this post
  5. #4
    OGBRUTAL's Avatar
    OGBRUTAL is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2014
    Location
    La Habra, California
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Stock Sub Making Popping Sound After New Radio Install

    Quote Originally Posted by Qbenjamin View Post
    Too many variables to consider, take it back to the shop that did the install and have them fix/troubleshoot the issue.
    The stero shop I had it installed at is saying because the new aftermarket radio is "more powerfull" then my orginal stock radio,
    that the new radio is too much for my stock sub to handle, and that I need to buy a new amp & sub. That doesn't sound right to me.
    The stock sub sounded amazing before the aftermarket radio install.




  6. #5
    Side Show's Avatar
    Side Show is offline Bringin The Noise



    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Australia
    Posts
    3,339
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    457 Post(s)

    Re: Stock Sub Making Popping Sound After New Radio Install

    errr... how is the sub even getting power? headunits only really have just enough pwr to run 4 speakers (only)




  7. #6
    globalminds_ent's Avatar
    globalminds_ent is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    oxford ms
    Posts
    1,172
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    396 Post(s)

    Re: Stock Sub Making Popping Sound After New Radio Install

    IT might in the harness from the car




  8. #7
    fatboytyler's Avatar
    fatboytyler is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Morehead/Danville, KY
    Age
    20
    Posts
    613
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    265 Post(s)

    Re: Stock Sub Making Popping Sound After New Radio Install

    I would imagine that the stock amp is running power along with the HU to the Sub giving it too much power. I know bad things happen in the Tundra's when people with the upgraded JBL systems run an aftermarket HU with the stock amp/



    Bought From: mylows10, michaellane

    Vehicle: 2000 Toyota Tundra (243,000+ Miles)
    HU: JVC KW-500
    Amp: RF R1200-1D and SoundQubed Q4-120.4 (Bridged in Parallel @ 2 Ohm to put out ~340W)
    Subs: 2 SA-12s in 4 Cubes @ 32 Hz
    Front Stage: CDT Audio -- ES-6iM (Mids), TW-125 (Tweets), EX-530 (X-Over)

    275 Amp Singer alt being modified as it did not fit...

  9. #8
    OGBRUTAL's Avatar
    OGBRUTAL is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2014
    Location
    La Habra, California
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Stock Sub Making Popping Sound After New Radio Install

    Quote Originally Posted by Side Show View Post
    errr... how is the sub even getting power? headunits only really have just enough pwr to run 4 speakers (only)
    The headunit I bought has 6 speaker inputs




+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. Problems after New radio install
    By Staynlean in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 03-20-2013, 12:36 AM
  2. Subs make popping noises
    By 10W3dodge96 in forum Subwoofers
    Replies: 3
    Last Post: 11-10-2006, 10:25 AM
  3. Got New Speakers and HU..Now old speakers make popping sound
    By NFLNetwork in forum General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 10-15-2006, 10:02 PM
  4. Sub making strange sound
    By er1kkull in forum Subwoofers
    Replies: 8
    Last Post: 08-08-2005, 04:16 AM
  5. stock cd changer to a after market radio?
    By jason420 in forum General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2003, 02:25 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum