+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 16 to 30 of 37

Reload Thread: cvr probs!!!!

  1. #16
    Timmy13091's Avatar
    Timmy13091 is offline Team DC



    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Chicago
    Posts
    2,915
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)

    Re: cvr probs!!!!

    Quote Originally Posted by DoesDad View Post
    I don't know why people gotta rag on Kicker so bad. I've had a few pairs of CVR's and comps overs the years and beat the piss out of them and after I beat them I sold them on Craigslist to another person that was looking for cheap bass. I wouldn't pay retail but then again, I don't really buy equipment new.
    Kicker makes some meh subs .. But to even consider comps or cvrs as good woofers is beyond stupid




  2. Thanks jrdnhsnbrg thanked for this post



  3. #17
    DoesDad's Avatar
    DoesDad is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Tulsa, OK
    Posts
    2,342
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: cvr probs!!!!

    Quote Originally Posted by Timmy13091 View Post
    Kicker makes some meh subs .. But to even consider comps or cvrs as good woofers is beyond stupid
    I didn't say they were "good". I said they were cheap bass. To see the word "good" anywhere in my post is beyond stupid.




  4. #18
    Side Show's Avatar
    Side Show is offline Bringin The Noise



    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Australia
    Posts
    3,339
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: cvr probs!!!!

    who cares what sub it is, he's asking for info or help.... what readings did you get with the DMM




  5. Likes Ahmed Johnson, Reinhardt liked this post
  6. #19
    faeezhio's Avatar
    faeezhio is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2013
    Location
    cape town, SA
    Posts
    115
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: cvr probs!!!!

    The sub doesn't make a scratching sound when I press on it ,in the centre, but when I press on one side then its like the bass disappears but still plays music, but when pressed on the other side of the cone, the sub plays with less distortion!....could it be that the one coil could be damaged from have gravitational force plus the weight of the spider leaning down on it for almost a year ?




  7. #20
    Full Tilt's Avatar
    Full Tilt is offline Bonafide MAFer



    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Iowa
    Posts
    1,919
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)

    Re: cvr probs!!!!

    Quote Originally Posted by faeezhio View Post
    The sub doesn't make a scratching sound when I press on it ,in the centre, but when I press on one side then its like the bass disappears but still plays music, but when pressed on the other side of the cone, the sub plays with less distortion!....could it be that the one coil could be damaged from have gravitational force plus the weight of the spider leaning down on it for almost a year ?
    I'm sorry, you're pushing on it while it's playing?





    Quote Originally Posted by T.I.K. View Post
    Careful, by those definitions Spider Monkey is a contributing member, I don't think he even knows what a subwoofer is.
    Quote Originally Posted by Truman View Post
    Thanks quackhead. Your the only person who agrees with me. Jesus Christ I have like 40 post and I've been called a ******* like 37 times

  8. Likes Ahmed Johnson, gckless liked this post
  9. #21
    faeezhio's Avatar
    faeezhio is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2013
    Location
    cape town, SA
    Posts
    115
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: cvr probs!!!!

    Yes I'm a noob lol, I try alota shiit....but I dnt play it loud when doing it




  10. #22
    myjaja's Avatar
    myjaja is offline Audioque



    Join Date
    Sep 2006
    Location
    San Antonio, Tx Posts: 143,632 _____<^>*_*<^>_____
    Posts
    3,642
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)

    Re: cvr probs!!!!

    Quote Originally Posted by faeezhio View Post
    The sub doesn't make a scratching sound when I press on it ,in the centre, but when I press on one side then its like the bass disappears but still plays music, but when pressed on the other side of the cone, the sub plays with less distortion!....could it be that the one coil could be damaged from have gravitational force plus the weight of the spider leaning down on it for almost a year ?
    Quote Originally Posted by faeezhio View Post
    Yes I'm a noob lol, I try alota shiit....but I dnt play it loud when doing it
    Sounds like you have a coil rub. The sub won't be damaged from just sitting up on a box for a year. Push the sub in the center with the sub off to see if you feel any kind of rub.



    Refs: sbcaprice305, mattmcss, systembumping, LeofromtheH, audiobahnuser18, stishdr, wcarson8911, jnoel, mr_kebo, 93 saturn sl2



    HU: Home stereo converted to dc
    Speakers: Stock
    Subs: 6 1/2 home sub
    Amp: off the stereo
    Wiring: extended power cord
    neon lights: Christmas lights duct taped to frame

  11. #23
    faeezhio's Avatar
    faeezhio is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2013
    Location
    cape town, SA
    Posts
    115
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: cvr probs!!!!

    I think its a slight coil rub only on the one side, I hear no distortion when pressing in the centre




  12. #24
    jrdnhsnbrg's Avatar
    jrdnhsnbrg is offline Pimped my grandma's ride



    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Menomonie, WI
    Age
    19
    Posts
    1,804
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)

    Re: cvr probs!!!!

    Quote Originally Posted by faeezhio View Post
    I think its a slight coil rub only on the one side, I hear no distortion when pressing in the centre
    Ok so, where to start... Make sure you have the system off. Push DIRECTLY on the middle of the sub, not to either side. Only on the middle. Then tell us if there is any rubbing or scratchy feel/sound.



    01 Lincoln Continental - Mary

    XFL 12" on a VFL150.1, 4.5 cubes net @27Hz
    Powerware 150ah monster, SHCA 1/0 & 8ga
    Pioneer D Series 6.5" and 6x8" on a VFL150.4

    References: mylows10, 2000LaDe , VWGolfMKVI, Garcia915, UnderFire, joeybutts
    Quote Originally Posted by Beatin' View Post
    You HAVE to look.

    If after 5 wipes you're still getting mega shit on the paper, it's shower time.

  13. #25
    faeezhio's Avatar
    faeezhio is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2013
    Location
    cape town, SA
    Posts
    115
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: cvr probs!!!!

    Yes It feels scratchy/stuck when I press abit hard in the centre,Only when the sub is completely pressed down.....the cone feels abit stiff too




  14. #26
    jrdnhsnbrg's Avatar
    jrdnhsnbrg is offline Pimped my grandma's ride



    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Menomonie, WI
    Age
    19
    Posts
    1,804
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)

    Re: cvr probs!!!!

    Quote Originally Posted by faeezhio View Post
    Yes It feels scratchy/stuck when I press abit hard in the centre,Only when the sub is completely pressed down.....the cone feels abit stiff too
    Take a multimeter across the positive and negative terminals on the sub box and tell us what it says.



    01 Lincoln Continental - Mary

    XFL 12" on a VFL150.1, 4.5 cubes net @27Hz
    Powerware 150ah monster, SHCA 1/0 & 8ga
    Pioneer D Series 6.5" and 6x8" on a VFL150.4

    References: mylows10, 2000LaDe , VWGolfMKVI, Garcia915, UnderFire, joeybutts
    Quote Originally Posted by Beatin' View Post
    You HAVE to look.

    If after 5 wipes you're still getting mega shit on the paper, it's shower time.

  15. #27
    Side Show's Avatar
    Side Show is offline Bringin The Noise



    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Australia
    Posts
    3,339
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: cvr probs!!!!

    goood lord




  16. Likes jrdnhsnbrg liked this post
  17. #28
    Slo_Ride's Avatar
    Slo_Ride is offline Midnight Rider



    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Atlanta
    Posts
    7,813
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)

    Re: cvr probs!!!!

    99 probs but a cvr aint one



    Refs = PapaGeno21, Goindef154, 92c1v1c, Disarmer, chemmins, 97maxima, kroid777, ithertz, basscort2009, hunterw, mar08052, appleyard, millimac247, jonny101abc, sundownz, cranberryyumyum, mig139, daboyfrumdabx, skateguy92, basebalz13.

  18. Likes Ahmed Johnson, jeffdachef, jrdnhsnbrg liked this post
  19. #29
    Side Show's Avatar
    Side Show is offline Bringin The Noise



    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Australia
    Posts
    3,339
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: cvr probs!!!!

    OHH sNap!




  20. #30
    jrdnhsnbrg's Avatar
    jrdnhsnbrg is offline Pimped my grandma's ride



    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Menomonie, WI
    Age
    19
    Posts
    1,804
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)

    Re: cvr probs!!!!

    Quote Originally Posted by Side Show View Post
    goood lord
    New guy running a CVR, I shouldn't have expected so much out of him...



    01 Lincoln Continental - Mary

    XFL 12" on a VFL150.1, 4.5 cubes net @27Hz
    Powerware 150ah monster, SHCA 1/0 & 8ga
    Pioneer D Series 6.5" and 6x8" on a VFL150.4

    References: mylows10, 2000LaDe , VWGolfMKVI, Garcia915, UnderFire, joeybutts
    Quote Originally Posted by Beatin' View Post
    You HAVE to look.

    If after 5 wipes you're still getting mega shit on the paper, it's shower time.

+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Help With Aiwa deck/Kenwood amp prob.
    By IowaBoomer in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 1
    Last Post: 02-25-2002, 07:29 PM
  2. Probs. w/ Aiwa HU/kenwood amp
    By IowaBoomer in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 02-25-2002, 03:34 PM
  3. Probs with Aiwa cd player/kenwood amp
    By IowaBoomer in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 0
    Last Post: 02-25-2002, 01:02 PM
  4. Can you solve my prob?
    By Unregistered in forum Amplifiers
    Replies: 1
    Last Post: 02-22-2002, 02:06 AM
  5. Antishock probs...
    By Eddiewould in forum General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 01-12-2002, 02:29 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum