Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Reload Thread: Subs not hitting..help!!

  1. #1
    blackmaze's Avatar
    blackmaze is offline Junior Member



    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Gainesville, FL
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    4 Post(s)

    Subs not hitting..help!!

    Alright my current system is Two Pioneer A-series 3-Way 6x9 speakers running perfectly off of the radio power. And i just installed Two 10" Kicker Cvr Subs powered by a Alpine MRX-M100. My problem now is that when the music is playing the Subwoofers dont hit or make sound much at all. Everythings wired correctly, when I hook the wires up to my friends Subs his work great. But i was trying to adjust the knobs and they say Gain lvl, Bass eq, Subsonic, LP Lvl. Nothing i did made them sound better so i put them all back to 0. Does anyone know what the problem could be?







  2. #2
    frogcase2002's Avatar
    frogcase2002 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    hamilton, ohio
    Posts
    537
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    100 Post(s)

    Re: Subs not hitting..help!!

    You should probley post this in the help forums. Buy anyway. How are the subs hooked up inside the box?......... I would put your lpf to around 80 and ssf around 25 and bass at 0 and lookup how to set your gain properly




  3. #3
    garretttt4's Avatar
    garretttt4 is offline big pimpin



    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Watertown sd
    Posts
    2,410
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1018 Post(s)

    Re: Subs not hitting..help!!

    You put ur gain back to 0?



    01 Silverado 2500hd
    Four custom mmats juggernaut 12's. (For sale, or trade for two beefy 12's or 15's)


    Bought from: Jayzbent, mylows10, logan527, Timmy13091, wingsfreak9, Underfire
    Traded with: mylows10(x2), knowmadic
    Sold to: 03silverado03, foomanchu, heel4lyfe, Timmy13091, wErd

  4. #4
    frogcase2002's Avatar
    frogcase2002 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    hamilton, ohio
    Posts
    537
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    100 Post(s)

    Re: Subs not hitting..help!!

    Quote Originally Posted by garretttt4 View Post
    You put ur gain back to 0?
    That's what's I'm saying lol




  5. #5
    blackmaze's Avatar
    blackmaze is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Gainesville, FL
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    4 Post(s)

    Re: Subs not hitting..help!!

    Frog-their hooked up at 4 ohms, and i'll try that.
    garretttt-i turn all the levels on the amp down.




  6. #6
    garretttt4's Avatar
    garretttt4 is offline big pimpin



    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Watertown sd
    Posts
    2,410
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1018 Post(s)

    Re: Subs not hitting..help!!

    Quote Originally Posted by blackmaze View Post
    Frog-their hooked up at 4 ohms, and i'll try that.
    garretttt-i turn all the levels on the amp down.
    If ur gain is all the way down that could be it.... Ur lpf and everything shouldn't be turned Down all the way.



    01 Silverado 2500hd
    Four custom mmats juggernaut 12's. (For sale, or trade for two beefy 12's or 15's)


    Bought from: Jayzbent, mylows10, logan527, Timmy13091, wingsfreak9, Underfire
    Traded with: mylows10(x2), knowmadic
    Sold to: 03silverado03, foomanchu, heel4lyfe, Timmy13091, wErd

  7. #7
    garretttt4's Avatar
    garretttt4 is offline big pimpin



    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Watertown sd
    Posts
    2,410
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1018 Post(s)

    Re: Subs not hitting..help!!

    Quote Originally Posted by frogcase2002 View Post
    You should probley post this in the help forums. Buy anyway. How are the subs hooked up inside the box?......... I would put your lpf to around 80 and ssf around 25 and bass at 0 and lookup how to set your gain properly
    To set ur gain properly u have to have a oscope it dd1 or something like that. If its a. Cheap system just turn it up till u hear distortion then turn it down a bit.



    01 Silverado 2500hd
    Four custom mmats juggernaut 12's. (For sale, or trade for two beefy 12's or 15's)


    Bought from: Jayzbent, mylows10, logan527, Timmy13091, wingsfreak9, Underfire
    Traded with: mylows10(x2), knowmadic
    Sold to: 03silverado03, foomanchu, heel4lyfe, Timmy13091, wErd

  8. #8
    blackmaze's Avatar
    blackmaze is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Gainesville, FL
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    4 Post(s)

    Re: Subs not hitting..help!!

    I turned all the levels to 0 after i turned everything off. I wanted to ask around and see what to set them at.




  9. #9
    garretttt4's Avatar
    garretttt4 is offline big pimpin



    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Watertown sd
    Posts
    2,410
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1018 Post(s)

    Re: Subs not hitting..help!!

    I set my gain like 2/5 the way up
    My subsonic to about 50hz
    Lpf to like 25hz
    Make sure all ur settings on ur head unit are on 0.



    01 Silverado 2500hd
    Four custom mmats juggernaut 12's. (For sale, or trade for two beefy 12's or 15's)


    Bought from: Jayzbent, mylows10, logan527, Timmy13091, wingsfreak9, Underfire
    Traded with: mylows10(x2), knowmadic
    Sold to: 03silverado03, foomanchu, heel4lyfe, Timmy13091, wErd

  10. #10
    brandinooooo's Avatar
    brandinooooo is offline Woot Woot



    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Stantonville, TN , Anchorage, AK
    Age
    23
    Posts
    729
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    52 Post(s)

    Re: Subs not hitting..help!!

    Quote Originally Posted by garretttt4 View Post
    I set my gain like 2/5 the way up
    My subsonic to about 50hz
    Lpf to like 25hz
    Make sure all ur settings on ur head unit are on 0.
    Um, what? Lol

    Turn your volume up the loudest you'll comfortably listen to it, then go to the amp and turn the gain up until it starts distorting and turn it down a little.
    LPF should be 80-100
    SSF 20-25



    HU - Kenwood KDC-HD545u
    Front Stage - Stock
    Amp -
    Rear Stage - Stock
    Amp -
    Sub - HDC318 6cuft tuned to 35
    Amp - Audiopipe 1500d

    MY BUILD LOG - http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/526429-02-tahoe-aq-build.html

  11. #11
    splwj47's Avatar
    splwj47 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Great White North
    Age
    26
    Posts
    2,674
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    977 Post(s)

    Re: Subs not hitting..help!!

    Quote Originally Posted by garretttt4 View Post
    I set my gain like 2/5 the way up
    My subsonic to about 50hz
    Lpf to like 25hz
    Make sure all ur settings on ur head unit are on 0.
    your amp is set wrong to by the way.

    ---------- Post added at 04:59 PM ---------- Previous post was at 04:58 PM ----------

    Quote Originally Posted by blackmaze View Post
    Frog-their hooked up at 4 ohms, and i'll try that.
    garretttt-i turn all the levels on the amp down.

    what headunit are you running? and what are the voice coils on the subs?



    2003 JEEP Grand Cherokee
    HU- pioneer 80prs
    Front Stage- Tantric HD comps.
    FS Amp- B2 Quattro
    Sub Amp-B2 Zero1
    Subs- Tantric HDD 12's
    box - 4.5^3 32hz

  12. #12
    garretttt4's Avatar
    garretttt4 is offline big pimpin



    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Watertown sd
    Posts
    2,410
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1018 Post(s)

    Re: Subs not hitting..help!!

    Quote Originally Posted by B2WJ4.7 View Post
    your amp is set wrong to by the way.

    ---------- Post added at 04:59 PM ---------- Previous post was at 04:58 PM ----------




    what headunit are you running? and what are the voice coils on the subs?
    I actually didn't set it. 1 of my buddies did. It's sitting in my room so I just looked at it. Lol I'm sure its waaayyy off tho.



    01 Silverado 2500hd
    Four custom mmats juggernaut 12's. (For sale, or trade for two beefy 12's or 15's)


    Bought from: Jayzbent, mylows10, logan527, Timmy13091, wingsfreak9, Underfire
    Traded with: mylows10(x2), knowmadic
    Sold to: 03silverado03, foomanchu, heel4lyfe, Timmy13091, wErd

  13. #13
    garretttt4's Avatar
    garretttt4 is offline big pimpin



    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Watertown sd
    Posts
    2,410
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1018 Post(s)

    Re: Subs not hitting..help!!

    Quote Originally Posted by brandinooooo View Post
    Um, what? Lol

    Turn your volume up the loudest you'll comfortably listen to it, then go to the amp and turn the gain up until it starts distorting and turn it down a little.
    LPF should be 80-100
    SSF 20-25
    Maybe I looked at those backwards then. Lol Idk havnt used the amp in like 8 months its just been sitting in my room. And that's what I said turn it up til u hear distortion then turn it down.... At least I had that rite.



    01 Silverado 2500hd
    Four custom mmats juggernaut 12's. (For sale, or trade for two beefy 12's or 15's)


    Bought from: Jayzbent, mylows10, logan527, Timmy13091, wingsfreak9, Underfire
    Traded with: mylows10(x2), knowmadic
    Sold to: 03silverado03, foomanchu, heel4lyfe, Timmy13091, wErd

  14. #14
    DoesDad's Avatar
    DoesDad is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Tulsa, OK
    Posts
    2,342
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    675 Post(s)

    Re: Subs not hitting..help!!

    It sounds like you've got em wired wrong to me. Plus you aren't going to hear anything with the gain on 0. Go to Radio Shack and get a DMM and do it right. LPF should be around the 80 neighborhood but turning up the gain till the subs distort is not a good way to set the amp. What's the Voice Coil configuration on the Kickers?




  15. #15
    blackmaze's Avatar
    blackmaze is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Gainesville, FL
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    4 Post(s)

    Re: Subs not hitting..help!!

    idk what you mean by headunit. But im running the subs off a Alpine MRX-M100 amp. and the radio is a pioneer




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Help with subs, not hitting same time. <3
    By kgcolbyIII in forum Subwoofers
    Replies: 11
    Last Post: 05-23-2011, 10:01 PM
  2. Subs not hitting??? Help?
    By cameronil3 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 1
    Last Post: 02-29-2004, 04:46 AM
  3. Why is my sub not hitting???????
    By coolman91985 in forum Subwoofers
    Replies: 10
    Last Post: 02-06-2004, 10:37 PM
  4. Speakers not working, but sub kinda hits HELP
    By blckmounty in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 0
    Last Post: 01-30-2004, 10:22 PM
  5. Sub not hitting!!! Help...
    By coolman91985 in forum Subwoofers
    Replies: 1
    Last Post: 01-26-2004, 11:05 AM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum