Closed Thread
Page 1 of 5 1 2 3 4 5 LastLast
Results 1 to 15 of 63

Reload Thread: Brand new system and lots of problems. pleaseee help me.

  1. #1
    DrTre5189's Avatar
    DrTre5189 is offline Member



    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Tallahassee, FL
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    13 Post(s)

    Brand new system and lots of problems. pleaseee help me.

    Alright so I just got two American Bass TNT 12 inch subwoofers installed yesterday. My amp is the American bass PHantom 2500 MD. I got the big three upgrade for my 2007 jeep grand Cherokee. I got it and everything would work fine but the subs would cut in and out. They would play and stop and start playing again after I turned the music down for a minute. I have a stock alternator and an okay battery. Not anything to special though. Besides that all was good for a couple of hours until I noticed a sort of rattling sound coming from the enclosure on certain bass notes. On those bass notes I could feel the back of the enclosure shaking violently as if it was going to burst. As I kept playing music I noticed the wood rattling noise more and more often like the box was being beaten up. When I sat on the enclosure the noise would go away. So I figure I need a bigger and better enclosure to handle the amount of pressure that I being pushed by these subs. Then to top it all off my subs cut off for good tonight. The amp was getting no power, it was not in protect mode or anything. I looked under the hood and one of the wires in between the alternator and the car battery has turned black and burned and the plastic connector piece it was hooked up to was partially melted. So I'm confused on what I need to do to full proof this sound system so this won't happen again? Do I need a better battery or a power cell on the side? What kind of enclosure would be better for these subs. I just invested a lot of money into this and I hate to see it have problems so soon. Please any help is greatly appreciated.







  2. #2
    av83's Avatar
    av83 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Illinois
    Posts
    2,870
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1254 Post(s)

    Re: Brand new system and lots of problems. pleaseee help me.

    Quote Originally Posted by DrTre5189 View Post
    Alright so I just got two American Bass TNT 12 inch subwoofers installed yesterday. My amp is the American bass PHantom 2500 MD. I got the big three upgrade for my 2007 jeep grand Cherokee. I got it and everything would work fine but the subs would cut in and out. They would play and stop and start playing again after I turned the music down for a minute. I have a stock alternator and an okay battery. Not anything to special though. Besides that all was good for a couple of hours until I noticed a sort of rattling sound coming from the enclosure on certain bass notes. On those bass notes I could feel the back of the enclosure shaking violently as if it was going to burst. As I kept playing music I noticed the wood rattling noise more and more often like the box was being beaten up. When I sat on the enclosure the noise would go away. So I figure I need a bigger and better enclosure to handle the amount of pressure that I being pushed by these subs. Then to top it all off my subs cut off for good tonight. The amp was getting no power, it was not in protect mode or anything. I looked under the hood and one of the wires in between the alternator and the car battery has turned black and burned and the plastic connector piece it was hooked up to was partially melted. So I'm confused on what I need to do to full proof this sound system so this won't happen again? Do I need a better battery or a power cell on the side? What kind of enclosure would be better for these subs. I just invested a lot of money into this and I hate to see it have problems so soon. Please any help is greatly appreciated.
    Oh, boy. You did something reeeeeallly wrong, bud. Pics of damage?



    Pioneer 80prs
    ...
    Rockford Fosgate t800.4, CDT ES-MO 6 mids, Digital Designs T2 tweets
    ...
    2 MB Quart DSC1500.1's strapped on 1 Tantric HDD 12
    Mike Singer 310 amp 6 phase
    ...
    2 runs of Monster Cable 1/0

  3. #3
    DrTre5189's Avatar
    DrTre5189 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Tallahassee, FL
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    13 Post(s)

    Re: Brand new system and lots of problems. pleaseee help me.

    I had all of this professionally installe but yes I did take a picture. I will upload it in a minute




  4. #4
    av83's Avatar
    av83 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Illinois
    Posts
    2,870
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1254 Post(s)

    Re: Brand new system and lots of problems. pleaseee help me.

    Quote Originally Posted by DrTre5189 View Post
    I had all of this professionally installe but yes I did take a picture. I will upload it in a minute
    Now I REALLY want to see, lol.



    Pioneer 80prs
    ...
    Rockford Fosgate t800.4, CDT ES-MO 6 mids, Digital Designs T2 tweets
    ...
    2 MB Quart DSC1500.1's strapped on 1 Tantric HDD 12
    Mike Singer 310 amp 6 phase
    ...
    2 runs of Monster Cable 1/0

  5. Likes Serpent710 liked this post
  6. #5
    CAT MAN's Avatar
    CAT MAN is offline Banned



    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Roanoke,VA
    Posts
    8,131
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2373 Post(s)

    Re: Brand new system and lots of problems. pleaseee help me.

    in 4 pics

    i had this happen with my car when i used cca once on the big 3




  7. #6
    Serpent710's Avatar
    Serpent710 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Florida
    Posts
    2,652
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    564 Post(s)

    Re: Brand new system and lots of problems. pleaseee help me.

    Quote Originally Posted by CAT MAN View Post
    in 4 pics

    i had this happen with my car when i used cca once on the big 3
    my buddy had this happen when he used wire from a ceiling fan



    Refs: mike11202, Tehgregzor, Twisted_0912, Goindef154, fasfocus00, got_focus?, Boswell59, 2lows10, skateguy92, Worstenemy453, Supergumby5000, gboo559, ryanm923, GetLikeMe, TaylorFade, Dacheatham, pickup1, jerseyboy, TWiZTiD859, Kangaroux, 09civic

    Sub: 2 12" Cerwin Vega Vmax
    Comps: Boston
    Enclosure: Birch Bitch
    Amp: JBL Crown BPx1100.1
    H/U: Pioneer Premier FH-p800bt
    Wiring: Stinger HPM

  8. #7
    SplAffair's Avatar
    SplAffair is offline I lol'd



    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Knocksville, TN
    Age
    23
    Posts
    2,116
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    339 Post(s)

    Re: Brand new system and lots of problems. pleaseee help me.

    Quote Originally Posted by CAT MAN View Post
    in 4 pics

    i had this happen with my car when i used cca once on the big 3
    I'm using cca right now for my big Three.... No issues



    Quote Originally Posted by predxen View Post
    Its not as loud as it should be, you stop hearing it about a block away. you should be able to hear it a quarter mile away.
    .
    Quote Originally Posted by hispls View Post
    You need to keep the smoke INSIDE the amplifier. Once you've allowed all the happy smoke to escape the amp will stop working.
    BOYCOTT SKAR AUDIO! SHADY BUSINESS PRACTICES SHOULD NEVER BE ENCOURAGED!

  9. #8
    CAT MAN's Avatar
    CAT MAN is offline Banned



    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Roanoke,VA
    Posts
    8,131
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2373 Post(s)

    Re: Brand new system and lots of problems. pleaseee help me.

    cadence FTL although cca does get hot anyway






  10. #9
    av83's Avatar
    av83 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Illinois
    Posts
    2,870
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1254 Post(s)

    Re: Brand new system and lots of problems. pleaseee help me.

    Quote Originally Posted by CAT MAN View Post
    cadence FTL although cca does get hot anyway



    It might be due to the fact it was on an intake mani.... I did that before, and it worked, but there is a gasket and possibly threadlocked bolts holding it on. gasket + stuff around the bolts holding it on = no where for your current to flow.

    edit: especially if it's the upper plenum....



    Pioneer 80prs
    ...
    Rockford Fosgate t800.4, CDT ES-MO 6 mids, Digital Designs T2 tweets
    ...
    2 MB Quart DSC1500.1's strapped on 1 Tantric HDD 12
    Mike Singer 310 amp 6 phase
    ...
    2 runs of Monster Cable 1/0

  11. #10
    CAT MAN's Avatar
    CAT MAN is offline Banned



    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Roanoke,VA
    Posts
    8,131
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2373 Post(s)

    Re: Brand new system and lots of problems. pleaseee help me.

    Quote Originally Posted by av83 View Post
    It might be due to the fact it was on an intake mani.... I did that before, and it worked, but there is a gasket and possibly threadlocked bolts holding it on. gasket + stuff around the bolts holding it on = no where for your current to flow.
    i thought that too at the time (i was F'ng new)




  12. #11
    av83's Avatar
    av83 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Illinois
    Posts
    2,870
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1254 Post(s)

    Re: Brand new system and lots of problems. pleaseee help me.

    Quote Originally Posted by CAT MAN View Post
    i thought that too at the time (i was F'ng new)
    am i wrong?



    Pioneer 80prs
    ...
    Rockford Fosgate t800.4, CDT ES-MO 6 mids, Digital Designs T2 tweets
    ...
    2 MB Quart DSC1500.1's strapped on 1 Tantric HDD 12
    Mike Singer 310 amp 6 phase
    ...
    2 runs of Monster Cable 1/0

  13. #12
    CAT MAN's Avatar
    CAT MAN is offline Banned



    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Roanoke,VA
    Posts
    8,131
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2373 Post(s)

    Re: Brand new system and lots of problems. pleaseee help me.

    Quote Originally Posted by av83 View Post
    am i wrong?
    no no no. in some circumstances you are completely right i read it wrong.

    i thought it was making heat and frying the wire. you are talking about a gasket.




  14. #13
    husker77's Avatar
    husker77 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Nebraska
    Posts
    662
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    267 Post(s)

    Re: Brand new system and lots of problems. pleaseee help me.

    Quote Originally Posted by CAT MAN View Post
    cadence FTL although cca does get hot anyway



    And I doubt you were getting very good clamping force with it being plastic btw the bolt head and the wire lug.




  15. #14
    DrTre5189's Avatar
    DrTre5189 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Tallahassee, FL
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    13 Post(s)

    Re: Brand new system and lots of problems. pleaseee help me.

    Alright here is the pictureBrand new system and lots of problems. pleaseee help me.-car.jpg




  16. #15
    CAT MAN's Avatar
    CAT MAN is offline Banned



    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Roanoke,VA
    Posts
    8,131
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2373 Post(s)

    Re: Brand new system and lots of problems. pleaseee help me.

    Quote Originally Posted by DrTre5189 View Post
    Alright here is the pictureAttachment 26535192




Closed Thread
Page 1 of 5 1 2 3 4 5 LastLast

Similar Threads

  1. New System, Having a lot of problems.
    By blgaudio in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 40
    Last Post: 06-25-2009, 12:43 PM
  2. new amp and new batt and everything goes crazy...please help me
    By allout13 in forum General Discussion
    Replies: 40
    Last Post: 08-14-2008, 01:59 PM
  3. my new 18's lots of pics need help!
    By tooloud4tv in forum Subwoofers
    Replies: 95
    Last Post: 01-22-2008, 08:14 PM
  4. new to a lot of things need help with ohms
    By ihaveallama in forum General Discussion
    Replies: 20
    Last Post: 10-01-2004, 09:45 PM
  5. new to a lot of things need help with ohms
    By ihaveallama in forum Subwoofers
    Replies: 1
    Last Post: 09-26-2004, 02:00 AM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum