Closed Thread
Page 10 of 10 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Results 136 to 145 of 145

Reload Thread: Burning smell with EVERY subwoofer I seem to use? Brand new L7 now.

  1. #136
    IonRL205's Avatar
    IonRL205 is offline DJ h4z4rdes IonRL205 is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Abilene, Texas
    Posts
    2,449
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)

    Re: Burning smell with EVERY subwoofer I seem to use? Brand new L7 now.

    Quote Originally Posted by hispls View Post
    I think you're getting the idea






    Pretty much nailed it. IMO you are running that L7 at its limits and risk hurting it. The 9500 is a **** good woofer, the only thing wrong with it IMO is the price tag, but at 400$ it isn't terrible. That should handle 1200W continuous power (sine wave round the clock).

    Sorry you ran into such douche-baggery here.
    $400 for a 1200w RMS sub is not a good price at all.



    Headunit - Pioneer DEH-P8300UB
    Subs - None
    Sub Amp - 2x Crescendo 3kwp
    Front Stage - Polk Audio db651 Coaxial
    Front Amp - None

    Quote Originally Posted by zako View Post
    Most properly done 15 inch subwoofers are not suited for car audio use simply due to box size requirements.




  2. #137
    hispls's Avatar
    hispls is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Cape Cod, Massachusetts
    Posts
    6,205
    Post Thanks / Like
    Images
    15
    Mentioned
    107 Post(s)

    Re: Burning smell with EVERY subwoofer I seem to use? Brand new L7 now.

    Quote Originally Posted by IonRL205 View Post
    $400 for a 1200w RMS sub is not a good price at all.

    400$ is a fair price for a 4" coil sub, show me another one for less... even audioque 4" coil is >400$. All things equal 4" coil should hold 1600W thermal power. 9500 is a solid and good sounding sub.




  3. #138
    rsp18s's Avatar
    rsp18s is offline Junior Member



    Join Date
    Oct 2010
    Location
    kennesaw
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Burning smell with EVERY subwoofer I seem to use? Brand new L7 now.

    So what shop in Atlanta did you go to? And by the way my **** has been smellin like that for 3 years now. If your anything like me and listen to your music loud, hard and to the max its gonna smell!




  4. #139
    IonRL205's Avatar
    IonRL205 is offline DJ h4z4rdes IonRL205 is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Abilene, Texas
    Posts
    2,449
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)

    Re: Burning smell with EVERY subwoofer I seem to use? Brand new L7 now.

    Quote Originally Posted by rsp18s View Post
    So what shop in Atlanta did you go to? And by the way my **** has been smellin like that for 3 years now. If your anything like me and listen to your music loud, hard and to the max its gonna smell!
    I ran 1500 RMS to a pair of CVR 15s and they didn't smell once...even clipping them to hell they never smelled...



    Headunit - Pioneer DEH-P8300UB
    Subs - None
    Sub Amp - 2x Crescendo 3kwp
    Front Stage - Polk Audio db651 Coaxial
    Front Amp - None

    Quote Originally Posted by zako View Post
    Most properly done 15 inch subwoofers are not suited for car audio use simply due to box size requirements.

  5. #140
    rsp18s's Avatar
    rsp18s is offline Junior Member



    Join Date
    Oct 2010
    Location
    kennesaw
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Burning smell with EVERY subwoofer I seem to use? Brand new L7 now.

    well who-ray for your cvr 15's. pfft!




  6. #141
    wickedwitt's Avatar
    wickedwitt is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    May 2010
    Location
    Abilene, TX
    Posts
    2,984
    Post Thanks / Like
    Images
    5
    Mentioned
    42 Post(s)

    Re: Burning smell with EVERY subwoofer I seem to use? Brand new L7 now.

    Quote Originally Posted by DCtC View Post
    Cause your pre out voltage from your maxed out line driver is to high for that amp. Is bass boost on or the HUs bass up?
    This. All Kicker amps accept up to true 5v preamp voltage. If you have that line driver putting out 8v, you are sending a clipped signal to your subs. That's why you were smelling it before the L7 and now with the L7. Take the line driver out, utilize the gain function on the amp to match the output signal of your HU, set it with no clipping and enjoy your music - the smell.



    Stupid Loud.

  7. #142
    wickedwitt's Avatar
    wickedwitt is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    May 2010
    Location
    Abilene, TX
    Posts
    2,984
    Post Thanks / Like
    Images
    5
    Mentioned
    42 Post(s)

    Re: Burning smell with EVERY subwoofer I seem to use? Brand new L7 now.

    Quote Originally Posted by rsp18s View Post
    So what shop in Atlanta did you go to? And by the way my **** has been smellin like that for 3 years now. If your anything like me and listen to your music loud, hard and to the max its gonna smell!
    Quote Originally Posted by IonRL205 View Post
    I ran 1500 RMS to a pair of CVR 15s and they didn't smell once...even clipping them to hell they never smelled...
    Quote Originally Posted by rsp18s View Post
    well who-ray for your cvr 15's. pfft!
    I ran 3k to Solo Xs in a box more than 2x the spec size for 6 years and they never stunk. Worthless Kicker eq...



    Stupid Loud.

  8. #143
    DaveVT's Avatar
    DaveVT is offline Like A Boss



    Join Date
    Apr 2002
    Location
    VT
    Posts
    3,237
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)

    Re: Burning smell with EVERY subwoofer I seem to use? Brand new L7 now.

    9500 is a good sub til you pound it when its freezing out and crack the cone or something hits it while its playing and again cracks the cone....



    http://www.caraudio.com/forums/subwoofers/538560-bass-tracks-%2A-frequencies%2A.html


    24 REFS- seth350,heatseeker,VOA_Nightmare,lude,Imaspaceguy9 0
    ,terryracing86x5,vic713,
    guy022077,Digital Mint,Netherland24,xnbastar,woody89,patalpine,
    foreman,mtdewelf,zeanimal2001,eatank,keifersracing ,86yota,arsonbob,
    JoeHemi57,MegaHurtz,t00p,echo42987

  9. #144
    mlstrass's Avatar
    mlstrass is offline Shaggy DOA



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Illinois
    Posts
    10,445
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: Burning smell with EVERY subwoofer I seem to use? Brand new L7 now.

    I'm more interested in the MDF that has been smelling for 2+ years. Do you light camp fires inside your enclosure???

    Just cuz you went to a shop doesn't mean they know what they're doing...your coils are getting stinky plain and simple. Doesn't matter what sub you buy, you need to learn how to properly set up stuff first.




  10. Likes DaveVT liked this post
  11. #145
    Cook107's Avatar
    Cook107 is offline Member



    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Oklahomo
    Posts
    108
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Burning smell with EVERY subwoofer I seem to use? Brand new L7 now.

    Lulz....




Closed Thread
Page 10 of 10 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Similar Threads

  1. FS: 6.5s with amp combo 100 bucks arc audio brand new mtx
    By BushJ311 in forum Speaker Classifieds
    Replies: 13
    Last Post: 09-05-2011, 02:19 AM
  2. Help with Kenwwod headunit... I want to use mute wire...
    By K_Watson in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 1
    Last Post: 06-27-2011, 11:27 PM
  3. Need help with finding a 15'' LCD to use...
    By rollininstyle04 in forum Car Video, Security and Electronics
    Replies: 4
    Last Post: 03-04-2008, 11:46 PM
  4. I finally got around to using the new Raammat
    By wj94 in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 02-08-2005, 08:10 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum