Closed Thread
Results 1 to 13 of 13

Reload Thread: Whats wrong?

  1. #1
    Dr. Slam's Avatar
    Dr. Slam is offline Slamming hoes n trunks...



    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Chicago Heights, IL
    Posts
    635
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    119 Post(s)

    Whats wrong?

    I have 2 fi qs hooked up to a rf bd 2000. The load the amp is seeing is 2 ohms from each sub. One just stopped working. It isn't the amp / rcas because I switched speaker inputs and the other sub still worked. There's no damage to the cone, it didn't stink, and all the voice coils read as they should, so what the hell is the problem? if it is blown, ( which I dont see how that could've happened ) what are my options from here?


    * when you push the cone it no noise and just as stiff as the working one. Both are exactly the same physically except one doesn't produce any sound.







  2. #2
    Buck's Avatar
    Buck is offline always low Buck is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    May 2008
    Location
    Nashville
    Posts
    18,378
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    971 Post(s)

    Re: Whats wrong?

    Could be a wire came loose.



    Alpine - ASE (local) - Batcap - C&D Tech - CT Sounds - DC - eD - Excessive Amperage - Rainbow

  3. #3
    Vossy's Avatar
    Vossy is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2010
    Location
    St. Cloud MN
    Posts
    1,509
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    6 Post(s)

    Re: Whats wrong?

    sounds like a wire in the box.

    or a tinsel lead



    2 Sundown Z 12s
    2 AQ 2200s strapped @ 1
    Infinity 6030cs on a JBL GTO 75.4
    in a BMW e46

    Youtube: www.youtube.com/diablo2369

  4. #4
    Imtjnotu's Avatar
    Imtjnotu is offline Me Gusta Edition



    Join Date
    Nov 2006
    Location
    San Diego CA
    Posts
    12,541
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1549 Post(s)

    Re: Whats wrong?

    pull out the one not working and check the wires...if all seems fine put a multi meter on the sub and see what the coils read




  5. #5
    Dr. Slam's Avatar
    Dr. Slam is offline Slamming hoes n trunks...

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Chicago Heights, IL
    Posts
    635
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    119 Post(s)

    Re: Whats wrong?

    I've taken it out all the voice coils read normal




  6. #6
    Dr. Slam's Avatar
    Dr. Slam is offline Slamming hoes n trunks...

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Chicago Heights, IL
    Posts
    635
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    119 Post(s)

    Re: Whats wrong?

    I've taken it out, rewired it and everything. Still dead as a dorknob.




  7. #7
    sacsking916's Avatar
    sacsking916 is offline stayin high an loud



    Join Date
    Apr 2009
    Location
    emerald triangle..home of da trees
    Posts
    6,428
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    323 Post(s)

    Re: Whats wrong?

    bad channel on the amp maybe? have you tried another set of rcas?




    TEAM AUDIO TECHNIX
    TEAM SSC
    TEAM CADENCE
    Sold to: imtjnotu; ace_800; omegabunny crazykenkid Bought from: El_weenie; fasfocus00; retroaudioinc; f1mclarenagr; jason19; tone415; twizted859; noph33rracing; tony30cl; carlosg_313 Traded with: Micah_Jones; MikeOfTulsa
    Quote Originally Posted by audioholic View Post
    Apparently I was called out, or called a goat fucker, or something. I really have no idea. Im just along for the ride at this point.
    Quote Originally Posted by CRXBMPN View Post
    King James has nothing on King Sac!

  8. #8
    Dr. Slam's Avatar
    Dr. Slam is offline Slamming hoes n trunks...

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Chicago Heights, IL
    Posts
    635
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    119 Post(s)

    Re: Whats wrong?

    It's not the rcas or the amp. I wired the working sub to both inputs and it worked on either one. I wired the non-working sub on either one and it didn't work




  9. #9
    lancer's Avatar
    lancer is offline Member



    Join Date
    May 2011
    Location
    savannah ga
    Posts
    39
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Whats wrong?

    check the wire going to the dead speaker. there may be a break in it. try to play the good speaker through the bad speakers wiring.




  10. #10
    Dr. Slam's Avatar
    Dr. Slam is offline Slamming hoes n trunks...

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Chicago Heights, IL
    Posts
    635
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    119 Post(s)

    Re: Whats wrong?

    I haven't checked the wiring physically, I tested with a dmm and got a 2 ohm reading so I'm guessing it wasn't the wiring but I'll check everything physically




  11. #11
    audioholic's Avatar
    audioholic is offline Moderator



    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Parts Unknown
    Posts
    23,586
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    320 Post(s)

    Re: Whats wrong?

    If the coil still reads continuity, and the suspension moves freely, as you've told us... there is no reason the speaker should not work.

    Are the subs wired together in series/parallel? Did you isolate the wire running to each speaker to see if that is the problem?



    No speaker, in the history of speakers, has ever been blown by too little power. Ever. I don't care what your friend told you, he's a dirty liar.


  12. #12
    Dr. Slam's Avatar
    Dr. Slam is offline Slamming hoes n trunks...

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Chicago Heights, IL
    Posts
    635
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    119 Post(s)

    Re: Whats wrong?

    Thanks for all the the help guys. I tested the sub and wire and nothing was out of the ordinary. So I messed around with everything and found out the inner portion of the speaker terminal on the box had a bad connection.




  13. #13
    Dirtrider4eva's Avatar
    Dirtrider4eva is offline √\_The CaUsE__



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    4,289
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    840 Post(s)

    Re: Whats wrong?

    hazah!..
    glad you figured it out.



    welcome to
    Where b-stock is the new a-stock
    TEAM WEST

Closed Thread

User Tag List

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum