Closed Thread
Results 1 to 7 of 7

Reload Thread: 15" FI Q stopped working

  1. #1
    black_sedan's Avatar
    black_sedan is offline Member



    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Houston, TX
    Posts
    143
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    15" FI Q stopped working

    I don't know too much about subwoofer internals and reconing. My 15" FI Q recently went out, how can I test what is wrong and if it's even fixable? I sent FI an e-mail yesterday but haven't gotten a response yet.



    References: DBlevel, siliconinja, pitbull12887, kmanian, blue200sx, ksin291, Louisiana_CRX




  2. #2
    Captain_Ahab's Avatar
    Captain_Ahab is offline BUCK FAMA



    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Da Dirty Souf
    Age
    25
    Posts
    12,705
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: 15" FI Q stopped working

    First off, take the sub out of the box and check the coils with a DMM.That will tell you if you fried the coils or not..Check the tinsel leads and make sure one of them isn't broken. If you can push down on the cone and it isn't scratchy or locked up, you didn't bottom it out or anything..

    If it isn't the coil, tinsel, or bottomed out, I don't know what else to tell ya.



    Pioneer DEHP6700
    ish got stolen!
    6 1/2" Rainbow SLC Components
    Orion 400.2
    1/0 Big 3
    Refs: 6spdcoupe, Kenny P.,dipitydoo,tommyk90,MatrixXx,bholtmeier

    Quote Originally Posted by DBfan187 View Post
    $50 paypal to the 1st person who passes me in post count minus Shaun.
    CHECKOUT THIS HOT CHICK!
    http://www.youtube.com/watch?v=NXSuZHNO548

  3. #3
    black_sedan's Avatar
    black_sedan is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Houston, TX
    Posts
    143
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: 15" FI Q stopped working

    thanks for your quick response.

    I have a dmm but I'm not sure as to which setting it should be on when I'm testing it.



    References: DBlevel, siliconinja, pitbull12887, kmanian, blue200sx, ksin291, Louisiana_CRX

  4. #4
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Norwalk CT
    Age
    27
    Posts
    4,016
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: 15" FI Q stopped working

    DCR (dc resistance) should read something around 1.5-1.8 each coil if dual 2 and something about half that for dual 1



    REF's
    Quote Originally Posted by cotjones View Post
    to answer someones question earlier.... after 194dBs your car no longer puts out sound, it puts out earthquakes

    Current Setup:
    Nakamichi CD-300, Coustic XM-3, Clarion EQS746, Coustic 510-DR, RE RE 6.5" Comps, Powerbass XA-900D, TCON Custom Subwoofer, Ported 1.5 to 30Hz

    Future Setup:
    In the works again

    WTB: Best Joke - Thread

  5. #5
    mlstrass's Avatar
    mlstrass is offline Shaggy DOA



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Illinois
    Posts
    10,248
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)

    Re: 15" FI Q stopped working

    You can also ohm the speaker terminals on the box. If dead there, then pull the sub and check it. Could be as simple as a wire coming loose...




  6. #6
    black_sedan's Avatar
    black_sedan is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Houston, TX
    Posts
    143
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: 15" FI Q stopped working

    thanks guys, it ended up being just a loose wire. I check it with a dmm afterwards and i got 1.1 ohms



    References: DBlevel, siliconinja, pitbull12887, kmanian, blue200sx, ksin291, Louisiana_CRX

  7. #7
    Gunlex's Avatar
    Gunlex is offline Member



    Join Date
    Aug 2007
    Location
    WA
    Posts
    94
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: 15" FI Q stopped working

    you scared me, i just bought the same sub




Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum