Closed Thread
Results 1 to 5 of 5

Reload Thread: Amp randomly shutting off?

  1. #1
    pdtran's Avatar
    pdtran is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jan 2007
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    177
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Amp randomly shutting off?

    I have a pg x600.1 powering my aq sd2.5. sometimes my amp randomly turns off, and i have to turn off the head unit and turn it back on or restart the car to start it again. is it auto shutting off because i have the gains set too high? i thought this was the case so i lowered the gains a little bit and i THINK it happened less often.

    my gain is pretty high prolly at the 9 o clock position or a little over. i set my gains by ear and am trying to get as much out of my budget sub as possible lol.

    i have the bass boost all the way off on the amp.

    another question, does distortion in a sub sound kind of like a slight rattling or something similar when the excursion occurs?







  2. #2
    phyphoestilic's Avatar
    phyphoestilic is offline Liquid Fire...



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Riverside, CA
    Age
    26
    Posts
    5,543
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp randomly shutting off?

    Is it going into protect?



    Lexus LS400 Setup
    Eclipse CD7000 (Running Active)
    Image Dynamic OEM CX64s
    Image Dynamics NX30 Tweeters
    US Acoustic USF600 x2, USF800 x2 (Zed Audio )
    150ft+ of Rammat
    IDMax12 1.5cft. I need to cut for IB
    25 feet 1/0 Stinger Expert, 15 feet 4 Stinger Pro
    Stinger Dream Series, Knu Konceptz Krystal Series RCAs

    Ref: (Bought From)Renegadesrun, IonSQL, CrazyJoker2, Alpine CDA-9815 , FI Car Audio, yournumber1dan , B_Campbell, jacobcopeland87, mike dressure x2, James_Bang, blue200sx
    (Traded w/) Iceteebone, sxkicker89
    (Sold To): James_Bang, timbo12, gsxrjjordan
    Ebay: PhyPhoestilic (100%)

  3. #3
    DaveDSMer's Avatar
    DaveDSMer is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Augusta, Georgia
    Posts
    450
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp randomly shutting off?

    check your grounds. Make sure you have a solid ground to bare metal not paint.



    1988 Ford Ranger Supercab:

    Headunit: Kenwood EZ700SR
    Front Stage: SoundStream EXC4.1 Components
    Rear Fill: JBL GTO8626 6x8
    Hi Amp: Blaupunkt PCA460 60x4 rms
    Sub: Infinity Perfect 12.1
    Box: 1.3ft Sealed
    Sub Amp: Sony XM-D1000P5 500x1 @4ohm rms

  4. #4
    pdtran's Avatar
    pdtran is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2007
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    177
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp randomly shutting off?

    Quote Originally Posted by phyphoestilic View Post
    Is it going into protect?
    i was thinking that but i think protect = flashing led light, i should read back on manual, but it just shuts off




  5. #5
    pdtran's Avatar
    pdtran is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2007
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    177
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp randomly shutting off?

    Quote Originally Posted by DaveDSMer View Post
    check your grounds. Make sure you have a solid ground to bare metal not paint.
    could most def be the ground. my ground isk ind of lame, i didn't do any shaving because it seems like bare metal, i will try a new spot and see how that works out thanks




Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum