Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Reload Thread: Install error???

  1. #1
    SixxOne's Avatar
    SixxOne is offline Junior Member



    Join Date
    Mar 2005
    Location
    So Cal
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Icon9 Install error???

    I installed my RE comps today and I hardly feel any thump in the door. I took to get dynamate and the speakers installed, and I was in a rush so had to leave before listening. Was something installed wrong? I think they have all my bass going to my subs.







  2. #2
    Dj-torn's Avatar
    Dj-torn is offline Still learning...



    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Fairchild, WA
    Age
    31
    Posts
    611
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Install error???

    They might have connected the postive to the negative?
    What are the RMS value of your comps and what are you using to power them?




  3. #3
    bhsswrstlr's Avatar
    bhsswrstlr is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Indiana
    Posts
    799
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Install error???

    Quote Originally Posted by SixxOne
    I think they have all my bass going to my subs.
    and you feel this is a problem because?



    1997 Ford Ranger Extended Cab 4.0 V6
    20" Centerline Hollywood Wheels
    Wrapped in Sumitomo HTR ZII
    Alpine-9827
    JL Audio VR 6.5" Comps in Kicks
    JL Audio TR 6.5" Comps in Rear Fill
    JL Audio 6W0's in Center Console
    JL Audio 300/4
    JL Audio 12W7 in Ported Box, tuned at 32 hz
    JL Audio 1000/1
    200A Alternator from Motor City Reman.
    BIG 3
    ALL STREETWIRES CABLES

    141.1 dB Legal, 169.9 dB Outlaw

    REF'S

    nikosbuddy
    NjccBflo
    bonesninja

  4. #4
    Trancer's Avatar
    Trancer is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Allen, Texas
    Age
    28
    Posts
    2,707
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    3 Post(s)

    Re: Install error???

    ... because midbass is suppose to be coming from his midbass drivers not low bass drivers such as his subs.



    07 black Yamaha V-Star FI 1300. 08 GMC Sierra QC SLE2 Texas Edition
    Rockford Fosgate 3Sixty.1, Focal Utopia Components, Focal K2P Components with Digital Designs T1 Tweeters, Audiopipe AQX-360.4, Audiopipe 3001D
    References: 21: DesertHeat, Ravens9322, Netherland24, Insomniac119, killahbean, Charlieee, Dustin19, djman37, dirthog, JayRich, JimJ, RassyMX, Slayerx, smgreen20, lyttleviet, RAM_Designs, Gingerbreadman, DarkHart, cwill5, Imtjnotu, Bettr n' Revrse

    Quote Originally Posted by GeekSquad View Post
    Make the port as large and as round as possible. For example, a square port is more round than a rectangular one; an octogonal port is more round than a square port. Also, keep the number of ports down to one, if possible.

  5. #5
    cappy72's Avatar
    cappy72 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2004
    Location
    NY
    Posts
    907
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Install error???

    check the crossover freq..
    check the crossover from the comp set




  6. #6
    SixxOne's Avatar
    SixxOne is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2005
    Location
    So Cal
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Install error???

    Im goign to take it tomorrow, because all i hear is highs and no mids or any form of bass. No thump at all!




  7. #7
    cjjackson85's Avatar
    cjjackson85 is offline Banned



    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Idaho
    Age
    29
    Posts
    9,061
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Install error???

    Well no wonder, you're trying to get a "thump" from your mids... you should get more of a "thwack." BTW you shouldn't get bass from your mids, you get midrange & midbass from them. Bass is from your subs.
    Last edited by cjjackson85; 04-07-2005 at 06:26 PM.




  8. #8
    Decipha's Avatar
    Decipha is offline www.EFI Dyno Tuning.com



    Join Date
    Mar 2005
    Location
    New Orleans, LA
    Age
    26
    Posts
    3,263
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Install error???

    the crossover is probably not set correctly, if you can, check to see what the frequency is set at.




  9. #9
    Moe Lester's Avatar
    Moe Lester is offline 1/3 of TEAM PWNAGE



    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Houston, TX
    Age
    27
    Posts
    3,614
    Post Thanks / Like
    Images
    10
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Install error???

    dont expect too much midbass out of them.... but yes, be sure to check the xover points and all.




  10. #10
    Alpine2005's Avatar
    Alpine2005 is offline CARROZZERIA



    Join Date
    Nov 2004
    Location
    CA
    Posts
    559
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Install error???

    on my two front doors i have a pair of 6 1/2 alpine type-s comps and dynamate.

    and i have a pretty good thump.

    maybe those f***ers didn't even intalled the dynamate and the midrange woofers. they just intalled your tweeters.




  11. #11
    SixxOne's Avatar
    SixxOne is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2005
    Location
    So Cal
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Install error???

    The funny thing is the tweeters are putting out all the sound. and the 6.5 isn't putting out hardly anything. Like they have the two mixed up. Pretty dumb! Shouldn't I expect some form of thump in the doors?




  12. #12
    cappy72's Avatar
    cappy72 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2004
    Location
    NY
    Posts
    907
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Install error???

    you should listen to the actual speakers... if possible you should disconnect the tweets and listen to the driver, vise versa...

    the driver will play some pretty high freq notes that you might be mistaken for the output of the tweet




  13. #13
    SixxOne's Avatar
    SixxOne is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2005
    Location
    So Cal
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Install error???

    Fixed, RE's sound real good




  14. #14
    DBfan187's Avatar
    DBfan187 is offline Supa's mom was here!



    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Poolside with Supa's mom.
    Posts
    46,452
    Post Thanks / Like
    Images
    12
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Install error???

    problem?




  15. #15
    Wonderbread's Avatar
    Wonderbread is offline Against Avatar Theft



    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Vancouver BC
    Age
    29
    Posts
    5,152
    Post Thanks / Like
    Images
    16
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Install error???

    Probably had them wired out of phase, unless it was a power issue.



    MSN - [email protected]
    Add me if you have any questions!
    Quote Originally Posted by PT Teal
    I woke up one morning and found a cop at my door telling me he found my car on fire in the middle of the desert.
    Quote Originally Posted by cleanerupper View Post
    Some people have told me that the chrome reflects sunlight, therefore the amp doesn't get as hot as others. Is this true?

Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 100
    Last Post: 01-24-2006, 07:53 PM
  2. Tweeter Install for best imagine help!
    By shtoops in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 10-08-2004, 03:57 PM
  3. Component install
    By Puggsley456 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 6
    Last Post: 10-06-2004, 03:41 PM
  4. 2000 Ford Mustang Install Problem.
    By Mr.Strike in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 08-13-2002, 07:36 PM
  5. install prices
    By gummi217 in forum General Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 06-28-2002, 01:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum