Closed Thread
Results 1 to 6 of 6

Reload Thread: odd noise coming from comps...

  1. #1
    cjj2d's Avatar
    cjj2d is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Murfreesboro
    Posts
    1,299
    Post Thanks / Like
    Images
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    odd noise coming from comps...

    its not the normal alt whine everyone has trouble with. This is a humming noise, or a buzzing noise. It is not all the time either. and it is usually at mid to high volume.

    where do I start?



    06 Acura TL, HU: Factory, Processor: RF 3sixty.2, Tweeters: Seas Neo Aluminum, Mids: Seas W16nx, Amp: JL HD900/5, Subs: Soon to be SI BM MKIVs when available.

    WTB: SI BM MKIIIs!!!!




  2. #2
    squeak9798's Avatar
    squeak9798 is offline Banned



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    USA
    Posts
    26,300
    Post Thanks / Like
    Images
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: odd noise coming from comps...

    Track down the source

    Unplug the RCA's from the amp and turn on the system. If the noise is still there, then you know it's either from the amp or after (like possibly the passive xover, which can pick up noise if located near anything carrying power [power wire, fuse box, etc]). If noise goes away, then you know it comes from a source prior to the amp. So then unplug the RCA's from the HU and see if the noise is still there. Just start working backwards till you isolate the problem area.




  3. #3
    cjj2d's Avatar
    cjj2d is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Murfreesboro
    Posts
    1,299
    Post Thanks / Like
    Images
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: odd noise coming from comps...

    the crossovers are mounted in my trunk. they are near my amps. could that be part of it? I am going to work on this today.

    I also need a new set of RCAs. I have a set of 2 channel RCA and at the end where they come out in my trunk one of the sets got torn off. So could that be picking up some unwanted noise? I am sure it could.



    06 Acura TL, HU: Factory, Processor: RF 3sixty.2, Tweeters: Seas Neo Aluminum, Mids: Seas W16nx, Amp: JL HD900/5, Subs: Soon to be SI BM MKIVs when available.

    WTB: SI BM MKIIIs!!!!

  4. #4
    squeak9798's Avatar
    squeak9798 is offline Banned



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    USA
    Posts
    26,300
    Post Thanks / Like
    Images
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: odd noise coming from comps...

    There are 100 variables that could be causing it. You just need to dive in there and start eliminating possibilities. Starting with unplugging the RCA's from the amp and turning on the system (to see if the noise is still present) is the best place to start.




  5. #5
    cjj2d's Avatar
    cjj2d is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Murfreesboro
    Posts
    1,299
    Post Thanks / Like
    Images
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: odd noise coming from comps...

    will do.



    06 Acura TL, HU: Factory, Processor: RF 3sixty.2, Tweeters: Seas Neo Aluminum, Mids: Seas W16nx, Amp: JL HD900/5, Subs: Soon to be SI BM MKIVs when available.

    WTB: SI BM MKIIIs!!!!

  6. #6
    cjj2d's Avatar
    cjj2d is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Murfreesboro
    Posts
    1,299
    Post Thanks / Like
    Images
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: odd noise coming from comps...

    well when I take out the RCAs from the amp no noise at all comes from the speakers. absolutely nothing. So now the problem lies from the RCAs to the HU.



    06 Acura TL, HU: Factory, Processor: RF 3sixty.2, Tweeters: Seas Neo Aluminum, Mids: Seas W16nx, Amp: JL HD900/5, Subs: Soon to be SI BM MKIVs when available.

    WTB: SI BM MKIIIs!!!!

Closed Thread

Similar Threads

  1. Need Help with VERY ODD noise...!
    By mattlivermore in forum General Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 02-04-2005, 12:20 AM
  2. subs that people will hear
    By Big-Cat in forum Subwoofers
    Replies: 98
    Last Post: 09-17-2004, 01:42 PM
  3. A strange clicking noise coming from my speakers
    By YuH8N in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 0
    Last Post: 06-04-2002, 06:31 PM
  4. how can i get rid of the car noise?
    By Grand Am in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 15
    Last Post: 05-31-2002, 07:47 AM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum