Closed Thread
Results 1 to 7 of 7

Reload Thread: blown 5x7?

  1. #1
    wErd's Avatar
    wErd is offline Maker of All Good Threads



    Join Date
    Nov 2003
    Location
    usa
    Posts
    5,493
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    1 Post(s)

    blown 5x7?

    how can you tell if a speaker is blown by looking at it? one of my rear speakers isnt working now, and i dont know why not.



    refs: viveet, dvrmstrng,velobard,pickup1,rumblebee2




  2. #2
    JimJ's Avatar
    JimJ is offline Tangled Up in Blue



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Hillsborough, NC
    Posts
    31,680
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: blown 5x7?

    you can tell...they start sounding like...well...****




  3. #3
    wErd's Avatar
    wErd is offline Maker of All Good Threads

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2003
    Location
    usa
    Posts
    5,493
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: blown 5x7?

    dude, it doesnt play at all!



    refs: viveet, dvrmstrng,velobard,pickup1,rumblebee2

  4. #4
    KaeZoo's Avatar
    KaeZoo is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2004
    Location
    Grand Rapids, MI
    Posts
    1,103
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: blown 5x7?

    You can test it with a multimeter set for continuity check. Disconnect the speaker first then put one probe from the multimeter on each speaker terminal. If there's no continuity, then the speaker is blown.




  5. #5
    wErd's Avatar
    wErd is offline Maker of All Good Threads

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2003
    Location
    usa
    Posts
    5,493
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: blown 5x7?

    ok i tested the wires, i have 2 sets of wires going to each speaker. so 4 wires to each speaker, i think its cause i have a crossover or whatever...well i didnt get any power from one set. so i hooked up an old speaker i had laying around and it didnt play. i then took that speaker and hooked it up to the other set of wires for the speaker that works, and the speaker worked fine, so i figured that tweeter did a ****** job installing my headunit and maybe one of the wires wasnt connected, so i took out my HU and all the wires seemed to be fine. but i couldnt test them cause id have to take off the electrical tape, and i didnt have anymore to put over the exposed wire. so should i call tweeter and have them look at it? i think i have a 1 year instalation warantee.



    refs: viveet, dvrmstrng,velobard,pickup1,rumblebee2

  6. #6
    wErd's Avatar
    wErd is offline Maker of All Good Threads

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2003
    Location
    usa
    Posts
    5,493
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: blown 5x7?

    ok well the speaker for sure works, but i still have no power coming from the wires. does anyone know the path of the wire from the rear deck to the HU so i can check to see if all the wires are connected, because sometimes the speaker will work, for instance if i went around a corner or something like that...

    do you think it would be possible that my crossover may be blown or something?



    refs: viveet, dvrmstrng,velobard,pickup1,rumblebee2

  7. #7
    Anarcy's Avatar
    Anarcy is offline Eclipse!!!!



    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Yuba City, CA
    Age
    28
    Posts
    123
    Post Thanks / Like
    Images
    4
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: blown 5x7?

    Just take out the front deck, but have it still plugged in, turn the car on, and play with all of your connections. I re grounded my deck today, and most of the car speakers stopped working, and of course I dont' have them all labeled, so I had to play with each set of wires, in order to find which matched the speaker I wanted to work. Then I just restrip them, and crimp them, and it works.. That is what you should do, re wire that speaker.



    Vehicle: 2002 Toyota Tundra

    Headunit: Eclipse CD3434 w/ MP3
    Front Fill: 6.5" Stock components w/ 1" tweets
    Rear Fill: 6.5" Stock speakers

    Amp Kit: 4gauge Schoshe wiring
    Amplifier: Audiobahn A2601Q, 420W RMS
    (Only amp that will fit under pass. seat)
    Subwoofers: 2 12" Audiobahn AW122Q, 550W RMS Each

    Not enough room to do much in a truck cab, subs in bandpass, but will be in ported box tuned to 32hz very soon.

Closed Thread

Similar Threads

  1. do they make 5x7 or 6x8 components?
    By eyz closd in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 12-03-2003, 02:19 PM
  2. Blown Amplifiers
    By Plater in forum Amplifiers
    Replies: 3
    Last Post: 08-05-2003, 05:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum