Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Reload Thread: Sounds like sh*t

  1. #1
    cfox10's Avatar
    cfox10 is offline Rock the house.



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Albany, Oregon
    Posts
    1,242
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)

    Sounds like sh*t

    I sealed up the doors in my girlfriends car and put my Polk db6501's in her ride... I upgraded myself so I passed these on to her. I put them on my Coustic 510DR and they are running from an old 3100ub Pioneer.


    Long story short, no matter what adjustments I make the the eq, they sound like crap. Could the 2v preouts have anything to do with this? They aren't distorting like they have too much bass or anything, just sound awful. HPF set to 100, no sub while adjusting.







  2. #2
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Salisbury, North Carolina
    Posts
    92
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Sounds like sh*t

    It doesn't distort at all? Like, what are they lacking in sound that makes em sound like shat?




  3. #3
    cfox10's Avatar
    cfox10 is offline Rock the house.

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Albany, Oregon
    Posts
    1,242
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Sounds like sh*t

    Haha.... maybe a little bit of distortion but to be honest, they aren't getting louder or cleaner than off the head unit?

    The doors are in a Honda Civic and I sealed them off from the door itself (like a pod) I have them crossed the best I can off that head unit.




  4. #4
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Salisbury, North Carolina
    Posts
    92
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Sounds like sh*t

    I don't think the 2 volt output on the hu would be the culprit, but i could be wrong. Is everything wired correctly? Is it just 2 speakers you installed or more? Also, the amp's a 2 channel right?




  5. #5
    cfox10's Avatar
    cfox10 is offline Rock the house.

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Albany, Oregon
    Posts
    1,242
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Sounds like sh*t

    It's 2 ch. with balanced inputs... which I'm not utilizing due to headunit. It's wired correctly, I knew I was disappointed with these speakers before but not this much....

    Tweets and mids in the stock locations, wired with the passive crossover w/ 0db increase. If my amp had xo settings I'd run the mids and tweets separately and cross them over at the amp, but it doesn't. I used audiotechnix sound deadener.




  6. #6
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Salisbury, North Carolina
    Posts
    92
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Sounds like sh*t

    I don't know man, hopefully someone else will chime in on this. Sounds like you've done the best you can though. Good luck




  7. #7
    Thumpersplbassx's Avatar
    Thumpersplbassx is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Here
    Posts
    190
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Sounds like sh*t

    How did they sound in your vehicle? Did you wire them up right? They might be out of phase.




  8. #8
    itsblown's Avatar
    itsblown is offline why is there smoke?



    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Toledo OH
    Posts
    1,147
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)

    Re: Sounds like sh*t

    hmm What exactly is lacking have you tried using different sources for the music like an ipod or a cd and then radio




  9. #9
    cfox10's Avatar
    cfox10 is offline Rock the house.

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Albany, Oregon
    Posts
    1,242
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Sounds like sh*t

    Quote Originally Posted by Thumpersplbassx View Post
    How did they sound in your vehicle? Did you wire them up right? They might be out of phase.
    They sounded ok.... but it may be that I've been spoiled with my components running active from the 80prs... They seem super harsh on the tweets and severely lacking in the midbass, and if i eq them up on the mids, they distort like crazy.




  10. #10
    cfox10's Avatar
    cfox10 is offline Rock the house.

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Albany, Oregon
    Posts
    1,242
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Sounds like sh*t

    Quote Originally Posted by itsblown View Post
    hmm What exactly is lacking have you tried using different sources for the music like an ipod or a cd and then radio
    I know the first stuff I tried was a flash drive with her music... which I realized were encoded at something low like 124kbs... so I checked some CD's out, sound is better but still not great.




  11. #11
    ThatChevyGuy's Avatar
    ThatChevyGuy is offline i heart Jager



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Arkansas
    Posts
    12,309
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)

    Re: Sounds like sh*t

    turn all filters on the deck off, they ****.



    REFS:
    Squeak9798, Kumbos310w6, BigBangTheory, Jmanpc, MillzThaYungin, WLDock, -Leister-, ThomasG, J31Rob (and a few more I have forgotten)
    Quote Originally Posted by Spider Monkey View Post
    eat my asshole you insignificant bastard child of a retarded dingleberry cunt wrinkle fuck toy
    Quote Originally Posted by subzero View Post
    her pussy better be that nicest pussy you ever ever ever had. she better suck, swallow, jack off, eat ass and snatch, make sammiwich, do yard work and fix the vehicals while nude. Because a bitch like that is definately gonna cause alot of stress in your life, even thou she keeps your wallet and your balls drained.
    Quote Originally Posted by 05fronty View Post
    bitch you better swallow and not make a mess

  12. #12
    cfox10's Avatar
    cfox10 is offline Rock the house.

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Albany, Oregon
    Posts
    1,242
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Sounds like sh*t

    Quote Originally Posted by ThatChevyGuy View Post
    turn all filters on the deck off, they ****.
    It's on custom eq, I have to choose what they are on. Other than that, the amp doesn't have built in crossovers and the passive ones for these components don't do a very good job. They are running off 100rms each... which at 100hz I thought they would handle fine. Meh.




  13. #13
    itsblown's Avatar
    itsblown is offline why is there smoke?



    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Toledo OH
    Posts
    1,147
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)

    Re: Sounds like sh*t

    hmmm maybe too much expectation?




  14. #14
    cfox10's Avatar
    cfox10 is offline Rock the house.

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Albany, Oregon
    Posts
    1,242
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Sounds like sh*t

    Meh, too much expectations for sure. It's good enough for her, I dropped in 2krms and she said too much.. so, dropped down to 300rms on the 12w3 laying around. Sounds good to her and the w3 crossed over around 120 does really well keeping the mids sounding good.




  15. #15
    alexn09's Avatar
    alexn09 is offline Member



    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Nashville, TN
    Posts
    42
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Sounds like sh*t

    Hey how did you seal these off from the doors? I've seen people install foam baffles, call them pods, and then have extremely lacking midbass due to too much air pressure choking the cones.




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Why does my sub sound like sh*t sometimes?
    By Firmbiz94 in forum Amplifiers
    Replies: 6
    Last Post: 11-29-2007, 07:54 AM
  2. Why do my speakers sound like *****?
    By foreman in forum Speakers
    Replies: 5
    Last Post: 02-23-2004, 09:51 PM
  3. does this sound like a loud system or a crap system??
    By Unregistered in forum Subwoofers
    Replies: 5
    Last Post: 03-05-2002, 01:06 AM
  4. Why do my JL's sound like crap in a wedge box????
    By MxRacerCam in forum Subwoofers
    Replies: 5
    Last Post: 02-25-2002, 09:41 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 02-01-2002, 08:04 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum