Closed Thread
Results 1 to 3 of 3

Reload Thread: No Sound from Speakers in Bench Tests

  1. #1
    Forcebomber's Avatar
    Forcebomber is offline Junior Member



    Join Date
    Aug 2012
    Location
    New Freedom, PA
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    No Sound from Speakers in Bench Tests

    I am trying to power a car radio from a 2004 Jeep Wrangler using a PC power supply as I do not have an alternate 12 volt supply. I do not have the original female header from the car, so I only have the pins from the radio to work with. After some research I came across the pinout diagram from my poarticular model of radio. I was able to power the display backlight, the lcd screen which shows the clock, radio stations, and other normal HUD displays. I also was able to get the CD player to accept and return CDs. My problem is that when I finally hooked up speakers to the available pins, I was not able to produce sound. I can hear a slight static sound coming from the speakers, which I believe to be proof that the speakers are on. I used multiple different sources of audio like the CD player and the radio with antennae(FM and AM). The speakers are not disfunctional as I tested them with several other appliances and I used other speakers with the same results. I have checked and re-checked my wiring and used multiple different alligator clips to ensure a strong connection. I have some guesses for why I am having this problem which include the PC power supply is not offering enough current to power the entire radio, but I have not been able to find a better source of power. Any responses will be appreciated because I am desperate at this point. Thank you.







  2. #2
    justuntlsundown's Avatar
    justuntlsundown is offline Junior Member



    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Huntington, WV
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: No Sound from Speakers in Bench Tests

    It sounds more like an mA issue more so than a voltage issue, as it powers some things but not all. I would look for a power supply similar to what you have and just try to find one rated at a higher mA output. This should be clearly marked on the part that plugs in to your source. Also, I would not continue to test with your current power supply. Underpowering a unit is sometimes just as bad as overpowering one. Hope this helps!




  3. #3
    Forcebomber's Avatar
    Forcebomber is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2012
    Location
    New Freedom, PA
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: No Sound from Speakers in Bench Tests

    Yea OK that was the only thing I could think of. Thank you for reassuring me and for posting. It helps alot!




Closed Thread

Similar Threads

  1. no sound from speaker
    By supra06 in forum Speakers
    Replies: 3
    Last Post: 06-29-2004, 10:54 PM
  2. No Sound from speakers
    By tiburon03 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 3
    Last Post: 12-23-2003, 02:29 AM
  3. No sound from speakers
    By Zach85 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 12
    Last Post: 01-21-2003, 05:43 PM
  4. Help...no sound from speakers after Alpine HU installation!
    By Jdg784 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 8
    Last Post: 01-07-2003, 09:13 PM
  5. No sound from speakers with el kameleon
    By chevyman4x4 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 9
    Last Post: 01-24-2002, 02:05 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum