Closed Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 16 to 26 of 26

Reload Thread: help with tweeter noise (running active)

  1. #16
    UMWDawg92's Avatar
    UMWDawg92 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Missoula, MT
    Age
    23
    Posts
    1,190
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: help with tweeter noise (running active)

    turn your gain down on the tweeter channel or if your hu has level matching built in turn your tweets down, I had this problem and turned my gains down just a little bit and level matched and it went away



    Bought from: Misfit138, Nateberrier, Loudrc, Jarvisb, DMP, RAM_designs, go_go_thrash, alxmlr789,imjnotu
    Sold to: Lazyrider, TaylorPro, AJM511, Energizedsbs, diarmer, sobe3yourself
    Traded with: Vitveet, Resko1 x2, Suicide Bobb, Dumple
    More that I've forgotten now and some more in progress
    http://www.caraudio.com/forums/buyer-seller-feedback/506469-umwdawg92s-feedback-thread.html




  2. #17
    splwj47's Avatar
    splwj47 is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Great White North
    Age
    25
    Posts
    2,674
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)

    Re: help with tweeter noise (running active)

    Quote Originally Posted by UMWDawg92 View Post
    turn your gain down on the tweeter channel or if your hu has level matching built in turn your tweets down, I had this problem and turned my gains down just a little bit and level matched and it went away
    tried turning the gain down for the tweets and didnt do anything. it made it a bit quieter but didnt go away, went all the way down with the gain and it was still there. what does this level matching do that u speak of?



    2003 JEEP Grand Cherokee
    HU- pioneer 80prs
    Front Stage- Tantric HD comps.
    FS Amp- B2 Quattro
    Sub Amp-B2 Zero1
    Subs- Tantric HDD 12's
    box - 4.5^3 32hz

  3. #18
    UMWDawg92's Avatar
    UMWDawg92 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Missoula, MT
    Age
    23
    Posts
    1,190
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: help with tweeter noise (running active)

    My alpine 9887 has level matching for running active so that if you tweeters are way more sensitive you can turn them down a few dbs to match your mids but sounds like you may be getting some weird outside interference if it still does it on minimum gain



    Bought from: Misfit138, Nateberrier, Loudrc, Jarvisb, DMP, RAM_designs, go_go_thrash, alxmlr789,imjnotu
    Sold to: Lazyrider, TaylorPro, AJM511, Energizedsbs, diarmer, sobe3yourself
    Traded with: Vitveet, Resko1 x2, Suicide Bobb, Dumple
    More that I've forgotten now and some more in progress
    http://www.caraudio.com/forums/buyer-seller-feedback/506469-umwdawg92s-feedback-thread.html

  4. #19
    splwj47's Avatar
    splwj47 is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Great White North
    Age
    25
    Posts
    2,674
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)

    Re: help with tweeter noise (running active)

    my tweets are ran at -3db, mids and subs are at 0bd



    2003 JEEP Grand Cherokee
    HU- pioneer 80prs
    Front Stage- Tantric HD comps.
    FS Amp- B2 Quattro
    Sub Amp-B2 Zero1
    Subs- Tantric HDD 12's
    box - 4.5^3 32hz

  5. #20
    keep_hope_alive's Avatar
    keep_hope_alive is online now Acoustics Engineer keep_hope_alive is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    May 2007
    Location
    Quad Cities, IL
    Posts
    5,805
    Post Thanks / Like
    Images
    28
    Mentioned
    155 Post(s)

    Re: help with tweeter noise (running active)

    the whine is usually signal ground related, which is unaffected by wire routing.

    since you have the whine on both tweeters and mids (but more noticeable on tweeters due to the frequency of the noise) it is associated with HU, RCA's, and amp.

    could be the amp itself.
    could be resistance between HU ground and amp ground. both should be grounded the floor.
    could be a bad connection in an RCA. even new ones have failures.



    have you been helped by me? i'd love to know. shoot me a PM.

    *My 2001 Accord build log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/536049-2001-accord-ex-sedan-its-long.html]
    *2005 Scion tC Build Log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/516096-2005-scion-tc-sq-hertz-audison-pioneer-build-log.html
    *1998 Astro Van Build Log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/567468-kha-does-spl-build-1996-astro-van.html

  6. #21
    splwj47's Avatar
    splwj47 is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Great White North
    Age
    25
    Posts
    2,674
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)

    Re: help with tweeter noise (running active)

    Quote Originally Posted by keep_hope_alive View Post
    the whine is usually signal ground related, which is unaffected by wire routing.

    since you have the whine on both tweeters and mids (but more noticeable on tweeters due to the frequency of the noise) it is associated with HU, RCA's, and amp.

    could be the amp itself.
    could be resistance between HU ground and amp ground. both should be grounded the floor.
    could be a bad connection in an RCA. even new ones have failures.
    i cant hear no whine comming from the mids just the tweets. could you give a little more insight on the grounding suggestion?



    2003 JEEP Grand Cherokee
    HU- pioneer 80prs
    Front Stage- Tantric HD comps.
    FS Amp- B2 Quattro
    Sub Amp-B2 Zero1
    Subs- Tantric HDD 12's
    box - 4.5^3 32hz

  7. #22
    keep_hope_alive's Avatar
    keep_hope_alive is online now Acoustics Engineer keep_hope_alive is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    May 2007
    Location
    Quad Cities, IL
    Posts
    5,805
    Post Thanks / Like
    Images
    28
    Mentioned
    155 Post(s)

    Re: help with tweeter noise (running active)

    ground head unit to the floor, sand away paint, etc. make sure amp and HU are grounded to the same piece of metal - i.e. no tack welds between the two. the floor should be electrically continuous from the firewall to the tire well.



    have you been helped by me? i'd love to know. shoot me a PM.

    *My 2001 Accord build log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/536049-2001-accord-ex-sedan-its-long.html]
    *2005 Scion tC Build Log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/516096-2005-scion-tc-sq-hertz-audison-pioneer-build-log.html
    *1998 Astro Van Build Log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/567468-kha-does-spl-build-1996-astro-van.html

  8. #23
    splwj47's Avatar
    splwj47 is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Great White North
    Age
    25
    Posts
    2,674
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)

    Re: help with tweeter noise (running active)

    Quote Originally Posted by keep_hope_alive View Post
    ground head unit to the floor, sand away paint, etc. make sure amp and HU are grounded to the same piece of metal - i.e. no tack welds between the two. the floor should be electrically continuous from the firewall to the tire well.
    Ok well ill try running 2 new grounds and see if that solves it. Length of the grounds wont mater? So if i run a ground to drivers side firewall and run the amp ground to the floor of the back foot area would be good?



    2003 JEEP Grand Cherokee
    HU- pioneer 80prs
    Front Stage- Tantric HD comps.
    FS Amp- B2 Quattro
    Sub Amp-B2 Zero1
    Subs- Tantric HDD 12's
    box - 4.5^3 32hz

  9. #24
    Durango03's Avatar
    Durango03 is offline Enthusiast



    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Tn
    Posts
    825
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)

    Re: help with tweeter noise (running active)

    Quote Originally Posted by B2WJ4.7 View Post
    Ok well ill try running 2 new grounds and see if that solves it. Length of the grounds wont mater? So if i run a ground to drivers side firewall and run the amp ground to the floor of the back foot area would be good?
    You ever get this figured out?



    HeadUnit: sold Front Stage: 6.5 skar vxi65 + IA i65c + DB drive pro tweets Highs Amp: sold Sub Stage: all sold Sub Amp: sold Box: Wall @ ~30cu.ft. Electrical: 100ft 2/0 welding wire + 75ft 1/0 Audio Technix + 2 C&D 140's
    Deadener: 100sq.ft. Audio Technix 60mil

    References (sold, bought): Winkychevelle, SKARaudio x2, Patthehat033, Mazdakid, Ten_ton_bass, GAMEOVERCCA, Horsemanwill, Boomsday, Zellner, g6ryder x2, Moble Enclosurs (Box design), Goodstuff, Bread0710, dgaf, Cat Man, and many more (MAF, CACO, & ebay references available as well [110+ transactions])

  10. #25
    splwj47's Avatar
    splwj47 is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Great White North
    Age
    25
    Posts
    2,674
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)

    Re: help with tweeter noise (running active)

    Quote Originally Posted by Durango03 View Post
    You ever get this figured out?

    had to send deck in for warranty. hot swaped rcas and fucked something up internally.



    2003 JEEP Grand Cherokee
    HU- pioneer 80prs
    Front Stage- Tantric HD comps.
    FS Amp- B2 Quattro
    Sub Amp-B2 Zero1
    Subs- Tantric HDD 12's
    box - 4.5^3 32hz

  11. #26
    Durango03's Avatar
    Durango03 is offline Enthusiast



    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Tn
    Posts
    825
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)

    Re: help with tweeter noise (running active)

    ahh, well Im trying to get an idea as to whats wrong with my tweeters (popping and engine whine in tweets only).. I wired them up to a passive Xo, along with front stage speakers using wires from factory deck (now running pioneer avh).. I read on here that pioneer has bad RCA grounds so I wrapped each rca output with stripped 12ga and grounded that out and also ran a new HU ground.. didnt work. So I snipped off the tweet wires and ran new ones... tried moving the wires to different places in the Xo to see if it would make a difference.. Finally just wire all positives together and all negatives and there is no noise, works great! However now Im concerned that there is no filter for the tweet's and they are likely to blow anytime..



    HeadUnit: sold Front Stage: 6.5 skar vxi65 + IA i65c + DB drive pro tweets Highs Amp: sold Sub Stage: all sold Sub Amp: sold Box: Wall @ ~30cu.ft. Electrical: 100ft 2/0 welding wire + 75ft 1/0 Audio Technix + 2 C&D 140's
    Deadener: 100sq.ft. Audio Technix 60mil

    References (sold, bought): Winkychevelle, SKARaudio x2, Patthehat033, Mazdakid, Ten_ton_bass, GAMEOVERCCA, Horsemanwill, Boomsday, Zellner, g6ryder x2, Moble Enclosurs (Box design), Goodstuff, Bread0710, dgaf, Cat Man, and many more (MAF, CACO, & ebay references available as well [110+ transactions])

Closed Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Similar Threads

  1. going active, need help with tweeter amp
    By GrnEydDvl in forum Amplifiers
    Replies: 10
    Last Post: 01-12-2007, 11:27 PM
  2. help with tweeters
    By perrydog in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 19
    Last Post: 06-08-2006, 02:24 AM
  3. Help with mids for an active setup.
    By cd6551 in forum Speakers
    Replies: 4
    Last Post: 03-29-2006, 08:33 AM
  4. Help with tweeter placement
    By christiankills in forum Speakers
    Replies: 7
    Last Post: 03-01-2006, 04:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum