Closed Thread
Results 1 to 1 of 1

Reload Thread: New Cadence ZXC6KS rattling

  1. #1
    alex6999's Avatar
    alex6999 is offline Member



    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Toronto, ON
    Posts
    50
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    New Cadence ZXC6KS rattling

    bought from audiosavings
    here NEW CADENCE 6.5" 300 WATT SLIM CAR COMPONENT SPEAKERS : eBay Motors (item 390162618910 end time Apr-15-10 23:07:21 PDT)

    mclerico83 recommend it.

    when i increase volume - it start rattling.
    it not loud when start rattling

    i checked both speakers, one installed and one connect in hand.

    1. it was connected through cadence crossover.
    HU crossower was setup to 63 Hz -12db

    2. it was connected direct.
    it rattling at low frequencies
    100 Hz at -18 db still rattling
    100 Hz at -24 db not rattling

    WHY? is it normal?
    what if i don have crossover in HU? i need to turn knob of amp to 200 Hz to prevent rattling, i suppose amp xover -12db

    thanks

    PS:
    HU Alpine CDA9833
    Amp Power Acoustik GOTHIC OV2-1250
    1250 peak, 220 RMS per channel
    Bridged RMS Power: 560 watts
    i think real RMS 12V * 50A * 50% AB Amp Efficiency = 300 total bridged.
    so i think i can do 115W RMS per channel. its enough for 75 rms speaker. without THD

    PPS: cheap $30 coaxs with cool lights from walmart plays better.
    Last edited by alex6999; 04-22-2010 at 09:08 PM.







Closed Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum