Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 23

Reload Thread: id oem users???

  1. #1
    davidt487's Avatar
    davidt487 is offline David



    Join Date
    Jan 2008
    Location
    wichita falls, TX
    Posts
    554
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    id oem users???

    i bought a set of these and with less than 75 watts on them the are popping. crossed at 80 24 db slope. doors are deadened but not sealed but the mid is competly though the door like a ib install. what is causing them to pop im reading about everyone putting 200 watts on them and i cant get away with 75.
    thanks for the imput



    Car: 2005 Chevy single cab
    Electrical: Big 3 w/ 0 guage stock 145 amp alt. Kinetik hc1800
    Head Unit: Pioneer cheapo
    Comps: Pioneer cheapos
    Comp amp:Lightning Audio S4.500
    Sub: changes almost daily
    Sub Amp: DD M3
    Wires: 0 Guage knu.
    Deadening: ~100 sq ft Edead




  2. #2
    Phlipbak's Avatar
    Phlipbak is offline CA Enthusiast



    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Dothan, AL; Nashville, TN
    Posts
    929
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: id oem users???

    Pop? What the heck are you talking about lol?



    '06 Dodge Charger Brilliant Black

    -~-Refs-~-
    Bought from: hessdawg, Team H&K, TurdFergueson2, Millertime1028, kmanian, and DBDESIGNSELITE IS A SCAMMER!!!
    Sold to: Multiple people, just none through CA.com!
    __________________________________________________ ____________
    Quote Originally Posted by bball09124 View Post
    You can probly fit about 6 sets of Sony Xplod 6.5"s in your doors if you just cut them up. They should bang hard.

  3. #3
    James Bang's Avatar
    James Bang is offline Hand/Ear Coordination



    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ^
    Age
    31
    Posts
    13,016
    Post Thanks / Like
    Images
    8
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: id oem users???

    clip?




  4. #4
    davidt487's Avatar
    davidt487 is offline David

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2008
    Location
    wichita falls, TX
    Posts
    554
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: id oem users???

    Its like they are going to blow the cone out of the basket



    Car: 2005 Chevy single cab
    Electrical: Big 3 w/ 0 guage stock 145 amp alt. Kinetik hc1800
    Head Unit: Pioneer cheapo
    Comps: Pioneer cheapos
    Comp amp:Lightning Audio S4.500
    Sub: changes almost daily
    Sub Amp: DD M3
    Wires: 0 Guage knu.
    Deadening: ~100 sq ft Edead

  5. #5
    speedfreak28's Avatar
    speedfreak28 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    south jersey
    Posts
    3,820
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: id oem users???

    clipping or a short in your wiring, are your gains properly set?



    2005 QC dodge ram for now
    UNDER CONSTRUCTION
    Sold To:defj. HowLowd, backthepack, thegreatestpenn, acura2005, headbussaboi, SPY, rc10mike, protown, flipGTO, ECS23, Jeremy M, dt053, r.sosa, blubberbutt, macq32,civicman07, fast85_gt, fatboyracing, cbrei1023, 96tbird, ado, SPL-Master,JHughes, FJF, blackdragonaudi, bnacht, niggz89, ggjeff, SoCalBean420
    Bought From Blunt, Kawasaki SXT-R, Kickinaudio, valant_94gt, HATCHET_WARRIOR, orangecounty1, teh korndog, kmanian, NJAV1, mr_kebo, lilmaniac2, 99grandprixGT, JBLCamry, jh8909
    traded with dropped_mazda,

  6. #6
    davidt487's Avatar
    davidt487 is offline David

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2008
    Location
    wichita falls, TX
    Posts
    554
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: id oem users???

    Shouldn't be I set the gains with a multi meter and I'm still below what I set it at



    Car: 2005 Chevy single cab
    Electrical: Big 3 w/ 0 guage stock 145 amp alt. Kinetik hc1800
    Head Unit: Pioneer cheapo
    Comps: Pioneer cheapos
    Comp amp:Lightning Audio S4.500
    Sub: changes almost daily
    Sub Amp: DD M3
    Wires: 0 Guage knu.
    Deadening: ~100 sq ft Edead

  7. #7
    speedfreak28's Avatar
    speedfreak28 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    south jersey
    Posts
    3,820
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: id oem users???

    I had a clean 150 each on them from an audison srx4 and they could have taken more.



    2005 QC dodge ram for now
    UNDER CONSTRUCTION
    Sold To:defj. HowLowd, backthepack, thegreatestpenn, acura2005, headbussaboi, SPY, rc10mike, protown, flipGTO, ECS23, Jeremy M, dt053, r.sosa, blubberbutt, macq32,civicman07, fast85_gt, fatboyracing, cbrei1023, 96tbird, ado, SPL-Master,JHughes, FJF, blackdragonaudi, bnacht, niggz89, ggjeff, SoCalBean420
    Bought From Blunt, Kawasaki SXT-R, Kickinaudio, valant_94gt, HATCHET_WARRIOR, orangecounty1, teh korndog, kmanian, NJAV1, mr_kebo, lilmaniac2, 99grandprixGT, JBLCamry, jh8909
    traded with dropped_mazda,

  8. #8
    speedfreak28's Avatar
    speedfreak28 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    south jersey
    Posts
    3,820
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: id oem users???

    what do you have your crossover set at? I'd keep it at 80 hz to be safe



    2005 QC dodge ram for now
    UNDER CONSTRUCTION
    Sold To:defj. HowLowd, backthepack, thegreatestpenn, acura2005, headbussaboi, SPY, rc10mike, protown, flipGTO, ECS23, Jeremy M, dt053, r.sosa, blubberbutt, macq32,civicman07, fast85_gt, fatboyracing, cbrei1023, 96tbird, ado, SPL-Master,JHughes, FJF, blackdragonaudi, bnacht, niggz89, ggjeff, SoCalBean420
    Bought From Blunt, Kawasaki SXT-R, Kickinaudio, valant_94gt, HATCHET_WARRIOR, orangecounty1, teh korndog, kmanian, NJAV1, mr_kebo, lilmaniac2, 99grandprixGT, JBLCamry, jh8909
    traded with dropped_mazda,

  9. #9
    dragnix's Avatar
    dragnix is offline LXIX



    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Socal cuz i'm So cool
    Posts
    19,636
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    655 Post(s)

    Re: id oem users???

    check the wiring




  10. #10
    davidt487's Avatar
    davidt487 is offline David

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2008
    Location
    wichita falls, TX
    Posts
    554
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: id oem users???

    What wiring should I check because I hooked every thing in phase. Works fine until it starts to get loud then I look and sounds like I'm over driving the mid



    Car: 2005 Chevy single cab
    Electrical: Big 3 w/ 0 guage stock 145 amp alt. Kinetik hc1800
    Head Unit: Pioneer cheapo
    Comps: Pioneer cheapos
    Comp amp:Lightning Audio S4.500
    Sub: changes almost daily
    Sub Amp: DD M3
    Wires: 0 Guage knu.
    Deadening: ~100 sq ft Edead

  11. #11
    groundpound4200's Avatar
    groundpound4200 is offline Da fuq did I just read?



    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Mankato, MN
    Age
    29
    Posts
    5,250
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    359 Post(s)

    Re: id oem users???

    I cross mine at 63HZ, w/ 24db/oct. crossover ran off of an SAX 100.4 and I dont have any issues My mids barely move.



    2007 Honda Pilot 2008 Nissan Maxima
    2 RD D9s strapped @ 1 ohm Sundown SAZ-1500D V.3
    2 Sundown Nightshade V.2s 2 10" Atomic APX
    Sundown SAX-125.2 x 2 Sundown SAX-100.4
    Sundown NeoPro 6.5"s, JL ZR Tweets Sundown NeoPros

    RIP Taylor aka NewAgeKing, you are missed!

  12. #12
    okiedokie's Avatar
    okiedokie is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pleasant Hill, CA
    Age
    91
    Posts
    1,356
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    13 Post(s)

    Re: id oem users???

    what amp are you useing?
    you may try changing your db slope to find the right xover point for your set up.
    you should finish deadening your door.
    make sure you have a completely tight seal around the mounting ring.




  13. #13
    stuckinok's Avatar
    stuckinok is offline Sick My Duck



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Rio Rancho, NM
    Posts
    5,258
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: id oem users???

    The falls Huh? we need to have a texoma meet....



    Team High Desert Mobile Electronics ABQ, NM

  14. #14
    Phlipbak's Avatar
    Phlipbak is offline CA Enthusiast



    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Dothan, AL; Nashville, TN
    Posts
    929
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: id oem users???

    Quote Originally Posted by okiedokie View Post
    what amp are you useing?
    you may try changing your db slope to find the right xover point for your set up.
    you should finish deadening your door.
    make sure you have a completely tight seal around the mounting ring.
    Bingo, could be your problem.



    '06 Dodge Charger Brilliant Black

    -~-Refs-~-
    Bought from: hessdawg, Team H&K, TurdFergueson2, Millertime1028, kmanian, and DBDESIGNSELITE IS A SCAMMER!!!
    Sold to: Multiple people, just none through CA.com!
    __________________________________________________ ____________
    Quote Originally Posted by bball09124 View Post
    You can probly fit about 6 sets of Sony Xplod 6.5"s in your doors if you just cut them up. They should bang hard.

  15. #15
    davidt487's Avatar
    davidt487 is offline David

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2008
    Location
    wichita falls, TX
    Posts
    554
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: id oem users???

    The falls Huh? we need to have a texoma meet....

    yes we should

    the reason i didnt seal off my doors is because there are rods comng through the hole and i dont have a clue what could use to bend into the shape. the hole is on uneven surfaces.(if that makes any since)



    Car: 2005 Chevy single cab
    Electrical: Big 3 w/ 0 guage stock 145 amp alt. Kinetik hc1800
    Head Unit: Pioneer cheapo
    Comps: Pioneer cheapos
    Comp amp:Lightning Audio S4.500
    Sub: changes almost daily
    Sub Amp: DD M3
    Wires: 0 Guage knu.
    Deadening: ~100 sq ft Edead

Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum