Closed Thread
Results 1 to 4 of 4

Reload Thread: cdt components cutting out

  1. #1
    aznblueeboi's Avatar
    aznblueeboi is offline Junior Member



    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Orlando
    Posts
    27
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    cdt components cutting out

    i just installed some cdt cl-61 components and when i turn up the volume they keep cutting out. then i tried turning up the volume...but lowered the bass on the HU and everything works fine. imm powering them with an amp thats only 40rms per channel and they are 90 rms. could that be the problem? it only happens when the bass starts to hit. i'm going to try bridging one channel later to see if it fixes it...

    i just tried bridging them and they still cut out...the thing is i know its not loose connection because BOTH speakers cut out at same times...and one time i was looking at them with the door panel off. but how is it that the crossovers or wutever could make them cut out??

    and they still cut out at high volumes/bass hitting

    the amp is still on when it cuts out...i doubt its protection mod cuz it happens when the amp is first turned on too so it cant be overheating or whatever...

    any ideas though??

    THANKS!







  2. #2
    Gauntlet's Avatar
    Gauntlet is offline bulletproof



    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Cleveland, Ohio
    Age
    33
    Posts
    8,477
    Post Thanks / Like
    Images
    32
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Sounds like a problem with your gains...



    "The world is full of people who want nothing short of perfect,
    but settle for less, blinded by their quest for purpose."
    - Slug



  3. #3
    rpeAMP's Avatar
    rpeAMP is offline Member



    Join Date
    Jul 2002
    Location
    San Antonio, TX, US
    Age
    29
    Posts
    100
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Yeah I think your amp is definately going into protection mode. It doesn't matter how long the amp's been on because it's not cutting out because it's getting too hot.

    Put to use the suggestions above and see what happens.



    1992 Toyota 4Runner SR5 4WD (5 Spd.)
    Pioneer DEH-P6500 Head Unit
    Boston Acoustics ProSeries 4.5 Components (Front)
    Boston Acoustics RX47s (Rear)
    JBL P-80.4 Amp (for front's and rear's)
    Boston Acoustics ProSeries 12.5LF 12" subwoofer
    Alpine MRP-M200 Power Amp (for subwoofer)

  4. #4
    aznblueeboi's Avatar
    aznblueeboi is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Orlando
    Posts
    27
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: cdt components cutting out

    Quote Originally Posted by rpeAMP
    Yeah I think your amp is definately going into protection mode. It doesn't matter how long the amp's been on because it's not cutting out because it's getting too hot.

    Put to use the suggestions above and see what happens.

    nm...fixed it




Closed Thread

Similar Threads

  1. cavi components on coax?
    By hotown in forum Speakers
    Replies: 2
    Last Post: 11-25-2003, 04:38 AM
  2. CDT High Definition 6.5 components
    By Blazin Civic in forum Subwoofer and Speaker Reviews
    Replies: 0
    Last Post: 08-08-2003, 05:24 AM
  3. 2 or 3 way components
    By mjjstang in forum Speakers
    Replies: 1
    Last Post: 08-07-2003, 10:27 PM
  4. placement of two components sets
    By brycefowles in forum Speakers
    Replies: 3
    Last Post: 08-05-2003, 05:06 AM
  5. components
    By biz in forum Speakers
    Replies: 1
    Last Post: 07-25-2003, 01:35 AM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum