Closed Thread
Page 1 of 7 1 2 3 4 5 6 7 LastLast
Results 1 to 15 of 94

Reload Thread: installed hertz mlk 165's and not impressed

  1. #1
    t-money's Avatar
    t-money is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Toronto,Ont
    Posts
    1,126
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    19 Post(s)

    installed hertz mlk 165's and not impressed

    they sound better than my kicker comps i had but not getting much if any midbass. I usually install everything myself but due to time and the weather i paid a shop to deaden my doors and install the hertz mlk's. I am running them with a audison lrx 2.500(200x2) so theres plenty of power going to them. They sound kind of hollow. What should i do now? i was thinking about calling the shop and making them check things over. Was i expecting too much from these components or what? just a little frustrated since it took me a couple months to put them in and now there not living up to my expectations.Should i stay at the shop and have them take my doors panels off and inspect their job. Its a shop that a lot of guys recommended to me but i just think something is done incorrectly.







  2. #2
    forceww's Avatar
    forceww is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Indianaaa
    Posts
    252
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: installed hertz mlk 165's and not impressed

    i would check before you do anything else to make sure everything is properly installed



    New setup in the works....gonna cause some Mayhem

    **Breakin Glass and Kickin *****

    Team Full Force


    Refs**

    SMD- exposport, Derrick824, Bass14, Bangin Explorer
    CA-connersdad19, RyanM923, Nismos14, Tuck05
    cac.org- Spl Guru, Andrew, Ridnclean, Mr. T3, Dblover, H&K

  3. #3
    khanhfat's Avatar
    khanhfat is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Mar 2008
    Location
    H T , TX
    Posts
    267
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: installed hertz mlk 165's and not impressed

    set your tweeters level down if it's too bright, make sure they run 12 AWG wire over your midbass, i ran 14 and it's doesn't have enough power going through.

    Another thing is using a deflex speaker pad will help the midbass.



    HI - FI = Man's best friend

  4. #4
    BaaH268's Avatar
    BaaH268 is offline Member



    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Houston, TX
    Posts
    36
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: installed hertz mlk 165's and not impressed

    There was a pretty long thread about the mlks were people were running the same amount of power as you and said the same thing. So they put more power to them and they said they kept gettig better and better. I heard a set running 500x2 and they were pretty intense.



    HU: Premier DEH-P500
    Front stage: Hertz HSK165
    Amp: Hertz EP4
    Sub: 2 Kicker CVT65's (in rear doors)
    Amp: Kenwood KAC-8104D

  5. #5
    t-money's Avatar
    t-money is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Toronto,Ont
    Posts
    1,126
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    19 Post(s)

    Re: installed hertz mlk 165's and not impressed

    i've been told that the power i have is plenty. I have checked the amp settings and its fine. They ran 14 guage wire to the midbass, they said 12 guage would be overkill. Since i paid i think they should check everything else. I've done plenty of research and i know th ese speakers should have some killer midbass. I personally think its the install and thats shy i want to bring my car back to them

    edit: the tweets aren't too bright, although they mounted them right beside the door speakers in the stock location pointed towards the dash




  6. #6
    headless's Avatar
    headless is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Florida (Tallahassee)
    Posts
    1,292
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: installed hertz mlk 165's and not impressed

    12ga speaker wire to the midbass's would be overkill. 14ga is plenty. speaker wire doesn't need to be thick like power wire to get the job done.

    I would check phase to be sure they didn't wire one side up in reverse. What is the rest of your system setup/specs?



    Eclipse CD7000 - RioCar Empeg 3
    Rainbow Powerline CS 275.27 / Arc Audio 4150 XXK (Woofers) - Arc Audio 2100 XXK (Tweeters)
    Rainbow Vanadium 12 x2 / Arc Audio 1500 XXK
    Quote Originally Posted by TEAM HAMMER
    Your so full of Crap! The last place you want a Midbass or Sub is in front of you Retard Whens the last time you seen a 12in+ sub up front?
    Quote Originally Posted by bdawson72
    Technically, bigger wire has more resistance.

  7. #7
    wu501's Avatar
    wu501 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2004
    Location
    N.Y
    Posts
    4,154
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)

    Re: installed hertz mlk 165's and not impressed

    ^^agreed




  8. #8
    kmanian's Avatar
    kmanian is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Grand Cayman
    Age
    43
    Posts
    8,586
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    66 Post(s)

    Re: installed hertz mlk 165's and not impressed

    check the phase of all the mids, make sure there are no leaks in the baffle, also is the baffle solid? Recheck the Xover points and gain settings. As for the power, your amp should be more than ample to do the job, the guy who said put 500w to them is out of his mind.



    Mine is bigger than yours!

  9. #9
    chaunb3400's Avatar
    chaunb3400 is offline I ship faster than you!



    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Hussleville, AL
    Posts
    4,761
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: installed hertz mlk 165's and not impressed

    Quote Originally Posted by khanhfat View Post
    set your tweeters level down if it's too bright, make sure they run 12 AWG wire over your midbass, i ran 14 and it's doesn't have enough power going through.

    Another thing is using a deflex speaker pad will help the midbass.
    so the op running 14ga instead of 12ga has to do with his lack of midbass



    I can help you ship your heavy items pm me

    Also i collect subs oh yeah only 15's

    http://www.caraudio.com/forum/showth...00#post2943100

  10. #10
    mlstrass's Avatar
    mlstrass is offline Shaggy DOA



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Illinois
    Posts
    10,541
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1169 Post(s)

    Re: installed hertz mlk 165's and not impressed

    check the HPF and tweak the EQ settings if the physical install is fine...




  11. #11
    kmanian's Avatar
    kmanian is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Grand Cayman
    Age
    43
    Posts
    8,586
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    66 Post(s)

    Re: installed hertz mlk 165's and not impressed

    Quote Originally Posted by chaunb3400 View Post
    so the op running 14ga instead of 12ga has to do with his lack of midbass

    yep, it is the new thing, 14ga has way to much voltage drop with 200w, you must use 12ga.



    Mine is bigger than yours!

  12. #12
    kmanian's Avatar
    kmanian is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Grand Cayman
    Age
    43
    Posts
    8,586
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    66 Post(s)

    Re: installed hertz mlk 165's and not impressed

    Basically, I think as it seems others think it is installation error, mor than likely.



    Mine is bigger than yours!

  13. #13
    Xprime4's Avatar
    Xprime4 is offline ****in' canadian



    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Quebec, Canada
    Age
    28
    Posts
    2,728
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: installed hertz mlk 165's and not impressed

    big wire is so overrated
    http://www.bcae1.com/images/swfs/spe...rassistant.swf

    12ga 10ft @ 200 watt = 196,86 watt to the speakers
    14 ga 10ft@ 200 watt = 195.04 watt to the speakers... 1 watt is nothing

    check phase




  14. #14
    donpisto's Avatar
    donpisto is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Los Angeles, CA
    Age
    30
    Posts
    5,312
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: installed hertz mlk 165's and not impressed

    Quote Originally Posted by BaaH268 View Post
    There was a pretty long thread about the mlks were people were running the same amount of power as you and said the same thing. So they put more power to them and they said they kept gettig better and better. I heard a set running 500x2 and they were pretty intense.
    Wow, talk about inefficiency. I would never want to pick up a pair of mids and pay the price they are if you need to give them a ton of power. My Zapco CK-16.2's were hooked up to a PDX 4.150 but the gain was literally set all the way and they had pretty good midbass just like that. I'm sure if I turned the gain up I would have noticed much better results but if that 500w is true and if 200w isn't doing it then I would find another pair of mids.



    Shyne Fitment Consulting, LLP. ...... More ass than class.

  15. #15
    t-money's Avatar
    t-money is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Toronto,Ont
    Posts
    1,126
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    19 Post(s)

    Re: installed hertz mlk 165's and not impressed

    i was thinking they may have wired the mids out of phase. If i switch the + and - on the amp will that fix it or do i need to get at the crossovers to fix it. I just don't beleive i'm getting the midbass i should with these speakers.I turned up a song and they just sounded terrible, i thought i blew them they sounded so bad. So so i need to get at the crossovers to change the phase




Closed Thread
Page 1 of 7 1 2 3 4 5 6 7 LastLast

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum