Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 30

Reload Thread: Great Bass! GONE WRONG.

  1. #1
    MTXwoofers's Avatar
    MTXwoofers is offline Junior Member



    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Connnecticut
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Great Bass! GONE WRONG.

    I recently installed a system in my car. It included two twelve inch MTX thunder subwoofers, together in a cab, an MTX 600XD amplifier, and all te necessary wires. I ran the power from the pos end of the battery to the amp, i attached the left back speaker of my stock sound system to the left channel of the amp, the amp to the subs in the cabinet, the ground to the grounding bolt under my removable plastc cover where the trunk closes. I even ran a manual gain dial to the front of the car. The Amp is 600 watt rms, it has four ohms resistance i believe. The speakers hve 750 watts and 2 ohms each. IF i did the math correctly than each speaker should be getting 600 watts.... WHY then; did my left sub de-magnetize? Why did the spring/coiled up wire in between the magnet and the cone unravel?? Does this even have anything to do with resstance like i think it does??? Please help ME!! (also i should note these subs have an in-line fuse in the power line and the speakers worked GREAT for well over a month......what happened?)







  2. #2
    azbass's Avatar
    azbass is offline the salty ca.com mod



    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Long Beach, CA
    Posts
    34,922
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Great Bass! GONE WRONG.

    um. wat?




  3. #3
    J31Rob's Avatar
    J31Rob is offline CarTune Netwerk



    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Indiana
    Posts
    11,246
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    397 Post(s)

    Re: Great Bass! GONE WRONG.

    That avatar is retardedly big.



    the FUNK / facebook.com/The.Funk.765
    CarTune Netwerk / facebook.com/cartune.netwerk0

    Alpine / Sundown Audio / Sound Solutions Audio
    Audio Technix / CT Sounds / Execution Audio



  4. #4
    andytb's Avatar
    andytb is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Mar 2007
    Location
    SANDUSKY, OH
    Posts
    1,374
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Great Bass! GONE WRONG.

    x2



    refs bought from btnhfan; bigpetey; goindef154; joelowrider; delvryboy; rawdogj; Basic1906; kombos; peaks; SHawk; mazzasec
    sold to ridinhi; wheeler8921; fatryan; louisiana_CRX

  5. #5
    DBfan187's Avatar
    DBfan187 is offline Supa's mom was here!



    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Poolside with Supa's mom.
    Posts
    46,452
    Post Thanks / Like
    Images
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    11 Post(s)

    Re: Great Bass! GONE WRONG.

    de-magnetize lol

    each speaker would get 300 watts rms I think you had a defective speaker.




  6. #6
    blong131's Avatar
    blong131 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Emmaus, PA
    Posts
    585
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Great Bass! GONE WRONG.

    and retardedly funy




  7. #7
    Naledge503's Avatar
    Naledge503 is offline Baby Maker



    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Portland, OR
    Posts
    371
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Great Bass! GONE WRONG.

    holy hell......



    1995 Acura Integra RS

    H/U: JVC kd-avx1
    Subs: 2 12" AQ SDC2.5's
    Enclosure: 3.6 CuFt net tuned to 35Hz built by BJ Fisher
    Amps: AQ2200D, kx100.2
    Front: CDT CL-S60A/TW25 comps, CDT DRT-25 tweets
    Elec: Stock Alt. Big 3
    _______________________________________________
    REF'S

    bumpin97jeep(sold to), logantill (bought from), corto (sold to), chaunb3400 (bought from), BJ Fisher (bought from)

  8. #8
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    houston
    Posts
    231
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Great Bass! GONE WRONG.

    sounds like a bad egg. send the sub back to mtx. they'll replace it




  9. #9
    phyphoestilic's Avatar
    phyphoestilic is offline Liquid Fire...



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Riverside, CA
    Age
    27
    Posts
    5,543
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Great Bass! GONE WRONG.

    Quote Originally Posted by gamecock guru View Post
    sounds like a bad egg. send the sub back to mtx. they'll replace it
    lol ur gonna get banned soon for that AV



    Lexus LS400 Setup
    Eclipse CD7000 (Running Active)
    Image Dynamic OEM CX64s
    Image Dynamics NX30 Tweeters
    US Acoustic USF600 x2, USF800 x2 (Zed Audio )
    150ft+ of Rammat
    IDMax12 1.5cft. I need to cut for IB
    25 feet 1/0 Stinger Expert, 15 feet 4 Stinger Pro
    Stinger Dream Series, Knu Konceptz Krystal Series RCAs

    Ref: (Bought From)Renegadesrun, IonSQL, CrazyJoker2, Alpine CDA-9815 , FI Car Audio, yournumber1dan , B_Campbell, jacobcopeland87, mike dressure x2, James_Bang, blue200sx
    (Traded w/) Iceteebone, sxkicker89
    (Sold To): James_Bang, timbo12, gsxrjjordan
    Ebay: PhyPhoestilic (100%)

  10. #10
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    houston
    Posts
    231
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Great Bass! GONE WRONG.

    Quote Originally Posted by phyphoestilic View Post
    lol ur gonna get banned soon for that AV
    you like that *****, huh?




  11. #11
    phyphoestilic's Avatar
    phyphoestilic is offline Liquid Fire...



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Riverside, CA
    Age
    27
    Posts
    5,543
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Great Bass! GONE WRONG.

    Quote Originally Posted by gamecock guru View Post
    you like that *****, huh?
    I could care less. I'm just lettin u know.



    Lexus LS400 Setup
    Eclipse CD7000 (Running Active)
    Image Dynamic OEM CX64s
    Image Dynamics NX30 Tweeters
    US Acoustic USF600 x2, USF800 x2 (Zed Audio )
    150ft+ of Rammat
    IDMax12 1.5cft. I need to cut for IB
    25 feet 1/0 Stinger Expert, 15 feet 4 Stinger Pro
    Stinger Dream Series, Knu Konceptz Krystal Series RCAs

    Ref: (Bought From)Renegadesrun, IonSQL, CrazyJoker2, Alpine CDA-9815 , FI Car Audio, yournumber1dan , B_Campbell, jacobcopeland87, mike dressure x2, James_Bang, blue200sx
    (Traded w/) Iceteebone, sxkicker89
    (Sold To): James_Bang, timbo12, gsxrjjordan
    Ebay: PhyPhoestilic (100%)

  12. #12
    phyphoestilic's Avatar
    phyphoestilic is offline Liquid Fire...



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Riverside, CA
    Age
    27
    Posts
    5,543
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Great Bass! GONE WRONG.

    lol u sure changed it quick. Scared of the ban?



    Lexus LS400 Setup
    Eclipse CD7000 (Running Active)
    Image Dynamic OEM CX64s
    Image Dynamics NX30 Tweeters
    US Acoustic USF600 x2, USF800 x2 (Zed Audio )
    150ft+ of Rammat
    IDMax12 1.5cft. I need to cut for IB
    25 feet 1/0 Stinger Expert, 15 feet 4 Stinger Pro
    Stinger Dream Series, Knu Konceptz Krystal Series RCAs

    Ref: (Bought From)Renegadesrun, IonSQL, CrazyJoker2, Alpine CDA-9815 , FI Car Audio, yournumber1dan , B_Campbell, jacobcopeland87, mike dressure x2, James_Bang, blue200sx
    (Traded w/) Iceteebone, sxkicker89
    (Sold To): James_Bang, timbo12, gsxrjjordan
    Ebay: PhyPhoestilic (100%)

  13. #13
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    houston
    Posts
    231
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Great Bass! GONE WRONG.

    Quote Originally Posted by phyphoestilic View Post
    I could care less. I'm just lettin u know.
    you could care, because you just did. learn to live, live to learn




  14. #14
    Hintzyboy's Avatar
    Hintzyboy is offline Sparks mean its working!



    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Baraboo, WI
    Posts
    7,536
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    38 Post(s)

    Re: Great Bass! GONE WRONG.

    OP, you need to have someone else install your system once you get stuff repaired/replaced. It sounds like you have no idea what you're doing. Not trying to knock you, but I think you need to spend a while combing the forums and learning some stuff before you try to install again. Everyone starts at the bottom, but you're going to lose a lot of money if you don't learn afew things before you try again.

    So if you need bass NOW, have someone else do it, then try your next setup yourself when you've learned some stuff. If you can wait, spend a month or two asking questions and reading through stuff, then go for it again.



    Refs:
    CarAudio.com: SlickRick, CubanAffection, trevor87, BigBirney420, Apollyon, Dinty01, TeamPSI, QtrHorse (x2), 6spdcoupe, Siddle, Smokingachicken, MisterGrubbs, Fast1One, MiniVanMan(x2), Jntar, blackbonnie, tigerf117, kasimo420, blaze383, XaznKewLguyX, SRim23, RidnClean, Team H&K, djvi0lent, jeeper07, turboaudi
    DIYMA: snaimpally
    CA.com Feedback: http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=327860
    Ebay Feedback http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback&userid=hintzyboy79

  15. #15
    DejaWiz's Avatar
    DejaWiz is offline Speaker Bee-otch



    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Omaha
    Posts
    5,169
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Great Bass! GONE WRONG.

    Maybe it was just a bad sub and the tinsel leads snapped. Were the amp gains set high?



    2010 Kia Forte SX
    2009 Kia Borrego EX 4x4

    Setting Amp Gains:
    http://s13.zetaboards.com/Den_of_Dragons/topic/508709/1/


    References
    Bought from: jacobcopeland87, 95bat, alxmlr789, na_rsx


Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum