Closed Thread
Results 1 to 9 of 9

Reload Thread: Help: Boston mids blown?

  1. #1
    happybrandon's Avatar
    happybrandon is offline Junior Member



    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Reno
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Help: Boston mids blown?

    When I started my car this morning I noticed that my front door Boston pro60's were only playing through the tweeters. They have been in my car for 6 months and worked great until this morning. Could I have blown both mids at once without pushing them?

    I swapped channels on my amp with front and rear and I still only get tweeters - but the subs work on both channels so it doesn't seem to be the amp or head unit.

    Does anyone have any experience with an issue like this? Any help would be appreciated. Thanks.

    Also if it helps I have:
    Alpine CDA-9856 HU -> Rockford 450.4 amp -> Boston pro60's







  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    pa
    Age
    31
    Posts
    2,188
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help: Boston mids blown?

    I would check the crossovers make sure there are no problems there but it is unlikly they both went at the same time



    Hyundai Tiburon
    Front: CDT EF-61CFi/25
    Rear: none
    Subwoofer: 10" Sundown Nightshade
    Box: Custom Box 1.6 cubes 36hz
    Speaker amp: Sundown 100.2
    Sub amp: Sundown 1500D
    Battery: Kinetik hc800
    TL: ??? will get it metered when its all finished
    Team: Sundown

    Refs:
    JBLCAMRY, Bjfish11, Sundownz, Slammed, Grinder1989, lilmaniac2, exige, blackbonnie

  3. #3
    blackbonnie's Avatar
    blackbonnie is offline The Revolution



    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Grand Rapids, MI
    Posts
    10,146
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help: Boston mids blown?

    x2, i find that highly unlikely, even though it could happen, its unlikely



    HU - Pioneer 800prs
    Mids - Peerless HDS nomex 6.5's
    Highs - Seas Prestige Alumi-domes
    Front Stage Amp - Sundown 100.4D
    Sub - SA-12
    Sub Amp - Saz-1000D
    Wire - Knukonceptz, Kicker Hyperflex

    Blackbonnie References/Feedback

  4. #4
    jluv's Avatar
    jluv is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2006
    Location
    DFW, TX
    Posts
    563
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help: Boston mids blown?

    Quote Originally Posted by shortyg83 View Post
    I would check the crossovers make sure there are no problems there but it is unlikly they both went at the same time
    It's very unlikely that both mids OR both crossovers would kick the bucket at the same time. Something else is up. Wierd.




  5. #5
    happybrandon's Avatar
    happybrandon is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Reno
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help: Boston mids blown?

    Thanks for the ideas-

    I checked my crossover wiring and everything seems to be fine. So as a process of elimination I tried the following:

    I used an mp3 player directly into the amp with rca's to bypass the headunit and got the same results - so it's not the headunit.

    Next I hooked up another older amp that I know works and got the same results - so it's not the amp.

    Lastly I hooked up the mids directly to the lead from the amp bypassing the crossovers and got absolutely nothing - so it's not the crossovers.

    Is there any other thing I could try other than to accept that they both mysteriously blew overnight???

    Also I bought them off an eBay seller so warrantying them is out of the question I think.... Bummer.




  6. #6
    happybrandon's Avatar
    happybrandon is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Reno
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help: Boston mids blown?

    Okay, I believe they are gone. So do you think the crossovers and tweeters are worth hanging onto and using or should I just get a whole new component set?




  7. #7
    XHiFiX's Avatar
    XHiFiX is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    220
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help: Boston mids blown?

    Did you remove the woofer from the door? Maybe it's just a loose or disconnected wire at the speaker terminals. And if you have a DMM check the speaker for continuity to see if it's actually blown,




  8. #8
    happybrandon's Avatar
    happybrandon is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Reno
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help: Boston mids blown?

    Quote Originally Posted by MatrixXx View Post
    Did you remove the woofer from the door? Maybe it's just a loose or disconnected wire at the speaker terminals. And if you have a DMM check the speaker for continuity to see if it's actually blown,
    Okay I am a bonehead- albeit a happy one.

    I was pulling the speakers out to swap out an old set of comps when I noticed I had two severed woofer wires back inside each door. I guess I must have just rolled down my windows for the first time the other day and they were cut or something. Anyway, I re-routed the wires and they are back to performing awesome. Thanks for the help.




  9. #9
    jluv's Avatar
    jluv is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2006
    Location
    DFW, TX
    Posts
    563
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help: Boston mids blown?

    Quote Originally Posted by happybrandon View Post
    Okay I am a bonehead- albeit a happy one.

    I was pulling the speakers out to swap out an old set of comps when I noticed I had two severed woofer wires back inside each door. I guess I must have just rolled down my windows for the first time the other day and they were cut or something. Anyway, I re-routed the wires and they are back to performing awesome. Thanks for the help.

    LOL! I have actually done that before too. I should have remembered and suggested that as a possibility. D'oh! Glad you figured it out and have them working again.




Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum