Closed Thread
Results 1 to 8 of 8

Reload Thread: Finally installed my amp... :-\

  1. #1
    FrEnChYII's Avatar
    FrEnChYII is offline Miseur French



    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Manistique, MI
    Posts
    87
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Finally installed my amp... :-\

    Ok, I installed my 4004 tonight... finally...

    I have only one question really, I have a set of component speakers up front, and this amp is running to them, is having a hissing sound coming from them, normal? Or what, and if not, how should I fix it, or look into fixing it?

    Thanks. ;-)



    2006 Dodge Dakota

    Alpine CDA-9855
    JL Audio 13w7
    Clif Designs QX6500C
    Orion 1200D
    Orion 4004

    KnuKonceptz Kolossous 1/0 Ground Wire
    Stinger HPM Series 1/0 Power Wire
    MonsterCable XLN 12AWG Speaker Wire




  2. #2
    pickup1's Avatar
    pickup1 is online now Audiosystem,Dynaudio...



    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Roanoke,TX
    Age
    49
    Posts
    7,681
    Post Thanks / Like
    Images
    19
    Mentioned
    29 Post(s)

    Re: Finally installed my amp... :-\

    turn the gain down?




  3. #3
    FrEnChYII's Avatar
    FrEnChYII is offline Miseur French

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Manistique, MI
    Posts
    87
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Finally installed my amp... :-\

    I tried that, the hissing sound was still prominent.



    2006 Dodge Dakota

    Alpine CDA-9855
    JL Audio 13w7
    Clif Designs QX6500C
    Orion 1200D
    Orion 4004

    KnuKonceptz Kolossous 1/0 Ground Wire
    Stinger HPM Series 1/0 Power Wire
    MonsterCable XLN 12AWG Speaker Wire

  4. #4
    xbdrx's Avatar
    xbdrx is offline I sleep really late



    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Elmwood/Peoria,ILL
    Posts
    264
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Finally installed my amp... :-\

    Probably cuz its in a dakota It isnt jst on a cd is it?



    Quote Originally Posted by bahn4lyfe View Post
    My Bahns Can Be Heard All Over The Hood
    Pioneer
    Kicker
    DLS
    Image Dynamics

    Quote Originally Posted by hazardous0388 View Post
    Had my first ***** last night and I really love *****!!!!!!!!

    ***** FTW!!!!!!

  5. #5
    FrEnChYII's Avatar
    FrEnChYII is offline Miseur French

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Manistique, MI
    Posts
    87
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Finally installed my amp... :-\

    No, could it be due to a bad ground?

    And another thing, I was talking to my local car audio store owner, and he told me that I DON'T need to run a ground from the battery to a distribution block to my amp... and that a proper chassis ground will be more than sufficient............. is this true?



    2006 Dodge Dakota

    Alpine CDA-9855
    JL Audio 13w7
    Clif Designs QX6500C
    Orion 1200D
    Orion 4004

    KnuKonceptz Kolossous 1/0 Ground Wire
    Stinger HPM Series 1/0 Power Wire
    MonsterCable XLN 12AWG Speaker Wire

  6. #6
    Prowler573's Avatar
    Prowler573 is offline R.I.P. Gossamer!!



    Join Date
    May 2005
    Location
    Northwest Louisiana
    Age
    41
    Posts
    18,522
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Finally installed my amp... :-\

    Quote Originally Posted by FrEnChYII View Post
    No, could it be due to a bad ground?

    And another thing, I was talking to my local car audio store owner, and he told me that I DON'T need to run a ground from the battery to a distribution block to my amp... and that a proper chassis ground will be more than sufficient............. is this true?
    In a word? Yes.



    Refs: [CA.com] [eBay.com]



  7. #7
    wolfman1966's Avatar
    wolfman1966 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Feb 2007
    Location
    WEST MONROE, LA
    Posts
    703
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Finally installed my amp... :-\

    lets put it this way, a proper chassis ground is FINE. and no you don't NEED a ground from the battery to the amp....however the battery negative is the BEST ground...just takes more wire



    Pioneer DEH4800MP Hu...coming out of pawn shop soon

    Stock Front Speaks
    Stock Rear Speaks (disconnected)
    2 REAudio- RE8 subs....just ONE now...other one fried the VC's.

    1.5 cube ported box, tuned t 35hz
    Memphis Power Reference 500.1 amp
    4Gauge Scorpion amp kit
    Total spent $535
    Nice budget system
    Newest numbers>135.5db@50hz on a TL

  8. #8
    FrEnChYII's Avatar
    FrEnChYII is offline Miseur French

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Manistique, MI
    Posts
    87
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Finally installed my amp... :-\

    Even with all that added resistance in there?

    That's what he was mainly concerned with.



    2006 Dodge Dakota

    Alpine CDA-9855
    JL Audio 13w7
    Clif Designs QX6500C
    Orion 1200D
    Orion 4004

    KnuKonceptz Kolossous 1/0 Ground Wire
    Stinger HPM Series 1/0 Power Wire
    MonsterCable XLN 12AWG Speaker Wire

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum