Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Reload Thread: Need help with active setup

  1. #1
    JJTitus's Avatar
    JJTitus is offline Member



    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Stillwater, OK
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Need help with active setup

    Okay, so i have my 4 channels and set my HU to 3way via the switch... I hook up the tweeter RCAs to the front preouts and the mids to the rear preouts. I am getting the highs outta the tweeters but getting nothing out of the mids. I hook the mid RCAs up to the front preouts and i get sound. does this mean that my rear preouts are probably screwed up? Anyone have any ideas? Thanks.



    Alpine CDA-9835 - HU
    Alpine SPX-137R - Front
    Nothing - Rear
    2 Alpine Type-R 12"s - Subs
    Alpine MRV-F450 - Amplifier




  2. #2
    azbass's Avatar
    azbass is offline the salty ca.com mod



    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Long Beach, CA
    Posts
    34,922
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with active setup

    there is probably a switch on the amp..




  3. #3
    JJTitus's Avatar
    JJTitus is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Stillwater, OK
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with active setup

    Ive been using this amp for a few years... I just took my speakers off a passive setup. The amp is set for 5 channel. It has 2 other settings, but the other two settings are not the correct settings.



    Alpine CDA-9835 - HU
    Alpine SPX-137R - Front
    Nothing - Rear
    2 Alpine Type-R 12"s - Subs
    Alpine MRV-F450 - Amplifier

  4. #4
    azbass's Avatar
    azbass is offline the salty ca.com mod



    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Long Beach, CA
    Posts
    34,922
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with active setup

    do you have a multi meter to read the voltage on the rear rca outputs?




  5. #5
    JJTitus's Avatar
    JJTitus is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Stillwater, OK
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with active setup

    yea i have a multimeter.... i'll try that out real quick



    Alpine CDA-9835 - HU
    Alpine SPX-137R - Front
    Nothing - Rear
    2 Alpine Type-R 12"s - Subs
    Alpine MRV-F450 - Amplifier

  6. #6
    JJTitus's Avatar
    JJTitus is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Stillwater, OK
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with active setup

    stupid question... where do i test the output of the RCAs? on the HU? or on the amp?



    Alpine CDA-9835 - HU
    Alpine SPX-137R - Front
    Nothing - Rear
    2 Alpine Type-R 12"s - Subs
    Alpine MRV-F450 - Amplifier

  7. #7
    azbass's Avatar
    azbass is offline the salty ca.com mod



    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Long Beach, CA
    Posts
    34,922
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with active setup

    have your rear rca plugged into the radio, and just read the other end of the rca. take one, put the black - lead on the out side part of the rca, then put the red + lead on the middle part of the rca.




  8. #8
    JJTitus's Avatar
    JJTitus is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Stillwater, OK
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with active setup

    well either im doing it wrong or my multimeter is messed up cause I get no response from any of my RCAs... you put it on DC right?



    Alpine CDA-9835 - HU
    Alpine SPX-137R - Front
    Nothing - Rear
    2 Alpine Type-R 12"s - Subs
    Alpine MRV-F450 - Amplifier

  9. #9
    JJTitus's Avatar
    JJTitus is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Stillwater, OK
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with active setup

    i can hear my speakers make noise when i plug in the RCAs so I know there's something there... they just aren't playing music...



    Alpine CDA-9835 - HU
    Alpine SPX-137R - Front
    Nothing - Rear
    2 Alpine Type-R 12"s - Subs
    Alpine MRV-F450 - Amplifier

  10. #10
    j3bus2k3's Avatar
    j3bus2k3 is offline Si vis pacem, para bellum



    Join Date
    Aug 2004
    Location
    St. Pete, FL
    Posts
    6,276
    Post Thanks / Like
    Images
    11
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with active setup

    Is the amp for your tweets and mids one in the same or seperate amps?



    AIM: SPL Performance1
    /////Alpine 9835
    Active Processing via Coustic XM7
    Dayton 7" Mid-woofer with Seas Neo Tweet
    JBL/Crown 1100 & Power 300.4
    12" TC3000 Based Custom in 2.25ft^3 at 32hz

    Wallet say But I say


    References:Moe Lester, PV Audio, sss18734, DJ-Torn, dleccord, jiggy2dmax, Negativezeroz, Bama350z, TeamPSI, dB Dom, Kenny Pollock, Flossinon24s, Patfitz9 (x2), AppleBonker, BassAddictJ, the727kid, skadude016, CaliKid, Thumper88, Djman37, TeamQuakeCelica, Cerob, Pimpedout97x, Troy_Audi0, got_focus?, Karleon, Jamaica2G, rtillare, dumple, JohnnyBusa, mattmcss, whitem1ke88, nineball

  11. #11
    JJTitus's Avatar
    JJTitus is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Stillwater, OK
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with active setup

    same amp... tweets hooked up to ch1/2 mids up to 3/4... front RCA hooked to ch1/2 rca inputs, rear RCA hooked to ch3/4 inputs...



    Alpine CDA-9835 - HU
    Alpine SPX-137R - Front
    Nothing - Rear
    2 Alpine Type-R 12"s - Subs
    Alpine MRV-F450 - Amplifier

  12. #12
    j3bus2k3's Avatar
    j3bus2k3 is offline Si vis pacem, para bellum



    Join Date
    Aug 2004
    Location
    St. Pete, FL
    Posts
    6,276
    Post Thanks / Like
    Images
    11
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with active setup

    Are you sure your mids are wired right? To the correct terminals?



    AIM: SPL Performance1
    /////Alpine 9835
    Active Processing via Coustic XM7
    Dayton 7" Mid-woofer with Seas Neo Tweet
    JBL/Crown 1100 & Power 300.4
    12" TC3000 Based Custom in 2.25ft^3 at 32hz

    Wallet say But I say


    References:Moe Lester, PV Audio, sss18734, DJ-Torn, dleccord, jiggy2dmax, Negativezeroz, Bama350z, TeamPSI, dB Dom, Kenny Pollock, Flossinon24s, Patfitz9 (x2), AppleBonker, BassAddictJ, the727kid, skadude016, CaliKid, Thumper88, Djman37, TeamQuakeCelica, Cerob, Pimpedout97x, Troy_Audi0, got_focus?, Karleon, Jamaica2G, rtillare, dumple, JohnnyBusa, mattmcss, whitem1ke88, nineball

  13. #13
    JJTitus's Avatar
    JJTitus is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Stillwater, OK
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with active setup

    yes, cause if i hook the mid RCAs up to the front outputs on the HU the music plays outta the mids... when i hook the tweets up to the rear output no sound.... i think im coming to the conclusion that my rear outputs are screwed up... 8(



    Alpine CDA-9835 - HU
    Alpine SPX-137R - Front
    Nothing - Rear
    2 Alpine Type-R 12"s - Subs
    Alpine MRV-F450 - Amplifier

  14. #14
    j3bus2k3's Avatar
    j3bus2k3 is offline Si vis pacem, para bellum



    Join Date
    Aug 2004
    Location
    St. Pete, FL
    Posts
    6,276
    Post Thanks / Like
    Images
    11
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with active setup

    Is it possible that its being bridged with some switch?



    AIM: SPL Performance1
    /////Alpine 9835
    Active Processing via Coustic XM7
    Dayton 7" Mid-woofer with Seas Neo Tweet
    JBL/Crown 1100 & Power 300.4
    12" TC3000 Based Custom in 2.25ft^3 at 32hz

    Wallet say But I say


    References:Moe Lester, PV Audio, sss18734, DJ-Torn, dleccord, jiggy2dmax, Negativezeroz, Bama350z, TeamPSI, dB Dom, Kenny Pollock, Flossinon24s, Patfitz9 (x2), AppleBonker, BassAddictJ, the727kid, skadude016, CaliKid, Thumper88, Djman37, TeamQuakeCelica, Cerob, Pimpedout97x, Troy_Audi0, got_focus?, Karleon, Jamaica2G, rtillare, dumple, JohnnyBusa, mattmcss, whitem1ke88, nineball

  15. #15
    JJTitus's Avatar
    JJTitus is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Stillwater, OK
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with active setup

    the only switch on my amp is on that chooses between 5 channel, 1+2 and 1+2/3+4... the latter two didn't change anything... its always been set on 5 channel since i got it since i use all 5 channels... i really wanted to try an active setup to see the difference from a passive setup, but if my rear output is screwed up then i guess it's outta the question.



    Alpine CDA-9835 - HU
    Alpine SPX-137R - Front
    Nothing - Rear
    2 Alpine Type-R 12"s - Subs
    Alpine MRV-F450 - Amplifier

Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum