Closed Thread
Results 1 to 12 of 12

Reload Thread: Only one light comes on, on Germanium crossover?

  1. #1
    Eric111e's Avatar
    Eric111e is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Sorrento, FL
    Posts
    165
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Only one light comes on, on Germanium crossover?

    When ever i run my germs at about 30/35 volume the tweeter protection light for the drivers side only comes on. Is this normal? I dont understand why only one of the lights would come on? If possible i would like the drivers side like the passenger so it wont come on.







  2. #2
    flakko's Avatar
    flakko is offline Veteran (my butt)



    Join Date
    Aug 2004
    Location
    So Cal
    Age
    28
    Posts
    10,477
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Only one light comes on, on Germanium crossover?

    try turning your gains down, and maybe none of the lights would turn on.




    1998 Acura TL 3.2L
    Crappy Sansui DVD player
    Stock Speakers
    ----------------------------------------------------------------------
    "Hi ladies, my name is Wo-Hen Nankan"

    "I like you. You have balls. I like balls."

  3. #3
    Join Date
    May 2004
    Location
    Winnipeg, Canada
    Posts
    125
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Only one light comes on, on Germanium crossover?

    Agreed with above statement. What kind of deck are you running? 30 - 35 on the volume seems kind of high, makes me think the HU is sending a clipped signal. Set the gains properly and try again.



    Alpine CDA-7995
    Rainbow SLC's
    PG Ti 400.2
    PG Ti 800.1
    Boston Pro 12.5 LF

  4. #4
    headless's Avatar
    headless is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Florida (Tallahassee)
    Posts
    1,292
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Only one light comes on, on Germanium crossover?

    Left channel probably has more/louder of a signal to be sent, thus left side is receiving more power than the right.



    Eclipse CD7000 - RioCar Empeg 3
    Rainbow Powerline CS 275.27 / Arc Audio 4150 XXK (Woofers) - Arc Audio 2100 XXK (Tweeters)
    Rainbow Vanadium 12 x2 / Arc Audio 1500 XXK
    Quote Originally Posted by TEAM HAMMER
    Your so full of Crap! The last place you want a Midbass or Sub is in front of you Retard Whens the last time you seen a 12in+ sub up front?
    Quote Originally Posted by bdawson72
    Technically, bigger wire has more resistance.

  5. #5
    Eric111e's Avatar
    Eric111e is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Sorrento, FL
    Posts
    165
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Only one light comes on, on Germanium crossover?

    Quote Originally Posted by superdooperman View Post
    Agreed with above statement. What kind of deck are you running? 30 - 35 on the volume seems kind of high, makes me think the HU is sending a clipped signal. Set the gains properly and try again.
    Its a kenwood ddx6019




  6. #6
    kublkmax's Avatar
    kublkmax is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Lawrence, KS
    Posts
    259
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Only one light comes on, on Germanium crossover?

    Turn your gain down. ON a Kenwood that is almost max volume or it is Max volume. That is why it is going into protection. Turn that gain down!!!! How often do you listen to your music that loud?



    In Loving Memory of My Wife, Shannon 8/22/74-1/4/07

  7. #7
    Eric111e's Avatar
    Eric111e is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Sorrento, FL
    Posts
    165
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Only one light comes on, on Germanium crossover?

    I dont put it up that loud much, when i do its only for a few seconds.




  8. #8
    Join Date
    May 2004
    Location
    Winnipeg, Canada
    Posts
    125
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Only one light comes on, on Germanium crossover?

    Quote Originally Posted by Eric111e View Post
    I dont put it up that loud much, when i do its only for a few seconds.
    why do it at all? Sending a clipped signal for any period of time can damage speakers. Do some searching as to properly setting gains. Most decks preouts start to clip there signal around the 3/4 volume area. (generalization, some decks are different)



    Alpine CDA-7995
    Rainbow SLC's
    PG Ti 400.2
    PG Ti 800.1
    Boston Pro 12.5 LF

  9. #9
    Starky's Avatar
    Starky is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Apr 2005
    Location
    michigan
    Posts
    1,407
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Only one light comes on, on Germanium crossover?

    6spdcoupe says its completely Normal for the Lights to go on, and they are supposed to...



    My ******* Setup in my 99' Subarban

    Head Unit: Kenwood KDC-679 (needs to be replaced)
    Front Stage: Rainbow Germaniums 465.25 (2 in the kicks, 2 in doors)
    Front Stage amp: MB Quartz RA2400, Running at 400+ @ 2 ohms
    Subwoofer: 18" Ava
    Subwoofer Amp: Mmats D200hc (1400 watts)
    Misc.: Kenwood Keg 20 gigs
    Alternator: 180 Amp Excessive Amperage Alty

  10. #10
    3.5Max6spd's Avatar
    3.5Max6spd is offline yo mama no wear no draws



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Dirty Jersey
    Age
    37
    Posts
    3,767
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Only one light comes on, on Germanium crossover?

    Lights just mean they are doing their job. If you are only getting them on one side is possible your one ch is putting out more than the other at that gain setting somehow. Nothing you can really do other than turn the gain down a tad, this is where its great to have indidual gains on each ch.



    rainbow....homemade sounds best
    DYNAUDIO E S O T E C....Mobile Fidelity

    Panasonic Vacuum Tube
    TRU Technology SSLD6
    TRU Technology STEEL S44 & S500
    DYNAUDIO Esotec System 362
    Dynaudio MW190 12" (x2) IB
    Stinger Expert/Esoteric Audio Isopath/Cascade


    Refs-NE14MX , jdavis37, anarchy57, mj121983 , ll kadoy ll, TheBigDu , cdj ,Kawasaki STX-R ,Fdeez ,Ksin291,meangta, lil azn 06, HAVINGFUN, Loud1500, Flipx99 , jjunior887 ,mastarecoil ,slammed , T3mpest ,westerbud, Airman21, bconn587, LexNBimmer,namike, alphakenny1, HebrewHammer,chadillac,remiserg, purerx7tt, OCURIEL, coneO,Igno,Iluvzmzm,godzukiduce,CrazedCat,skylar11 2,
    bose301s,qwertvt

  11. #11
    Join Date
    May 2004
    Location
    Winnipeg, Canada
    Posts
    125
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Only one light comes on, on Germanium crossover?

    Quote Originally Posted by 3.5Max6spd View Post
    Lights just mean they are doing their job. If you are only getting them on one side is possible your one ch is putting out more than the other at that gain setting somehow. Nothing you can really do other than turn the gain down a tad, this is where its great to have indidual gains on each ch.
    Just out of curiousity, how would something like that occour? Something faulty at the amp, maybe wire/connection problem?



    Alpine CDA-7995
    Rainbow SLC's
    PG Ti 400.2
    PG Ti 800.1
    Boston Pro 12.5 LF

  12. #12
    Ruffy's Avatar
    Ruffy is offline Death to the salad eaters



    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Las Vegas, NV
    Age
    34
    Posts
    380
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Only one light comes on, on Germanium crossover?

    Quote Originally Posted by 3.5Max6spd View Post
    Lights just mean they are doing their job. If you are only getting them on one side is possible your one ch is putting out more than the other at that gain setting somehow. Nothing you can really do other than turn the gain down a tad, this is where its great to have indidual gains on each ch.

    when should I worry then? See I was listening to it fairly loud. (Not as loud as I wanted to tho. Still had 2 more ticks on my factory radio. Plus my radio has a 3 slider EQ and I had the hi/treble fairly low. Mids were slightly higher than there normal position. and And bass was fairly low as well.

    Now I glanced over and noticed the light practically dancing. It kept getting brighter and brighter and brighter(Thought the **** bulb would pop)

    This is AFTER i set my gains via multimeter to 100rms each.



    _______________
    For Sale, PM me
    Comps : Rainbow Audio SLC 265
    Subs : Diamond Audio D6 12" Subs X2
    Amp 1 : Hifonics ZXi 6006 AB Amp
    Amp 2 : Hifonics BXi 1606 D Amp

Closed Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum