Closed Thread
Results 1 to 12 of 12

Reload Thread: Did I fry my front components?

  1. #1
    Motley's Avatar
    Motley is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Denver, CO
    Posts
    572
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Did I fry my front components?

    Hello all, ...I just recently installed my brand spanking new Eclipse CD7000. I have Infinity Ref 5010 components with passive crossover the came with them.

    I was playing around with the gazillions of sound options on the eclipse, specifically, the crossover adjustments for the front, rear, and sub. I changed the front from passive to 6db/12db/, and I also changed the 40hz to 100hz, and then 200hz.

    Well, it WAS sounding pretty **** good, but then all of the sudden, my front speakers started crackling..and now they don't work at all. I checked all the wiring, everthing looks fine. Did I blow the speakers or crossover unit, by messing with the head unit crossover?







  2. #2
    azbass's Avatar
    azbass is offline the salty ca.com mod



    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Long Beach, CA
    Posts
    34,922
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Did I fry my front components?

    hook some other speaker to the HU. to make shure if its a HU problem

    also take a impeadence reading of the comps.




  3. #3
    Motley's Avatar
    Motley is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Denver, CO
    Posts
    572
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Did I fry my front components?

    Quote Originally Posted by azbass
    hook some other speaker to the HU. to make shure if its a HU problem

    also take a impeadence reading of the comps.

    hmm, well, I ended up just ordering some new Infinity Kappa 50.7cs. So I guess I'll find out when I install them.

    btw, how do I check the impeadence reading?, I don't have any electronics equipment, but can I go to a local shop that would be able to do that?




  4. #4
    konechiwa's Avatar
    konechiwa is offline Jeepers



    Join Date
    May 2006
    Location
    Seattle, WA
    Age
    24
    Posts
    3,602
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Did I fry my front components?

    the 5010 are 4 ohm.the new Kappas you ordered are 2 Ohm




  5. #5
    gl0ck's Avatar
    gl0ck is offline Makes things happen



    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Chicago IL
    Age
    27
    Posts
    1,812
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Did I fry my front components?

    Quote Originally Posted by konechiwa
    the 5010 are 4 ohm.the new Kappas you ordered are 2 Ohm
    Ouch hope you dont fry that deck.



    2004 Pontiac GTO
    Beltronics-Viper-Spintech-Nitrous Express
    Kenwood Excelon-Incriminator Audio-Kicker SX- Eclipse-Secondskin

  6. #6
    MrSector9's Avatar
    MrSector9 is offline Sparkomatic Rep.



    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Calgary, AB,Canada
    Age
    33
    Posts
    877
    Post Thanks / Like
    Images
    4
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Did I fry my front components?

    going to have to run an amp with the 50.7's



    References - swc204, DiabaseM (carstereos.org), ckyskater733
    NOODPOOPLER IS A PIECE OF LIE'ING BOTTOM FEEDER CRAP

  7. #7
    lionel2's Avatar
    lionel2 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Feb 2006
    Location
    PA
    Posts
    574
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Did I fry my front components?

    yeah i running 6 speakers off my HU..so i got myself a 4 channel and now i just run 2 speakers off the HU...sounds nice now..less stress on HU..gotta watch the ohm ohms and all that...dont wanna hurt that nice HU you got




  8. #8
    dleccord's Avatar
    dleccord is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Sacramento
    Posts
    5,940
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Did I fry my front components?

    how much headunit power were you working with? i thought components sounded like crap with headunit power?



    REFS
    blackgeltabs, theCybe(2x), xplcitcustmz, mabel4life, bumpn_gt , PENER, BLD 25, j3bus2k3(3x) , PRIVATEpastry, guy022077(3x), alpine3612, 03tibgt, rocky 59, mattmcss, yotabeater,pepsican, iceteebone(2x), sfsloop @ mac. com, vincemarq, maldecido33, dalucifer, BassAddictJ, thakidgame, Scoobydoo, marcusb419er, nVRuckus, frkkevin, killahbean, CBFryman2, Zeuslicious(2x), bizzy07, expo5.0, dragonrage, 1loudsuv, nismos14, James Bang, mtlhead, Rsx_03, thaster, teamsubgopoof, CRAZYCORNUTS18, ggk, Colt9699(2x), thangalang, BloodStalker999, dwaynem, chaunb3400, volstitan908, blackbonnie, Fast1one, nineball, rbiele126, JayRich, Al_Capowned, runwitbass

  9. #9
    Motley's Avatar
    Motley is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Denver, CO
    Posts
    572
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Did I fry my front components?

    I've actually do have a small Pioneer 2 channel 250w amp running the 5010s. Will that be OK for the new Kappas?




  10. #10
    iceteebone's Avatar
    iceteebone is offline Banned



    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Michigan
    Age
    29
    Posts
    37,876
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    3 Post(s)

    Re: Did I fry my front components?

    Quote Originally Posted by Motley
    I've actually do have a small Pioneer 2 channel 250w amp running the 5010s. Will that be OK for the new Kappas?

    yes. to read the resistence you would need a dmm. a good $20 investment imo




  11. #11
    iamamp3pimp's Avatar
    iamamp3pimp is offline Bass Heads Entertainment



    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Tampa FL
    Age
    33
    Posts
    13,103
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)

    Re: Did I fry my front components?

    Quote Originally Posted by iceteebone
    yes. to read the resistence you would need a dmm. a good $20 investment imo
    indeed.



    www.BassHeadsENT.net for all your custom enclosure needs
    Offering build service and expertise in the Tampa area as well as enclosures shipped nationwide!
    Robin@BassHeadsENT.net


    Check this thread for all the build logs being posted.
    http://www.caraudio.com/forums/suppo...ks-thread.html

  12. #12
    T3mpest's Avatar
    T3mpest is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Illinois
    Posts
    2,936
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)

    Re: Did I fry my front components?

    Quote Originally Posted by dleccord
    how much headunit power were you working with? i thought components sounded like crap with headunit power?
    20 watts is 20 watts, whether it comes from a 2000 amp or a hu. At lower volumes it wont' matter, it's just that many components sets aren't effecient, since for the average consumer more watts=louder. At low volumes they'll sound pretty similar, but no, you wont' get anything near full performance without a dedicated amp.




Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum