Closed Thread
Results 1 to 7 of 7

Reload Thread: Amp stopped working when subs blew

  1. #1
    bassprobs's Avatar
    bassprobs is offline Junior Member



    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Triad, NC
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Amp stopped working when subs blew

    I had two 12" Rockfords hooked up to a Hifonics HFi 1000.1D amp and ending up blowing them not long after i got them hooked up. I was pushing them at a higher power than they were rated for by mistake but now my amp won't get power to any subs hooked up in my car. The amp is getting power but it won't push the subs. Did I damage my amp when I blew the Rockfords?







  2. #2
    05fronty's Avatar
    05fronty is offline SALT PETER



    Join Date
    Nov 2006
    Location
    conway,ar
    Age
    41
    Posts
    11,393
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1295 Post(s)

    Re: Amp stopped working when subs blew

    welcome to the site. hope you enjoy it here. come to the dome and hang out



    bought from ridinhi,vitveet,dbr,sicaudio and 99grandprixgt, and more ........... sold to player3,foomasta69, pitbull, brodiesel and dragnix 12887 traded with louisiana crx

    "noobs that come in the dome will get gang raped!"
    nothing but a stock fosgate system with gps and back up camera lol
    2012 nissan sentra spec v with some goodies cumming though

  3. Likes Flex68 liked this post
  4. #3
    SplAffair's Avatar
    SplAffair is offline I lol'd



    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Knocksville, TN
    Age
    24
    Posts
    2,120
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    340 Post(s)

    Re: Amp stopped working when subs blew

    wrong section... but its possible you were clipping the fuck out of the subs and amp therefore damaging the amp



    big 3 in 2/0 welding wire
    Northstar battery up front.
    1 run of 2/0 to the back.
    Us amps md2d @1 ohm
    2 skar vvx-v2 12s
    (Front stage in the works)

  5. #4
    Flex68's Avatar
    Flex68 is offline dilligaf



    Join Date
    Jan 2012
    Location
    The Backroads
    Posts
    1,613
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    558 Post(s)

    Re: Amp stopped working when subs blew

    The amp is pouting....just give it a couple days



    Quote Originally Posted by Spider Monkey View Post
    Romney will [fornicate] me less than Obama already has and WAY less than what Obama has planned.
    Refs: adamtwo4, basscort2009, burzendowski, clanassa, cthedinger, ikoolguy, its_bacon12, Jew_Bagel, jr711, kreapin, kowboy, Rudy, TheRealDefman, Winter_C

    HU:Eclipse CD7200 MkII
    Subs: Fack Skar Audio
    Front comps: HAT Clarus C61-2 off Sony ES 7547
    Electrical: C&D batt, Big 3 with 1/0, 4ga to amps, Stinger RCA’s
    Damping: 60mil FG panels over holes, full worx from SDS

  6. Likes SplAffair liked this post
  7. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    any wet spot i can find
    Posts
    3,282
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1188 Post(s)

    Re: Amp stopped working when subs blew

    lol..




    "Bailout: Taking a trillion dollars from the people and giving it to the banks so the banks can loan it back to the people, at interest!"

  8. #6
    mylows10's Avatar
    mylows10 is offline b2,tantric,singer rep mylows10 is a Supporting Member of the forum!

    mylows10 is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    monterey , ca
    Age
    51
    Posts
    19,962
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    5248 Post(s)

    Re: Amp stopped working when subs blew





    pioneer avhx 5500 dvd, b2 m1s and Quattro
    7 pc 2150 and a d3100 and d975 ,275 and 320 amp singer alts,
    cdt 6.5 es 6 mids,cdt es 010 tweets,es 03 Mids ,mx1000 3 way x overs , sky high and stinger hpm o gauge wires ,also 2 tantric shd 18s in a 13.92^3 ported no wall box 12" octo port.
    NOR CAL DB DRAG JUDGE
    http://www.dcsoundlab.com

  9. #7
    JoshC's Avatar
    JoshC is offline The Taco MASTA



    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Houston, tx
    Posts
    2,454
    Post Thanks / Like
    Images
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    456 Post(s)

    Re: Amp stopped working when subs blew

    The subs blew cuz u blew the amp..... Buy a multi meter and read the setting gain stickie in the amp sections of the forms



    Pioneer DEH-P9400BH - CDT HD61s on kenwood 150x2 - SQ1200 on HDS312
    Doors covered inside and out in AT 60mill

    Sold to: akheathen, audiobaun----Traded with: Mylows10-------Bought from: fasfocus00, Ram_Designs, Mylows10, power-fanatic07, Argento

Closed Thread

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 10-20-2007, 12:21 AM
  2. Amps stopped working
    By MaxC in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 5
    Last Post: 05-28-2006, 02:35 PM
  3. My tweeters stop working when Pushed Hard...Ideas?
    By Starky in forum General Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 05-13-2006, 09:40 PM
  4. Amp stopped working
    By whiterice in forum Amplifiers
    Replies: 1
    Last Post: 03-04-2006, 05:51 PM
  5. Amp stops working.
    By yo0123yo in forum Amplifiers
    Replies: 20
    Last Post: 08-30-2005, 04:21 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum