Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Reload Thread: Question on the Eclipse 8455 Custom Mode

  1. #1
    xdavieexx's Avatar
    xdavieexx is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Mar 2005
    Location
    OC, CA
    Posts
    506
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Question on the Eclipse 8455 Custom Mode

    I just got it a couple of days ago, but i haven't been able to get the Custom Setting on Pro mode to work right. I did the MIC EQ thing then uploaded that online and changed some settings, set my crossovers, time alignment. So i go back and upload it back into the cd player. Then i turn Custom Mode on, and i turn the volume to 2 and i get a horrible static noise, and it sounds like the speakers aren't getting crossovered at all. If i turn off custom and set the settings from the HU, it sounds fine. So i don't know what im doing wrong. Nothing is wrong with the memory card, it works for all the other features. I hope someone used this before and tell me how it works.







  2. #2
    xdavieexx's Avatar
    xdavieexx is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2005
    Location
    OC, CA
    Posts
    506
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Question on the Eclipse 8455 Custom Mode

    Wow, i love how this forum never replies to any of my questions, and how People don't return any of my PM's




  3. #3
    unrealii's Avatar
    unrealii is offline Senior VIP Member



    Join Date
    May 2004
    Location
    So Cal
    Posts
    230
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    7 Post(s)

    Re: Question on the Eclipse 8455 Custom Mode

    did you confirm that the cross overs were set on the eiserv before you saved the file to the memory stick?



    Sales history:

    sold to: kc2827, whitemax

  4. #4
    xdavieexx's Avatar
    xdavieexx is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2005
    Location
    OC, CA
    Posts
    506
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Question on the Eclipse 8455 Custom Mode

    yup, i did it like 5 times already.

    wait what do you mean confirm it? I mean i set it, and then i downloaded the file. Is there some button somewhere i gotta click to confirm it then dowload it?




  5. #5
    unrealii's Avatar
    unrealii is offline Senior VIP Member



    Join Date
    May 2004
    Location
    So Cal
    Posts
    230
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    7 Post(s)

    Re: Question on the Eclipse 8455 Custom Mode

    Opp, no I meant double check it.

    Here are the steps for my 8454...it took me a while to get them right for some odd reason:
    set cross over/time alignment -> record -> load data on memory stick

    open file in eiserv -> apply settings -> save as new file

    load file from memory stick -> go to PEQ settings -> press (and maybe hold) button number 6 to apply data loaded from file

    For me, my radio sounded like crap after the self measuring and before I actually loaded the data from eiserv. Might be different for you since you have a different model.



    Sales history:

    sold to: kc2827, whitemax

  6. #6
    xdavieexx's Avatar
    xdavieexx is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2005
    Location
    OC, CA
    Posts
    506
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Question on the Eclipse 8455 Custom Mode

    Quote Originally Posted by unrealii
    Opp, no I meant double check it.

    Here are the steps for my 8454...it took me a while to get them right for some odd reason:
    set cross over/time alignment -> record -> load data on memory stick

    open file in eiserv -> apply settings -> save as new file

    load file from memory stick -> go to PEQ settings -> press (and maybe hold) button number 6 to apply data loaded from file

    For me, my radio sounded like crap after the self measuring and before I actually loaded the data from eiserv. Might be different for you since you have a different model.
    set cross over/time alignment -> record -> load data on memory stick
    you mean record from The HU? how do you do that




  7. #7
    unrealii's Avatar
    unrealii is offline Senior VIP Member



    Join Date
    May 2004
    Location
    So Cal
    Posts
    230
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    7 Post(s)

    Re: Question on the Eclipse 8455 Custom Mode

    mybad, record = mic eq/measuring



    Sales history:

    sold to: kc2827, whitemax

  8. #8
    xdavieexx's Avatar
    xdavieexx is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2005
    Location
    OC, CA
    Posts
    506
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Question on the Eclipse 8455 Custom Mode

    yeah did that and everything. i dunno maybe pro mode is different from yours




  9. #9
    unrealii's Avatar
    unrealii is offline Senior VIP Member



    Join Date
    May 2004
    Location
    So Cal
    Posts
    230
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    7 Post(s)

    Re: Question on the Eclipse 8455 Custom Mode

    Good luck...I have given up trying to use the auto eq on mine.



    Sales history:

    sold to: kc2827, whitemax

  10. #10
    xdavieexx's Avatar
    xdavieexx is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2005
    Location
    OC, CA
    Posts
    506
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Question on the Eclipse 8455 Custom Mode

    Hey, i see you live in SO CAL too. You want to meet somewhere and maybe i can help you with your auto EQ and you can help me with my custom mode problem. If you want to meet up, hit me up with your number in my PM. Thanks




  11. #11
    Greg200SE-R's Avatar
    Greg200SE-R is offline Member



    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Hawaii
    Posts
    33
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Question on the Eclipse 8455 Custom Mode

    Quote Originally Posted by xdavieexx
    I just got it a couple of days ago, but i haven't been able to get the Custom Setting on Pro mode to work right. I did the MIC EQ thing then uploaded that online and changed some settings, set my crossovers, time alignment. So i go back and upload it back into the cd player. Then i turn Custom Mode on, and i turn the volume to 2 and i get a horrible static noise, and it sounds like the speakers aren't getting crossovered at all. If i turn off custom and set the settings from the HU, it sounds fine. So i don't know what im doing wrong. Nothing is wrong with the memory card, it works for all the other features. I hope someone used this before and tell me how it works.
    Hey, I have the same thing happen on mine... sounds really messed up with custom mode on. BUT, you don't need custom mode on to use auto EQ. Here is what I did after downloading settings to the memory stick:

    On your deck, go to Sound Settings and hit enter, the file name should show up on screen. Select the one you want and it will tell you to save to a preset 1-5. The auto settings will be copied from the memory stick to your deck. To call them up, you have to go to PEQ and simply hit the preset number you want. You'll see the EQ curve change from flat to the auto-setting when you do. Hope this helps.

    As far as the auto-EQ, the only thing I noticed is, if you click on "custom" while on e-iserv, the auto EQ correction curve does NOT download to your memory stick. Even if you see the auto EQ curve on e-iserv, as soon as you click custom it won't download the correction curve. You can check by referencing the manual to decode the downloaded file name - the letters and numbers indicate if the downloaded file is pro/normal-mode, 3-way or 2-way mode, or if auto-EQ correction was used.

    I couldn't figure out what the hell custom mode is for. Turning it on w/the deck seemed to turn off my rear speakers, and send a distorted, full-range signal to the sub which is delayed by a full 1-2 seconds... If you figure out what custom is for please post it here!




  12. #12
    xdavieexx's Avatar
    xdavieexx is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2005
    Location
    OC, CA
    Posts
    506
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Question on the Eclipse 8455 Custom Mode

    Thanks for the post. Its glad to see someone else with this problem. I don't know if e iserv is not working right or my deck. So im having the shop replace my deck. Hopefully this will help. I have tried 3 memory sticks because i guess they thought it was the memory stick's fault. But apparently its not. I think eclipse should explain the Custom mode setting a lot better, or at least make it work right.




  13. #13
    3.5Max6spd's Avatar
    3.5Max6spd is offline yo mama no wear no draws



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Dirty Jersey
    Age
    37
    Posts
    3,767
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Question on the Eclipse 8455 Custom Mode

    Posted by dxdenis02 on ECA concerning the format used to download properly from E-iserv
    http://forum.elitecaraudio.com/showt...6&pagenumber=2

    * have your answer you must create a folder in the msten root folder --call this subfolder DATA and put your eclipse file in there it should have a .eis file extention

    from my experience in design they have the units software programed to look at a certain path ie memorystick/msften/data/xxxx.eis

    enjoy *



    rainbow....homemade sounds best
    DYNAUDIO E S O T E C....Mobile Fidelity

    Panasonic Vacuum Tube
    TRU Technology SSLD6
    TRU Technology STEEL S44 & S500
    DYNAUDIO Esotec System 362
    Dynaudio MW190 12" (x2) IB
    Stinger Expert/Esoteric Audio Isopath/Cascade


    Refs-NE14MX , jdavis37, anarchy57, mj121983 , ll kadoy ll, TheBigDu , cdj ,Kawasaki STX-R ,Fdeez ,Ksin291,meangta, lil azn 06, HAVINGFUN, Loud1500, Flipx99 , jjunior887 ,mastarecoil ,slammed , T3mpest ,westerbud, Airman21, bconn587, LexNBimmer,namike, alphakenny1, HebrewHammer,chadillac,remiserg, purerx7tt, OCURIEL, coneO,Igno,Iluvzmzm,godzukiduce,CrazedCat,skylar11 2,
    bose301s,qwertvt

  14. #14
    xdavieexx's Avatar
    xdavieexx is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2005
    Location
    OC, CA
    Posts
    506
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Question on the Eclipse 8455 Custom Mode

    I did that the first time i started using memory stick. The deck detects it. Saves it. But custom mode sitll doesn't work




  15. #15
    xdavieexx's Avatar
    xdavieexx is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2005
    Location
    OC, CA
    Posts
    506
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Question on the Eclipse 8455 Custom Mode

    anyone get it to work yet?




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. got a question for you eclipse 8443 owners
    By iceteebone in forum Head Units
    Replies: 0
    Last Post: 02-09-2005, 02:10 PM
  2. $350ish HU - comparing pioneer, eclipse and alpine
    By rizorith in forum Head Units
    Replies: 22
    Last Post: 12-30-2004, 12:57 PM
  3. 2000 eclipse audio question???
    By babygirl102102 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 1
    Last Post: 10-01-2004, 09:04 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum