Closed Thread
Results 1 to 10 of 10

Reload Thread: Pioneer DEH-P9300 problem..

  1. #1
    kdogg-'s Avatar
    kdogg- is offline Junior Member



    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Michigan
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Pioneer DEH-P9300 problem..

    I recently had my P850MP die on me. Started that the face would loose power and now it wont even turn on.

    Well a friend sold me a 9300 for like 200 bucks that he HARDLY used.

    I got the radio, seemed to work good and about 3 weeks later it started to do funny ****.

    One day I turn on my car and I notice the radio doesnt come on. I took off the trim and pryed off the face then put it back on and it turned right on.

    Didnt think much about it at the time but then a few days later it did it again. I had to pop the face off and put it back on again.

    Then lastnight I went to change tracks and the face shut off but the radio kept playing.

    What the hell? I've had 2 pioneer decks do this **** now. Why? What causes crap like this. Normally the motorized front has to come down in order for the face to come off so I'm really worried I'm going to break the fast if i keep prying it off to reset the problem. It comes off REALLY hard but its the only way for me to get it off when t does this because it will NOT turn on unless I remove the face and put it back on.

    I'm about to buy another brand H/U. I'm getting sick of them doing stuff like this.







  2. #2
    Depression's Avatar
    Depression is offline ISSUES



    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Los Angeles?PEBBLE BEACH NOW
    Age
    41
    Posts
    1,111
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer DEH-P9300 problem..

    If 2 decks did this to you in the same car that is an eerie coincidence..do you have the correct wiring harness for your vehicle?Typically the issues I have heard with PIONEERS are not this severe (usually just screen image issues)..the 9300 is a nice model but DAM..about 5 years old!!!




  3. #3
    squeak9798's Avatar
    squeak9798 is offline Banned



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    USA
    Posts
    26,300
    Post Thanks / Like
    Images
    16
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer DEH-P9300 problem..

    In 6+years, I've never had anything go wrong with any of my Pioneer Decks. I think it is either user error or something wrong with the way you are handling them or something along those lines.




  4. #4
    kdogg-'s Avatar
    kdogg- is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Michigan
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer DEH-P9300 problem..

    O god. Its not a user error.

    First off, both decks were installed with the proper wiring harnesses and professionally installed.

    I know whats wrong with the P840MP, its a well known problem. They are junk. I called around and even found the same into here. The face plates are defective. The cable that goes to them wears out.

    Hell one shop I found has a hole section on this problem and offers repair and upgrade for like $60 bucks to owners of 840/8400, 850/8500 and 960/9600 owners who have the problem.

    This 9300's doing the same **** though.

    How does one handle a deck wrong? Yes taking the face place off is a hard task..

    The problem with both decks seems to be in the face/ribbon cables.

    If you wiggle them they normally start working. Altho the 840 did finally die all the way.




  5. #5
    squeak9798's Avatar
    squeak9798 is offline Banned



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    USA
    Posts
    26,300
    Post Thanks / Like
    Images
    16
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer DEH-P9300 problem..

    Well.....my P840 is still going strong in my buddies truck; and I bought it the very first week they were released.

    As for handling wrong, there are a bunch of ways to do it wrong. Being too rough with it while your handling it. Being rough on the faceplate and pushing it in odd directions. Damaging it while it's being installed.




  6. #6
    adam71's Avatar
    adam71 is offline P9 = Ultimate SQ



    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Michigan
    Posts
    5,795
    Post Thanks / Like
    Images
    10
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer DEH-P9300 problem..

    I just posted this on another thread but here goes again. Clean the electrical contacts on the unit and the faceplate and see if it helps. I've had those symptoms with an older Premier headunit and that fixed the problem.



    Source Unit: Pioneer P9 combo
    Tweeters: CDT DRT-25 Silk
    Mids: CDT ES-5 (5.25")
    Midbass: CDT M6 (6.5")
    Subs: Pioneer TS-W12PRS
    Mid & Tweet amp: Pioneer PRS-X340
    Midbass Amp: Pioneer PRS-X720
    Sub Amp: Pioneer PRS-X720

  7. #7
    kdogg-'s Avatar
    kdogg- is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Michigan
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer DEH-P9300 problem..

    Ya I've noticed alot of people having problems with Pioneer hu's lately. Most face plate related issues.

    I know with the 84xx 85xx 96xx series its poor design and the ribbon cables are to blame but maybe it just is the contacts. Who knows. Hasnt done it sence i posted asking though. Next time it does I'll prolly spray the contacts good with copper contact cleaner and brush them down good.




  8. #8
    adam71's Avatar
    adam71 is offline P9 = Ultimate SQ



    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Michigan
    Posts
    5,795
    Post Thanks / Like
    Images
    10
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer DEH-P9300 problem..

    Ok but don't brush too hard. I used contact cleaner dabbed on a lint free cloth and wiped the contacts clean. Did the trick.



    Source Unit: Pioneer P9 combo
    Tweeters: CDT DRT-25 Silk
    Mids: CDT ES-5 (5.25")
    Midbass: CDT M6 (6.5")
    Subs: Pioneer TS-W12PRS
    Mid & Tweet amp: Pioneer PRS-X340
    Midbass Amp: Pioneer PRS-X720
    Sub Amp: Pioneer PRS-X720

  9. #9
    eFertLIS's Avatar
    eFertLIS is offline Member



    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Philly, PA
    Posts
    103
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer DEH-P9300 problem..

    I had a DEH-8400MP just die on me the same way too. After three years of solid operation it (it's the split 2 face silver one) opened half way and then just would not operate anymore...CD got stuck in and all. I was on the last few weeks of my Service Plan at Best Buy and got myself a fresh new 9500 that sounds so much better!




  10. #10
    adam71's Avatar
    adam71 is offline P9 = Ultimate SQ



    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Michigan
    Posts
    5,795
    Post Thanks / Like
    Images
    10
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer DEH-P9300 problem..

    Quote Originally Posted by eFertLIS
    got myself a fresh new 9500 that sounds so much better.
    Are you talking about the 9600?? There never was a 9500.



    Source Unit: Pioneer P9 combo
    Tweeters: CDT DRT-25 Silk
    Mids: CDT ES-5 (5.25")
    Midbass: CDT M6 (6.5")
    Subs: Pioneer TS-W12PRS
    Mid & Tweet amp: Pioneer PRS-X340
    Midbass Amp: Pioneer PRS-X720
    Sub Amp: Pioneer PRS-X720

Closed Thread

Similar Threads

  1. Manual - Pioneer DEH 1350
    By dan0 in forum General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-26-2002, 03:21 AM
  2. 6 yr old Pioneer CD changer problems
    By jeremy3721 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 06-09-2002, 06:17 AM
  3. Help needed!!!! problem with Pioneer DEH-P725R
    By _J_D_Hogg in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-31-2002, 02:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum