Closed Thread
Results 1 to 2 of 2

Reload Thread: Pioneer AVH-P8400BH with rear view camera issue

  1. #1
    Dagasm's Avatar
    Dagasm is offline Junior Member



    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Plantsville, CT
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Pioneer AVH-P8400BH with rear view camera issue

    I installed a rear view camera in my '06 Maxima. From the camera I connected black to ground and red to reverse lights(green/white wire in trunk). From the head unit I connected the purple/white(reverse camera wire) to the same green/white reverse lights wire, this one behind the drivers kick plate. The video cable from the camera was connected to the R.C. IN on the head unit(per the HU's instructions). So this is my problem; when I'm in reverse the camera comes on, everything's fine. When I'm in anything else the display will show the audio screen but after a few seconds it turns to the message in my picture, audio is still playing. Touching the screen will change it back to whatever it was on but it will change back after a few seconds. So basically the function of the camera in reverse is right, but I doubt the rest is normal operation. Also to note, it seems like the reverse wire from the back of the head unit isn't doing anything (or isn't needed) as I tried out the camera before connecting it and it operated the exact same way. Hopefully someone out there has done this install and can give me some insight, thanks.

    Reads "Caution: Screen image may appear reversed."
    Pioneer AVH-P8400BH with rear view camera issue-20131012_131024.jpg







  2. #2
    Dagasm's Avatar
    Dagasm is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Plantsville, CT
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Pioneer AVH-P8400BH with rear view camera issue

    FWIW the solution was to turn the rear view camera to off in the head unit settings and then I had to change the polarity to battery, now it works fine.




Closed Thread

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 07-02-2012, 10:49 AM
  2. Pioneer vs. Kenwood rear view camera
    By krouchchocolate in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 04-16-2012, 03:30 AM
  3. Issue with Pioneer AVH-4300DVD and Back Up Camera
    By jburreson in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 01-21-2012, 05:16 PM
  4. Back-Up / Rear-view cameras, anybody familiar with them?
    By 01 S 10 in forum General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 10-28-2008, 07:31 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum