Closed Thread
Results 1 to 10 of 10

Reload Thread: Headunit not remembering settings.

  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Spartanburg, SC
    Age
    31
    Posts
    1,489
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Headunit not remembering settings.

    I got in my car the other day and realized that my music didn't sound right, and it wasn't because I dont have a substage. lol. I checked my settings on the headunit and they were set to the factory settings, so I changed them to where I normally have them. Then later that night they were back to the factory settings. WTF? IDK which wire is the memory wire on this deck or if thats even the problem. Help.



    Headunit: Clarion nz500
    Front Stage: Kicker 6X8 (2) Kicker 5 1/4 (2)
    Rear Stage: Kicker 5 1/4 (2)
    Mid Amp: Hifonics Titan TXi 4408
    Sub Amp: Audiopipe 1500d
    Subs:Alpine Type R 10'' (2)
    Box: TBH 4th Order @ 45hz
    Wire: 1 run of 1/0awg Big 3 1/0awg
    Alt: Stock 130 amp




  2. #2
    daboyfrumdabx's Avatar
    daboyfrumdabx is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Pleasant Mt., PA
    Age
    24
    Posts
    1,199
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Headunit not remembering settings.

    Memory/Constant is the yellow wire. Switched power is red.



    *Sundown Z15 *SAX-1200D *CDT HD-61A *SAX-100.4 *Pioneer DEH-80PRS *KnuKonceptz *XS Power D3400 *270A Mechman

    Sold to: blackbonnie, TheOneJordan, resko1, kr15, Zichardruniga, IBmikexxx, plugitin
    Bought from: Gruszka530, theMessenjah44, ltr450racer690, Dpc69ss, 97maxima(Here and ROE), Pillow(CACO), pro-rabbit, woofercooker, Twisted_0912

  3. #3
    CrownVicon24's's Avatar
    CrownVicon24's is offline God 1st

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Spartanburg, SC
    Age
    31
    Posts
    1,489
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Headunit not remembering settings.

    Quote Originally Posted by daboyfrumdabx View Post
    Memory/Constant is the yellow wire. Switched power is red.
    I had a local shop hook it up a couple of years ago and its been fine up until now. I don't understand how I just now having problems. I will check the wiring tomorrow. Thanks for the help.



    Headunit: Clarion nz500
    Front Stage: Kicker 6X8 (2) Kicker 5 1/4 (2)
    Rear Stage: Kicker 5 1/4 (2)
    Mid Amp: Hifonics Titan TXi 4408
    Sub Amp: Audiopipe 1500d
    Subs:Alpine Type R 10'' (2)
    Box: TBH 4th Order @ 45hz
    Wire: 1 run of 1/0awg Big 3 1/0awg
    Alt: Stock 130 amp

  4. #4
    thevic24's Avatar
    thevic24 is offline my silence is deadly...



    Join Date
    Apr 2007
    Location
    right behind you
    Posts
    5,822
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Headunit not remembering settings.

    some times there is a fuse on the mem wire. check it and see if it's good



    Silently stalking you through glass....

  5. #5
    CrownVicon24's's Avatar
    CrownVicon24's is offline God 1st

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Spartanburg, SC
    Age
    31
    Posts
    1,489
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Headunit not remembering settings.

    Quote Originally Posted by thevic24 View Post
    some times there is a fuse on the mem wire. check it and see if it's good
    You know what I think this might be it. My headunit was saying that there was a connection missing. This will be the first thing I check tomorrow. Thanks. Headunit is a kenwood kvt-815dvd btw.



    Headunit: Clarion nz500
    Front Stage: Kicker 6X8 (2) Kicker 5 1/4 (2)
    Rear Stage: Kicker 5 1/4 (2)
    Mid Amp: Hifonics Titan TXi 4408
    Sub Amp: Audiopipe 1500d
    Subs:Alpine Type R 10'' (2)
    Box: TBH 4th Order @ 45hz
    Wire: 1 run of 1/0awg Big 3 1/0awg
    Alt: Stock 130 amp

  6. #6
    Wingman0121's Avatar
    Wingman0121 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Wisconsin Rapids, Wisconsin
    Posts
    2,549
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Headunit not remembering settings.

    Woah the headunits tells you that there's a connection missing? That's advanced.



    Sold to: Mills561, Kross6622, sleazebagger, shpatb, esmokah
    Traded: Kross6622
    Bought from: DJ Nitrous 427, 97maxima

  7. #7
    CrownVicon24's's Avatar
    CrownVicon24's is offline God 1st

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Spartanburg, SC
    Age
    31
    Posts
    1,489
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Headunit not remembering settings.

    Checked all fuses and they were good. All the wiring looks to be correct. I guess something is wrong with the unit. It keeps the time and color scheme but drops all musical settings. Any other possibilities?



    Headunit: Clarion nz500
    Front Stage: Kicker 6X8 (2) Kicker 5 1/4 (2)
    Rear Stage: Kicker 5 1/4 (2)
    Mid Amp: Hifonics Titan TXi 4408
    Sub Amp: Audiopipe 1500d
    Subs:Alpine Type R 10'' (2)
    Box: TBH 4th Order @ 45hz
    Wire: 1 run of 1/0awg Big 3 1/0awg
    Alt: Stock 130 amp

  8. #8
    Wingman0121's Avatar
    Wingman0121 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Wisconsin Rapids, Wisconsin
    Posts
    2,549
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Headunit not remembering settings.

    Quote Originally Posted by CrownVicon24's View Post
    Checked all fuses and they were good. All the wiring looks to be correct. I guess something is wrong with the unit. It keeps the time and color scheme but drops all musical settings. Any other possibilities?

    So it was keeping all the setting before but then it started to not remembering it? The wiring harness isn't frayed or loose anywhere? If so then yeah there's something wrong with the unit, probably a bad solder joint.



    Sold to: Mills561, Kross6622, sleazebagger, shpatb, esmokah
    Traded: Kross6622
    Bought from: DJ Nitrous 427, 97maxima

  9. #9
    CrownVicon24's's Avatar
    CrownVicon24's is offline God 1st

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Spartanburg, SC
    Age
    31
    Posts
    1,489
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Headunit not remembering settings.

    Quote Originally Posted by Wingman0121 View Post
    So it was keeping all the setting before but then it started to not remembering it? The wiring harness isn't frayed or loose anywhere? If so then yeah there's something wrong with the unit, probably a bad solder joint.
    Thats what I figure. I will check everything again. thanks for the help.



    Headunit: Clarion nz500
    Front Stage: Kicker 6X8 (2) Kicker 5 1/4 (2)
    Rear Stage: Kicker 5 1/4 (2)
    Mid Amp: Hifonics Titan TXi 4408
    Sub Amp: Audiopipe 1500d
    Subs:Alpine Type R 10'' (2)
    Box: TBH 4th Order @ 45hz
    Wire: 1 run of 1/0awg Big 3 1/0awg
    Alt: Stock 130 amp

  10. #10
    Rich B's Avatar
    Rich B is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Oct 2006
    Location
    *under the rainbow*
    Posts
    6,294
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    19 Post(s)

    Re: Headunit not remembering settings.

    Sometimes a shop will wire the constant 12v to a fuse in the fuse panel, you need to trace that wire to see where its connected.



    <img src=http://img.photobucket.com/albums/v81/pintobean/feliz_ano_novo.jpg border=0 alt= />

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum