Closed Thread
Results 1 to 8 of 8

Reload Thread: very strange issue with avh-p4200dvd...

  1. #1
    orangecounty1's Avatar
    orangecounty1 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Tampa, FL
    Posts
    3,900
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    very strange issue with avh-p4200dvd...

    ok so i bought it about a month ago, just got some extra cash to buy my GMOS-LAN03 harness for the HHR... stupid new cars/onstar BS...130 dollar harness....*end rant*


    anyways, wire it all up, bypass the parking break via a relay (parking wire on 30, 85 remote, 86 and 87 ground) and that works and everything is fine.

    the odd thing is, ill be driving, or sitting parked, and randomly (usually it seems to happen when the volume is at 20+) itll start muting and un muting itself. after a while it will lock on mute til i power off/on the unit.

    i tested it again today (checked all connections etc) and it seemed to not start again until i turned on my headlights. but i tried again later with headlights on and couldnt make it happen. idk wtf is going on. its a brand new unit i bought from Newegg.com. could it be the unit, the harness? someone told me to try and disconnect the dimmer wire (i dont have the illumination wire hooked up) and even disconnect the "mute" wire from the harness to the pioneer harness (thats only for BT right?)

    any other ideas? ive searched and i dont think i've EVER seen this issue before...thinkign about calling pioneer tomorow too, but i cant mention to them about the bypass LOL..



    Quote Originally Posted by galacticmonkey View Post
    Id much rather read a thread about someone getting flamed, even if its me, since it will at least be entertaining.
    Quote Originally Posted by Rawr-DQ View Post
    monkey you're a fat *****.




  2. #2
    Side Show's Avatar
    Side Show is offline Bringin The Noise



    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Australia
    Posts
    3,339
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: very strange issue with avh-p4200dvd...

    how have you got it wired?




  3. #3
    Louisiana_CRX's Avatar
    Louisiana_CRX is offline dem shoes......



    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Piney Hills of Louisiana
    Posts
    34,160
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    31 Post(s)

    Re: very strange issue with avh-p4200dvd...

    I could've sold you the one from my HHR




    Current 2010 Louisiana USACi State Records :

    Trunk 0-1000.................. 151.3
    StreetBeat 2................... 145.6
    Stock 1801-up.................153.8
    SuperStock 1801-up..........154.2
    Top three in 11 out of 26 power classes and Louisiana USACi Points Leader at 465

  4. #4
    orangecounty1's Avatar
    orangecounty1 is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Tampa, FL
    Posts
    3,900
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: very strange issue with avh-p4200dvd...

    poo

    what do you mean how is it wired, its wired like its suppoed to lol.. using a GMOS-LAN-03 harness.



    Quote Originally Posted by galacticmonkey View Post
    Id much rather read a thread about someone getting flamed, even if its me, since it will at least be entertaining.
    Quote Originally Posted by Rawr-DQ View Post
    monkey you're a fat *****.

  5. #5
    MadAudio's Avatar
    MadAudio is offline audio path



    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Michigan
    Posts
    528
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: very strange issue with avh-p4200dvd...

    i was ready to help you but sad thing is i dont have a hhr sorry i would start rechecking the wiring . sounds like something may not be crimped tight causing a fault. seeing as it happens usually at highish volume something might be loose



    ***Nissan pathfinder***
    HU *pioneer avh-p4200dvd*
    Comps front *boston acoustics pro50se*
    Comps rear*Phoenix Gold RYVAL*
    Sub *TC Sounds 12" lms-r x1*
    Comp amp * ppi a500/2*
    Sub amp *nine.1*

  6. #6
    lorideslo's Avatar
    lorideslo is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Hampton, VA
    Posts
    170
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: very strange issue with avh-p4200dvd...

    Did you solve the problem?




  7. #7
    AcidicDreams's Avatar
    AcidicDreams is offline I don't need one of these



    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Auburn WA
    Age
    32
    Posts
    3,965
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: very strange issue with avh-p4200dvd...

    I'm having this issue right now with a P8000bt... I'm pretty experienced with installs so the wiring is correct. I taped off the mute wire and it still happens. It may have something to do with a bluetooth mute from the phone but I have yet to figure it out... I don't think it's a power issue either because the lights on the deck are unaffected and I'm not using the internal amp at all...



    Driving a 2003 Lexus GS430 and a 1996 Lexus LS400
    GS430 - Massive RK Tweets/Crossovers + Phass MW650 NEO Mids, JBL GTO 755.6 amp, IDQ12v2 in 1cu ft sealed substage

    Refs: CA.com - excelerater, fosgate140, 99StangGt, desertheat, Frito, digital mint, dkguitarist, BoominBeast (didn't scam me), Fast1one, shiipseki, newtitan, Scoobydoo, spudracer326, sr_se-r, redlinese-r, James Bang, tweet02, effenay, and Mike Dressure ::: ECA - BBOYSTEVIE, Need-SQ ::: DIYMA - macxx, Kuztimrodder (very happy), and azngotskills

  8. #8
    orangecounty1's Avatar
    orangecounty1 is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Tampa, FL
    Posts
    3,900
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: very strange issue with avh-p4200dvd...

    **** i can't remember what wire i disconnected to solve the problem. I've since sold the hu though and went back to my 880



    Quote Originally Posted by galacticmonkey View Post
    Id much rather read a thread about someone getting flamed, even if its me, since it will at least be entertaining.
    Quote Originally Posted by Rawr-DQ View Post
    monkey you're a fat *****.

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum