Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Reload Thread: got a problem...pls help

  1. #1
    CMattox23's Avatar
    CMattox23 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Delmar,MD
    Posts
    293
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    got a problem...pls help

    went to put my ddx512 in my eclipse today...all was good and then i accidentally touched the ground wire with the constant 12v (yellow) and it cut off...and wont come back on...please help any opinions...thanks







  2. #2
    bradfordpoole's Avatar
    bradfordpoole is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Statesboro, GA
    Posts
    485
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: got a problem...pls help

    check the fuse on the back of the headunit



    Bought from: Toone , funandgames , Jason19 , mrteacha
    Sold to:

    Setup coming soon

  3. #3
    CMattox23's Avatar
    CMattox23 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Delmar,MD
    Posts
    293
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: got a problem...pls help

    haha i did..and it's not blown ...i put the old factory unit back in to check and it worked fine




  4. #4
    bradfordpoole's Avatar
    bradfordpoole is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Statesboro, GA
    Posts
    485
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: got a problem...pls help

    Hmmm is there a fuse holder (little black box) in your constant 12v wire? If so check that one



    Bought from: Toone , funandgames , Jason19 , mrteacha
    Sold to:

    Setup coming soon

  5. #5
    CMattox23's Avatar
    CMattox23 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Delmar,MD
    Posts
    293
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: got a problem...pls help

    i'll go check..i hope thats it but in the case that it is blown why is my factory unit working?




  6. #6
    dumple's Avatar
    dumple is offline What's in your trunk?



    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Philly
    Age
    25
    Posts
    8,461
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)

    Re: got a problem...pls help

    on the power wire of the eclipse not the car.



    Jbl ms8
    Pioneer appradio3
    Phd Studio neo 6.5s
    Polk db tweeters
    Cdt m6+
    Stereo integrity Magnum Claw v1
    cream jean of sound 8======D~
    refs: Lil_KB, jesusbasscadill, Crzy, Wkbdkid, bigwheel15, groggy23, kenbei, Belunt (awesomebox), Nissan, shallowfu, jonnybusa, alxmlr789, pioneerpimp, peas247, ravens9322, sundownz, audiobahnuser18, [email]nbesaw2@new.rr, jared530, brenTgrillzem, Revrider1

  7. #7
    bradfordpoole's Avatar
    bradfordpoole is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Statesboro, GA
    Posts
    485
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: got a problem...pls help

    the fuse is on the yellow wire of your aftermarket HU harness



    Bought from: Toone , funandgames , Jason19 , mrteacha
    Sold to:

    Setup coming soon

  8. #8
    CMattox23's Avatar
    CMattox23 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Delmar,MD
    Posts
    293
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: got a problem...pls help

    no fuse there sorry i misunderstood. theres a 15a fuse on the back of the hu that isn't blown. no ****ing power to it anymore though. i cannot figure it out




  9. #9
    YoungBloodM50's Avatar
    YoungBloodM50 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Colorado
    Posts
    301
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: got a problem...pls help

    You probably have a short in the wire somewhere. When you touched the ground it may have melted the jacket somewhere and now there is an intermittent connection causing it to go in and out.




  10. #10
    CMattox23's Avatar
    CMattox23 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Delmar,MD
    Posts
    293
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: got a problem...pls help

    you don't think it would have anything to do with the internals of the hu itself?




  11. #11
    YoungBloodM50's Avatar
    YoungBloodM50 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Colorado
    Posts
    301
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: got a problem...pls help

    IDK. check everything else first. Then it must be the HU. Narrow it down by removing the possibilities.




  12. #12
    dumple's Avatar
    dumple is offline What's in your trunk?



    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Philly
    Age
    25
    Posts
    8,461
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)

    Re: got a problem...pls help

    you might have done it wrong



    Jbl ms8
    Pioneer appradio3
    Phd Studio neo 6.5s
    Polk db tweeters
    Cdt m6+
    Stereo integrity Magnum Claw v1
    cream jean of sound 8======D~
    refs: Lil_KB, jesusbasscadill, Crzy, Wkbdkid, bigwheel15, groggy23, kenbei, Belunt (awesomebox), Nissan, shallowfu, jonnybusa, alxmlr789, pioneerpimp, peas247, ravens9322, sundownz, audiobahnuser18, [email]nbesaw2@new.rr, jared530, brenTgrillzem, Revrider1

  13. #13
    CMattox23's Avatar
    CMattox23 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Delmar,MD
    Posts
    293
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: got a problem...pls help

    haha i probably ****ed two things up yesterday...hu's bein looked at tomorrow to see if it's fried...and i found out last night when it became dark out, my interior lights will not come on when the car's off or on, everytime i turn the car off my factory hu forgets my presets, the time, and the eq settings. my remote on my keys will not unlock or lock the doors, can't roll the windows down unless the engine is running, same with the locks............anybody has any input fill me in lol




  14. #14
    dumple's Avatar
    dumple is offline What's in your trunk?



    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Philly
    Age
    25
    Posts
    8,461
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)

    Re: got a problem...pls help

    check all your fuses in your fuse box



    Jbl ms8
    Pioneer appradio3
    Phd Studio neo 6.5s
    Polk db tweeters
    Cdt m6+
    Stereo integrity Magnum Claw v1
    cream jean of sound 8======D~
    refs: Lil_KB, jesusbasscadill, Crzy, Wkbdkid, bigwheel15, groggy23, kenbei, Belunt (awesomebox), Nissan, shallowfu, jonnybusa, alxmlr789, pioneerpimp, peas247, ravens9322, sundownz, audiobahnuser18, [email]nbesaw2@new.rr, jared530, brenTgrillzem, Revrider1

  15. #15
    YoungBloodM50's Avatar
    YoungBloodM50 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Colorado
    Posts
    301
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: got a problem...pls help

    Quote Originally Posted by dumple View Post
    check all your fuses in your fuse box
    Definitely this.

    Also, again, check all your wiring. If there is a wire touching (causing it to ground out) then your constant wire might be jacked. Causing your presets not to work. But definitely check your fuses, I almost guarantee that there is 1 or 2 blown in there.




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum