Closed Thread
Results 1 to 5 of 5

Reload Thread: Avic d3 and grounding problems

  1. #1
    dye4metal's Avatar
    dye4metal is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Tampa, Fl
    Age
    22
    Posts
    708
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Avic d3 and grounding problems

    I just got my avic d3 back the other day for getting the cd player fixed, anyways im having problems with ground noise and when i go to ground the rcas on the unit some smoke came out but everything is fine... checked all the harnesses. i went to ground the rcas on the 4channel amp i have and it crapped out on me smelled like **** then goes into protect mode im getting very angry now because i cant find the problem?



    Dodge Ram 2500 4x4 Laramie Cummins Diesel
    Kenwood DNX8120
    Soundstream Rubicon 2500.1
    Treo SSX 15

    refs: xxBURT0Nxx,adas3,fasfocus00,FRITO,bigbangtheory,on yxaltezza,Brian Owens,spracer03,NewAgeKing,IbSlamn,TheLow,captainc heesey,FarrisAudio,TeZ,devin1231,HvNd4Speed,Neel,c reater,Jeffrofosho,scottyk,budahbuddy803, BigEM, Bradfordpoole, DARKHART,blkmrideon22s




  2. #2
    blazeplacid's Avatar
    blazeplacid is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    DFW texas
    Posts
    3,862
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Avic d3 and grounding problems

    the white smoke is never good

    does the unit even try to turn on?




    CDT ES comp
    Eclipse EA4200 amp on highs
    TC Sounds LMS-r 12"
    nine.1

  3. #3
    dye4metal's Avatar
    dye4metal is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Tampa, Fl
    Age
    22
    Posts
    708
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Avic d3 and grounding problems

    everything is fine. but i cant see how that when i try to ground the rcas it starts to fry the amp and or unit.



    Dodge Ram 2500 4x4 Laramie Cummins Diesel
    Kenwood DNX8120
    Soundstream Rubicon 2500.1
    Treo SSX 15

    refs: xxBURT0Nxx,adas3,fasfocus00,FRITO,bigbangtheory,on yxaltezza,Brian Owens,spracer03,NewAgeKing,IbSlamn,TheLow,captainc heesey,FarrisAudio,TeZ,devin1231,HvNd4Speed,Neel,c reater,Jeffrofosho,scottyk,budahbuddy803, BigEM, Bradfordpoole, DARKHART,blkmrideon22s

  4. #4
    blazeplacid's Avatar
    blazeplacid is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    DFW texas
    Posts
    3,862
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Avic d3 and grounding problems

    what method did you use?

    any pictures?




    CDT ES comp
    Eclipse EA4200 amp on highs
    TC Sounds LMS-r 12"
    nine.1

  5. #5
    dye4metal's Avatar
    dye4metal is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Tampa, Fl
    Age
    22
    Posts
    708
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Avic d3 and grounding problems

    i dont have any pics but i did on the unit i just stripped about 1 inch of wire and wrapped it around just one of the 4 channel RCAs and stripped some and wrapped it around a screw. it worked and i wrapped it in electrical tape. and for the amp i took the wire and wrapped it around the rca jacks on the amp and plugged them in and used the grounds that the amp is on.



    Dodge Ram 2500 4x4 Laramie Cummins Diesel
    Kenwood DNX8120
    Soundstream Rubicon 2500.1
    Treo SSX 15

    refs: xxBURT0Nxx,adas3,fasfocus00,FRITO,bigbangtheory,on yxaltezza,Brian Owens,spracer03,NewAgeKing,IbSlamn,TheLow,captainc heesey,FarrisAudio,TeZ,devin1231,HvNd4Speed,Neel,c reater,Jeffrofosho,scottyk,budahbuddy803, BigEM, Bradfordpoole, DARKHART,blkmrideon22s

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum