Closed Thread
Results 1 to 13 of 13

Reload Thread: Pioneer PRS 880 Active Problem-No Sub

  1. #1
    ebrunn's Avatar
    ebrunn is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Tejas
    Posts
    575
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Pioneer PRS 880 Active Problem-No Sub

    Just went active and my mids and my tweets work and sound great but there seems to no sound coming from my sub. Finally got around to installing my Kicker 250.2 for my tweeters and was running a JL 300/2 for my mids and a Kicket 750.1 for my sub. Sub worked fine today before I switched to NW mode. Restarted the deck a couple times already. Got my HP cross on the deck set at 80hz and have double checked the HP on my sub amp as well. Amp powers on. I take it this is another Pioneer RCA problem? Or am I missing a setting on the deck?


    edit:Went out and turned on my car again and everything works now. Pretty weird.
    Last edited by ebrunn; 04-02-2008 at 05:30 PM.



    refs: 6spdcoupe , BALDEAGLE57




  2. #2
    ebrunn's Avatar
    ebrunn is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Tejas
    Posts
    575
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer PRS 880 Active Problem-No Sub

    Ok, was out driving today and the sub shut off again

    Any thoughts?



    refs: 6spdcoupe , BALDEAGLE57

  3. #3
    pellis's Avatar
    pellis is offline Member



    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Raleigh, Nc
    Posts
    121
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer PRS 880 Active Problem-No Sub

    check your amp. that would be the first place that i would start.



    Current Setup:
    Pioneer DEH-P880PRS
    Seas 27TBFC/G Tweeters. Seas ER18RNX Mids
    Phoenix Gold X200.4 / Pioneer GM-5100T Amp / DIYMA 12" Sub

    :Equipment used in the past:
    Pioneer DEH-P3600MP : DEH-P8600MP : Alpine CDA-9855 : LPG 25NFA : Seas 27TFFNC/G : B&G Neo3 : Seas CA18RLY : Peerless Exclusives : Seas P18RNX : Seas 27TDFC : Aura RPM 4200

  4. #4
    phyphoestilic's Avatar
    phyphoestilic is offline Liquid Fire...



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Riverside, CA
    Age
    26
    Posts
    5,543
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer PRS 880 Active Problem-No Sub

    loose connection?



    Lexus LS400 Setup
    Eclipse CD7000 (Running Active)
    Image Dynamic OEM CX64s
    Image Dynamics NX30 Tweeters
    US Acoustic USF600 x2, USF800 x2 (Zed Audio )
    150ft+ of Rammat
    IDMax12 1.5cft. I need to cut for IB
    25 feet 1/0 Stinger Expert, 15 feet 4 Stinger Pro
    Stinger Dream Series, Knu Konceptz Krystal Series RCAs

    Ref: (Bought From)Renegadesrun, IonSQL, CrazyJoker2, Alpine CDA-9815 , FI Car Audio, yournumber1dan , B_Campbell, jacobcopeland87, mike dressure x2, James_Bang, blue200sx
    (Traded w/) Iceteebone, sxkicker89
    (Sold To): James_Bang, timbo12, gsxrjjordan
    Ebay: PhyPhoestilic (100%)

  5. #5
    ebrunn's Avatar
    ebrunn is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Tejas
    Posts
    575
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer PRS 880 Active Problem-No Sub

    Like before I switched to active, I had a turn off thump when ever shut the car off and whenever I switch sources. I still get that. I get sub movement when it does that.



    refs: 6spdcoupe , BALDEAGLE57

  6. #6
    profundus-sanus's Avatar
    profundus-sanus is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Dec 2006
    Location
    wilmington, NC
    Age
    27
    Posts
    2,969
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Pioneer PRS 880 Active Problem-No Sub

    is your amp going into protect? if so ground your rca's.




  7. #7
    ebrunn's Avatar
    ebrunn is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Tejas
    Posts
    575
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer PRS 880 Active Problem-No Sub

    Quote Originally Posted by profundus-sanus View Post
    is your amp going into protect? if so ground your rca's.
    The amp shows a green light all the time, doest go red(its protect color) at anytime.

    Im gonna switch it back to STD mode tomorrow and see if the sub works again.



    refs: 6spdcoupe , BALDEAGLE57

  8. #8
    ultimate157's Avatar
    ultimate157 is offline Engineering Student



    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Worcester, ma
    Posts
    7,249
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer PRS 880 Active Problem-No Sub

    loose connection if it is cutting out randomly.



    2003 Volkswagen Jetta GLI VR6
    Source: Pioneer 880 PRS *Active
    Tweeters: Soon to be Hat Imagine
    Midrange: Soon to be Hat Imagine
    Sub: 15" SSA Icon
    Box: 2.5^3 Sealed
    Amp: Soundstream Tarantula 2kW

    Feedback: http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=278169

  9. #9
    ebrunn's Avatar
    ebrunn is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Tejas
    Posts
    575
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer PRS 880 Active Problem-No Sub

    Ok, did some trouble shooting today.

    Switched the rca's that go to my sub amp with another set and still had the same problem.

    Ran the same set of rca's from the sub pre-out to my amp for my mids and the same thing happened on my component mids. No sound along with the turn off thump.

    So its the head unit. Still under factory warranty so I am bringing it to a authorized service center tomorrow. Hopefully its just a bad rca harness.



    refs: 6spdcoupe , BALDEAGLE57

  10. #10
    mk_'s Avatar
    mk_
    mk_ is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Tempe, AZ
    Posts
    965
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer PRS 880 Active Problem-No Sub

    Man, that stinks. Hope you get a working unit soon.. I'm loving every moment with mine. Good luck!


    Michael



    REFS
    Bought from: amedeuce, danssoslow, PsychoTheRapist, mrwigglezdj, ampjunkielikeme, jerseyboy, fasfocus00, magnanimous
    Traded with: manosteel916, peas247
    Sold to: mustangowner, bagged97tacoma, bubbagumper6, alex95sl2

  11. #11
    ebrunn's Avatar
    ebrunn is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Tejas
    Posts
    575
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer PRS 880 Active Problem-No Sub

    Quote Originally Posted by mk_ View Post
    Man, that stinks. Hope you get a working unit soon.. I'm loving every moment with mine. Good luck!


    Michael
    Yeah, I brought it in to the repair place on Friday. Pretty sure all it needs is a new RCA harness. Told the guy that. I would have bought the part my self but its like $40 for a new one from Pioneer.
    Last edited by ebrunn; 04-06-2008 at 11:31 PM.



    refs: 6spdcoupe , BALDEAGLE57

  12. #12
    mk_'s Avatar
    mk_
    mk_ is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Tempe, AZ
    Posts
    965
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer PRS 880 Active Problem-No Sub

    Hella expensive for a dinky little rca harness. Well here's to you getting it all figured out



    REFS
    Bought from: amedeuce, danssoslow, PsychoTheRapist, mrwigglezdj, ampjunkielikeme, jerseyboy, fasfocus00, magnanimous
    Traded with: manosteel916, peas247
    Sold to: mustangowner, bagged97tacoma, bubbagumper6, alex95sl2

  13. #13
    ebrunn's Avatar
    ebrunn is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Tejas
    Posts
    575
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Pioneer PRS 880 Active Problem-No Sub

    Got the deck back today, place said that they replaced a fuse in the thing. Dont know if it was the PICO fuse or not. Part number on the invoice was CEK1286. O well, sounds great once again.
    Last edited by ebrunn; 04-18-2008 at 11:42 PM.



    refs: 6spdcoupe , BALDEAGLE57

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum